Valmistautuminen omistajanvaihdokseen

Omistajanvaihdoksen suunnittelu on hyvin laaja kokonaisuus. Varautumalla ajoissa yrityksen sukupolvenvaihdokseen tai myyntiin voidaan omistajan vaihtuminen hoitaa sujuvasti ja kannattavasti, varmistaen samalla yrityksen elinvoimaisuus.

 • Aloita valmistelut

  Aloita valmistelut selkeyttämällä suunnitelmasi ja tavoitteesi itsellesi.

  • Milloin haluat luopua siitä?
  • Mitä haluat sillä saavuttaa?
  • Kenelle siirrät omistuksen?
  • Oletko valmis luopumaan yrityksestäsi?

 • Selvitä yrityksen arvo

  Oikeudenmukainen ja tosiseikkoihin perustuva arvo on aina paras lähtökohta, jotta osapuolet voivat päästä sopimukseen yrityksen luovutuksesta. Hanki realistinen arvonmääritys yrityksestäsi ja tunnista tärkeimmät yrityksen arvoon vaikuttavat tekijät ja toiminnot. Arvioi markkinatilanne sekä yrityksen ja sen tuotteiden kysyntä. 

   

  Onnistunut omistajanvaihdos on laaja kokonaisuus ja sen toteuttamiseen liittyy yleisesti kiperiä kysymyksiä koskien omaa ja perheen taloutta, yrityksen toiminnan jatkuvuutta, oman yrityksen arvoa ja ostajan löytymistä.

 • Arvioi oma varallisuutesi

  Arvioi oma/perheesi tämänhetkinen varallisuus ml. yrityksen arvo ja muu varallisuus. Selkeytä taloudelliset tavoitteesi ja arvioi, mitä toimenpiteitä tarvitaan ja milloin.


 • Kehitä yrityksesi arvoa

  Arvioi tärkeimmät yrityksen arvoon vaikuttavat tekijät ja tunnista yrityksen arvoa lisäävät toiminnot. Määritä toimintojen tärkeysjärjestys ja toteuta niistä tärkeimmät. Käytä valmisteluaika yrityksen arvon kehittämiseen.


 • Suunnittele juridiset puitteet

  Selkeät oikeudelliset puitteet lisäävät yrityksesi arvoa ja suojaavat perheen etuja. Laadi tai päivitä perheoikeudelliset sopimukset kuten avioehto tai testamentti sekä yritystoimintaan liittyvät sopimukset kuten osakassopimukset ja sopimukset toimittajien kanssa.

   

Haluatko keskustella yrityksesi myymisestä tai sukupolvenvaihdoksesta kanssamme?

Jätä yhteydenottopyyntö
tai soita meille numeroon 0100 2580, ma-pe 8-16 (pvm/mpm)

Lue myös


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.