USCO Hackathonissa joukko monialaisia tiimejä kehitti uusia palveluideoita osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Danske Bankin ideoiman hackin toteutuksesta vastasivat pääasiallisesti Laurean Leppävaaran toimipisteen ylemmän AMK:n loppuvaiheen opiskelijat.

Rami Tättilän mukaan tuloksellinen päivä muun muassa lisäsi tietoa ja osaamista yhteiskuntakehittämisestä. Hackathon on Suomi 100 -hanke, josta huokui konkreettinen yhdessä tekemisen meininki.

– Paikalla oli 50 suomalaisen organisation jäsentä, ja oli hienoa kuulla heidän kiitoksiaan ja huomata sitoutumisen aste läpi koko tilaisuuden.

– Tapahtuma aiheutti positiivista kuhina sosiaalisessa mediassa ja antoi paikalla olleille ainutlaatuisen mahdollisuuden edelleen kouluttautua palvelukehitysmenetelmissä, hän iloitsee.

Hackin voittajaksi nousi tiimi, jonka palveluidea helpottaa kuluttajan kestäviä ostopäätöksiä ja lautasmallin mukaisen terveellisen ruokavalion toteutumista. Asiantuntijaraadin arviointikriteereinä voittajan valinnassa olivat palveluidean innovatiivisuus- ja uutuusarvo, miten palvelu sopii tiimille nimetylle persoonalle, miten se vastaa asiakastarpeeseen, palvelun toteutuskelpoisuus, kaupallistamisnäkemykset ja tiekartta sekä se, mitä innovaatio tarjoaa 100-vuotiaalle Suomelle ja miten palvelu vahvistaa suomalaisuutta.