ETF – aloita sijoittaminen pörssinoteerattuihin rahastoihin

Käy kauppaa ETF-rahastoilla pörssissä kuten osakkeilla. Meiltä löydät kattavan valikoiman ETF-rahastoja juuri sinun tarpeeseesi. Voit tutustua ETF-valikoimaamme verkkopankissa tai mobiilipankissa.

Aloita sijoittaminen ETF:iin

Miten sijoitan ETF:iin?

Sijoittaminen ETF:iin onnistuu helposti avaamalla Danske Kaupankäynti Online -palvelun. Sen jälkeen voit ostaa ja myydä ETF:iä kätevästi mobiili- ja verkkopankissa.

Kaupankäynti Online

Kaupankäynti Online -palvelussa sinulle avataan arvo-osuustili ja voit alkaa käymään kauppaa ETF:illä. Tarjoamme monipuoliset digitaaliset palvelut sekä kattavat sijoitusvaihtoehdot maailmanlaajuisesti, kilpailukykyisin välityspalkkiohinnoin.

Sijoituskohteet: Osakkeet, ETF:t ja rahastot

Verotus: Verot peritään vuosittain, ja myyntitappiot voi vähentää verotuksessa

Avaa Kaupankäynti Online     Lue lisää Kaupankäynti Onlinesta

Kaupankäynti Online


Kolme syytä sijoittaa ETF:iin Danske Bankin kautta

  • Edullista ETF-sijoittamista globaalisti – Danske Bankin valikoimissa laaja valikoima ETF:iä, joiden välityspalkkiot alkaen 2 €
  • Sijoittamalla ETF:iin saa hajautetun sijoituksen yhdellä sijoituksella
  • ETF:ien avulla pystyy helposti sijoittamaan eri toimialoille, raaka-aineisiin ja maantieteellisiin alueisiin, joihin muutoin olisi hankala sijoittaa

Mikä on ETF?

ETF:t ovat pörssinoteerattuja rahastoja, joilla käydään kauppaa pörssissä samalla tavalla kuin osakkeilla. ETF:t ovat yleensä passiivisia rahastoja eli ne mukailevat jotain tiettyä osakeindeksiä, joka mittaa tietyn markkinan, maantieteellisen alueen tai esimerkiksi toimialan kehitystä. 

ETF:t ovat markkinataattuja. Kaikilla ETF:illä on siis muiden sijoittajien myynti- ja ostotarjousten lisäksi liikkeellelaskijan tai sen sopimuskumppanin jatkuvat osto- ja myyntitarjoukset. ETF:n hinta ei siis vaihtele puhtaasti markkinoiden mukaan vaan takaajat pyrkivät hinnoittelemaan ETF:n markkina-arvon mahdollisimman lähelle rahaston todellista arvoa. 

Mitä ETF:iä Danske Bank tarjoaa?

Eri varainhoitotalojen ETF-tarjonnan kautta kaupankäyntialustallamme on tarjolla maailmanlaajuinen valikoima mahdollisuuksia sijoittaa niin korko-, osake- kuin raaka-ainemarkkinoille.

Kattava ETF-valikoima löytyy mm. (Blackrockilta) iShares-, (Amundilta) Lyxor-, (State Streetiltä) SPDR- sekä (DWS Groupilta) Xtrackers-tuotteiden kautta.

Voit hakea ETF:iä verkko- ja mobiilipankista tuotteen nimellä tai ISIN-koodilla. Löydät myös valmiit listat tarjoamistamme ETF:istä osakemarkkinoiden maantieteellisen sijoitusalueen, tyylin, teeman ja korko-omaisuusluokan mukaan.

Kaipaatko apua ETF-sijoittamiseen?

Me autamme sinua. Voit sijoittaa yhdessä meidän kanssamme – sinä sijoitat, me annamme neuvoja. Halutessasi voit myös ulkoistaa sijoittamisen meille  – laadimme sijoitussuunnitelmasi yhdessä, mutta me sijoitamme puolestasi.

ETF vai tavallinen rahasto?

Lähin vaihtoehtoinen sijoitustuote ETF:lle on indeksirahasto. ETF:ää ja indeksirahastoa yhdistää se, että molemmat voivat seurata esimerkiksi tiettyä osakeindeksiä. Tämän takia sekä ETF:ien että indeksirahastojen kustannukset ovat usein aktiivisesti hoidettuja rahastoja pienemmät.

Heikkona puolena verrattuna aktiivisiin rahastoihin on se, että ETF:iin ja indeksirahastoihin sijoittaessa indeksiä ei voi voittaa. Aktiivisesti hoidetun rahaston tavoitteena on voittaa vertailuindeksinsä, jolloin sijoittaja voi saada indeksiä korkeampaa tuottoa sijoituksilleen.

Passiivinen ETF-rahasto on hyvä vaihtoehto, jos sijoittajana kaipaat esimerkiksi helppoa tapaa hajauttaa sijoituksesi.

Lue lisää aktiivisten ja passiivisten rahastojen eroista

Tarvitsetko apua asiointiin?

Usein kysytyt kysymykset ETF-sijoittamisesta

Tämä ei ole täydellinen kuvaus ETF-sijoituksista tai rahastoista. Materiaali on yleistä tietoa eikä se ole täydellinen kuvaus sijoituskohteesta tai siihen liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua sijoituskohteen ominaisuuksiin, riskeihin ja verotukseen.

Sijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. On syytä muistaa, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Asiakkaan tulee perustaa sijoituspäätöksensä omaan arvioonsa rahoitusvälineestä ja siihen liittyvistä riskeistä, sillä asiakas vastaa itse sijoituspäätöstensä taloudellisista seuraamuksista.

Tämä materiaali ei ole yksilöllinen suositus eivätkä annetut tiedot liity yksittäisen asiakkaan sijoitustavoitteisiin, taloudelliseen tilanteeseen tai erityistarpeisiin. Vaikka pyrkimyksenä onkin antaa mahdollisimman tarkkoja ja oikeita tietoja, ei pankki takaa ulkopuolisista lähteistä saatujen tietojen täydellisyyttä tai virheettömyyttä. Esitetyt näkemykset edustavat pankin arvioita materiaalin laatimishetkellä ja niitä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Pankki ei vastaa mistään kuluista tai tappioista, joita materiaalin tietojen käyttö voi aiheuttaa.

Materiaali sisältää pankin omistamaa immateriaalioikeudellisesti suojattua aineistoa, johon pankki pidättää kaikki oikeudet.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.