Tiimi nimeltä Balikat selviytyivät kisasta voittajina

Päivän aikana tiimit ideoivat mitä erilaisempia palveluideoita intensiivisesti ja idearikkaasti. Danske Bankin Suomen markkinointijohtaja Ulla Koret kertoo ilahtuneensa siitä, miten kaikki 18 tiimiä tarttuivat innolla työhön ja hyödynsivät tiimien moninaisuutta uusien palvelujen kehittämisessä. Työskentely oli erittäin intensiivistä ja käytetyt menetelmät veivät keskusteluja koko ajan eteenpäin.

– Toki muutama aallonpohja nähtiin, mutta niistäkin tiimi nousi aina uudestaan ylös. Osallistuisin ehdottomasti uudestaankin hackathoniin ja reppuun jäi myös paljon palvelukehityksen metodeja ja ajatuksia päivittäiseen työhön, hän toteaa. 

Elämänsä ensimmäiseen hackathoniin osallistunut digitaalisen markkinoinnin päällikkö  Phuong Puhakka on Koretin kanssa samoilla linjoilla; tapahtuma oli antoisa ja eri taustaisten ammattilaisten yhteistyö oli saumatonta.

– Kaikkien ehdotuksia kuunneltiin avoimesti ja kaikki antoivat aktiivisesti oman panoksensa peliin. Mielenkiintoista oli myös tutustua hands-on-palvelumuotoilun koko kehitysprosessiin hyödyntäen erilaisia työkaluja ja menetelmiä. Omaa ideaani lähdettiin tiimissämme jalostamaan eteenpäin, mutta nyt ei voittoa irronnut, joten ensi kerralla olen vielä nälkäisempänä mukana hackathoimassa, hän hymyilee.

Voittajatiimiksi valikoitui asiantuntijaraadin tarkan analyysin perusteella tiimi numero 17, jonka ideana on helpottaa kuluttajan kestäviä ostopäätöksiä ja lautasmallin mukaisen terveellisen ruokavalion toteutumista. Ensi vaiheessa tämä näkyisi yhteistyönä päivittäiskaupan liikkeissä, joissa asiakaskunnan ekologinen tiedostavuus on koholla. Myöhemmin tarkoitus on kohdentaa tarjoamaa myös suurelle yleisölle jolloin myös positiiviset yhteiskunnalliset ulkoisvaikutukset pääsevät oikeuksiinsa.

Voittaneen palveluidean kehittäneessä tiimissä oli mukana myös konsultti Oskari Rekola. Hänen mukaansa voitto oli sekoitus yhteispeliä, peräänantamattomuutta ja sattumaa

– Saimme työskennellä tasapainoisessa joukkueessa, jossa kaikki jakoivat yhteisen visiomme ja kantoivat itseohjautuvasti vastuuta vaikeuksienkin keskellä. Tiimissämme oli inspiroiva sekoitus erilaisia taustoja: opiskelijoista yrittäjiin ja yksityisellä työskentelevistä julkihallinnon edustajiin.

– Parasta oli kuitenkin saada olla mukana taidolla ja sydämellä järjestetyssä tapahtumassa sitoutuneiden kilpakumppanien keskellä. Toimivat puitteet mahdollistivat innostavan ilmapiirin kilpailijoiden ja tiimien välille.  Se lienee taannut osaltaan kilpailutöiden korkean tason, mikä edelleen antaa aihetta uskoa ideaamme kun ehdotuksemme jatkotyöstöä lähiviikkoina käynnistetään.