Artem Staaf (oik.) ja kauppias Juha Jylli

Viime vuonna ylioppilaaksi valmistuneelle, jo 17 vuotta Suomessa asuneelle Artem Staafille mahdollisuus päästä töihin tuli yllättäen. Nuorimies ei kuitenkaan epäröinyt, vaan tarttui tilaisuuteen heti.

Minulle tämä oli mahdollisuus. En ole koskaan aiemmin tehnyt tällaista, mutta kokemus kiinnosti.

Eniten Staaf odottaakin uudelta työltä mahdollisuutta kartuttaa kokemustaan työelämässä. Hän kuitenkin painottaa, ettei varsinaisesti odota saavansa mitään, vaan ottaa vastaan sen mikä tulee. Unelmista kysyttäessä hän pohtii hetken, mutta vastaus on selkeä.

– Unelmatyö? Aikamoinen kysymys. Olen miettinyt asiaa tosi paljon, ja hotellipäällikön työ ja hotelliala itsessään kiinnostaa. Harrastan myös nyrkkeilyä, ja siinä haluaisin päästä eteenpäin.

Lukiosta valmistumisen jälkeen Staaf ei ole jäänyt pyörittelemään peukaloitaan muutenkaan, sillä haku on päällä restonomilinjalle Satakunnan ammattikorkeakouluun tänä keväänä. Varasuunnitelmatkin ovat paikoillaan, mikäli ensimmäinen hakukerta ei tuottaisikaan tulosta.

– Jos en pääsisikään opiskelemaan, niin myös työnteko ja ammattikoulu on toinen vaihtoehto.

Loppukesä kulkee kovien nyrkkeilytreenien merkeissä Staafin valmistautuessa tulevaan kilpailukauteen. Laakereillaan nuorimies ei aio siis levätä, ja tämän on huomannut myös hänen uusi työnantajansa, K-Citymarket Puuvillan kauppias Juha Jylli, joka on silminnähden tyytyväinen uuteen työntekijäänsä.

Lähdimme innolla mukaan tähän projektiin, ja vaikuttaa siltä, että saimme hyvinkin aktiivisen työntekijän joukkoomme.

Työnantajalle mahdollisuuksien tarjoaminen nuorille on ensiarvoisen tärkeää

Jyllille nuorten unelmien tukeminen merkitsee paljon. Hän painottaa, että nuorten työllistäminen ja yhteiskunnallisen vastuun kantaminen on ollut kaupalle tärkeää jo alusta alkaen.

Olen koko työurani ajan tarjonnut kesätöitä nuorille ja suhtautunut hyvin avoimesti harjoitteluihin ja erilaisiin työllistymiskokeiluihin. Minuun otettiin alkukeväästä yhteyttä, että tällainen projekti olisi tiedossa. En itse asiassa epäillyt hetkeäkään lähteä mukaan. Kesätyöpaikat meillä oli jo täytetty, mutta työsuhteen aloitus oli mahdollista myös syksyllä, joten näin pääsimme toteuttamaan tämän hankkeen.

Nuorten työllistämistä ja unelmien toteutumista Jylli aikoo tukea myös jatkossa tarjoamalla työmahdollisuuksia nuorille, joilla ei välttämättä ole lainkaan aiempaa työkokemusta. Toimintatavan kautta onkin pitkän linjan kauppiaan mukaan saavutettu erinomaisia tuloksia.

Meillä on tälläkin hetkellä paljon nuoria töissä, jotka ovat tulleet työharjoitteluun tai kesätöihin. Sitten he ovat jääneet opiskelujen ohella töihin. Jos nuoren unelma on kaupan alalla työskentely, olemme tarjonneet heille tätä kautta myös mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta työssäoppimisjaksojen kautta.

Unelmat ovatkin toteutuneet, sillä aiemmin harjoittelujakson kaupassa tehnyt ja sittemmin valmistunut nuori työskentelee parhaillaan vakituisesti K-Citymarket Puuvillassa.