Vakuutussäästäminen

Vakuutussäästäminen on joustava ja verotuksellisesti tehokas keino kerryttää varallisuutta joko oman tai läheisten taloudellisen tulevaisuuden turvaamiseksi. Vakuutussäästämisessä yhdistyvät vakuutuksen edut ja sijoituskohteiden tuottomahdollisuudet.

Ota yhteyttä 

Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään sopivat säästämisen ja sijoittamisen ratkaisut
0200 2580 ma–pe 9-16 (pvm/mpm)

Sijoitusvakuutus

Sijoitusvakuutus sopii hyvin sekä omasta että läheisten taloudellisesta turvasta huolehtimiseen, pitkäaikaiseen sijoittamiseen ja omaisuuden siirtämiseen jälkipolville. Sijoitusvakuutus sisältää henkiturvan, jonka edunsaajamääräyksellä henkivakuutuskorvauksen voi kohdistaa haluamilleen tahoille.

Kapitalisaatiosopimus

Kapitalisaatiosopimus sopii säästäjälle ja sijoittajalle, joka arvostaa vaivattomuutta ja haluaa joustavan varojen hoitosopimuksen. Sopimusajan päättyessä sopimuksen säästösumma maksetaan sopimuksen ottajalle.

Sijoitusvakuutus Kapitalisaatiosopimus
Omasta ja läheisten taloudellisesta turvasta huolehtimiseen, pitkäaikaiseen sijoittamiseen ja omaisuuden siirtämiseen jälkipolville. Säästäjälle ja sijoittajalle, joka arvostaa vaivattomuutta ja haluaa joustavan varojen huoltosopimuksen.
Sijoituskohteiden vaihtaminen ilman veroseuraamuksia Kyllä Kyllä
Säästöjen nostaminen osittain tai kokonaan kesken sopimusajan Kyllä. Pääomatulovero maksetaan vain sopimuksen tuoton osuudesta. Sopimuksen pääoma (eli sopimukseen maksetut maksut) ei ole veronalaista. Kyllä. Pääomatulovero maksetaan vain sopimuksen tuoton osuudesta. Sopimuksen pääoma (eli sopimukseen maksetut maksut) ei ole veronalaista.
Henkivakuutusturva Kyllä. Kertyneet säästöt maksetaan henkivakuutuskorvauksena edunsaajalle jo ennen kuolinpesän selvitystä. Ei.
Kuolemantapauksessa Kuolemantapauksen perusteella lähiomaisille maksettavat henkivakuutuskorvaukset kuuluvat perintöveron piiriin. Muille kuin lähiomaisille maksettavat henkivakuutuskorvaukset ovat veronalaista pääomatuloa. Edunsaajan voi määrätä vapaasti ja muuttaa sitä tarvittaessa milloin tahansa. Sopimus ei pääty vaan jatkuu kuolinpesän/perillisten omistuksessa. Perintöverotuksessa kapitalisaatiosopimuksen käypänä arvona pidetään sopimuksen takaisinostoarvoa perinnönjättäjän kuolinhetkellä.

Vakuutuksen myöntää Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö (Mandatum), joka vastaa vakuutuksesta. Danske Bank toimii Mandatumin asiamiehenä. Finanssivalvonta valvoo vakuutusedustusta. Tämä ei ole täydellinen selvitys sijoitusvakuutuksesta, kapitalisaatiosopimuksesta tai verotuksesta. Tutustu myös tuoteselosteeseen ja vakuutussopimuksen, kapitalisaatiosopimuksen sekä niihin liitettävissä olevien sijoituskohteiden esitteisiin, ehtoihin ja hinnastoihin. 


Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö
Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki,
Bulevardi 56, Helsinki
Y-tunnus 0641130-2

2b51fe11-00090254-df305a61

Kiinnostuitko? 

Palvelemme sinua 0200 2580 ma–pe 9-16 (pvm/mpm). Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään sopivat säästämisen ja sijoittamisen ratkaisut.

Katso myös nämä


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.