Säästä lainan lyhentämisen lomassa

Asuntolainaan sitoudutaan useiksi vuosiksi. Siksi kannattaa mitoittaa lyhennykset niin, että voit samalla myös säästää. Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempää kuukausierää, jolloin tilaa jää myös taloudellisen puskurin kerryttämiselle. Kuukausittainen rahastosäästäminen on helppo tapa sijoittaa pitkäjänteisesti.

Aloita kuukausisäästäminen rahastoon

Aika on vaurastujan kaveri

Esimerkiksi säästämällä 200 euroa kuukaudessa voit kerryttää 5 %:n tuotto-oletuksella 20 vuodessa jopa yli 80 000 euroa.*

 Asuntolaina

 

 Säästö

 
Lainan määrä:160 000 €Kuukausittainen säästö: 200 €
Kokonaiskorko:2 %Säästöaika:20 v
Maksuerä:809 € Tuotto-oletus:5 %
Laina-aika:20 v Säästöt säästöaikana:48 000 €
  Tuotot:33 492 €
  Yhteensä:81 492 €

Korolle koroa kuvaaja

Esimerkin tiedot ovat ainoastaan esimerkinomaisia eivätkä ne kuvasta tuotteen historiallista tai odotettua kehitystä. Tulokset ovat suuntaa-antavia, eikä veroja, inflaatiota tai tuotteisiin liittyviä kuluja ole otettu huomioon


Kokeile laskurilla miten erilaiset säästösummat, tuotto-oletukset ja aika vaikuttavat säästöjen kertymiseen samalla kun lyhennät asuntolainaa.

up arrow down arrow
Korko: (0,01 - 8,00)
%
up arrow down arrow
Laina-aika:
Laina-aika:
vuotta
Kuukausierä:

up arrow down arrow
up arrow down arrow
Tuotto-oletus:
%
v
  • 0%
  • 4%
  • 8%

Säästösumma 5 vuoden jälkeen

Lainamäärä
Säästetty pääoma
0
Tuotto-oletus
0
Säästöt ja oletetut tuotot yhteensä: 0
Aloita sijoittaminen

Laskurin tulokset ovat suuntaa-antavia, eikä veroja, inflaatiota tai tuotteisiin liittyviä kuluja ole otettu huomioon. Sijoittamiseen liittyy aina arvonvaihtelua - sijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. Laskurin ennusteiden perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.”

Lainan tiedot on laskettu syötettyjen tietojen perusteella. Tämä ei ole pankin tarjous. Lainan ehdoista sovitaan henkilökohtaisesti. Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Esimerkki asuntolainasta: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, jossa laina-aika olisi 25 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euribor-korkoa, lainan kokonaiskorko olisi 4,334 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 4,510 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä on 282 341,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 1020 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Esimerkki laskettu 5.1.2024 korkotiedoilla.

Aloita rahastosäästäminen

Tiesitkö, että voit aloittaa kuukausisäästämisen rahastoihin mobiilipankissa? Vain muutaman minuutin käyttöönotto ja jatkossa säästäminen hoituu automaattisesti joka kuukausi. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä pidemmän ajan varoillasi on mahdollisuus kasvaa korkoa korolle -ilmiön ansiosta.

Lue lisää rahastosäästämisestä

Miksi kannattaa säästää lainan takaisinmaksun ohella?

  • Varaudu yllättäviin menoihin
  • Kerrytä mukava pesämuna laina-ajan päätteeksi

Sinua saattaisi myös kiinnostaa


Materiaali on yleistä tietoa eikä se ole täydellinen kuvaus sijoituskohteesta tai siihen liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua sijoituskohteen ominaisuuksiin, riskeihin ja verotukseen.

Sijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. On syytä muistaa, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Asiakkaan tulee perustaa sijoituspäätöksensä omaan arvioonsa sijoituspalvelusta, rahoitusvälineestä ja siihen liittyvistä riskeistä, sillä asiakas vastaa itse sijoituspäätöstensä taloudellisista seuraamuksista.

Tämä materiaali ei ole yksilöllinen suositus eivätkä annetut tiedot liity yksittäisen asiakkaan sijoitustavoitteisiin, taloudelliseen tilanteeseen tai erityistarpeisiin. Vaikka pyrkimyksenä onkin antaa mahdollisimman tarkkoja ja oikeita tietoja, pankki ei takaa ulkopuolisista lähteistä saatujen tietojen täydellisyyttä tai virheettömyyttä. Esitetyt näkemykset edustavat pankin arvioita materiaalin laatimishetkellä ja niitä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Pankki ei vastaa mistään kuluista tai tappioista, joita materiaalin tietojen käyttö voi aiheuttaa.

Materiaali sisältää pankin omistamaa Immateriaalioikeudellisesti suojattua aineistoa, johon pankki pidättää kaikki oikeudet.

Luxemburgiin rekisteröityjä Danske Invest Allocation SICAV -rahastoja hallinnoi Danske Invest Management Company S.A.. Danske Invest Management Company S.A.:n hallinnoimien rahastojen jakelusta vastaa asiamiehenä Danske Bank A/S. Danske Bank A/S on nimittänyt Danske Bank A/S Suomen sivuliikkeen toimimaan asiamiehenä tarjottaessa rahastoyhtiöiden hallinnoimia sijoitusrahastoja Suomessa. Rahastojen avaintietoesitteet, muut rahastomateriaalit sekä lisätietoa rahastoista on saatavissa osoitteessa www.danskeinvest.fi.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.