Markkinointimateriaalia

Rahastot - aloita rahastosäästäminen

Rahaston avulla pääset jo pienelläkin summalla osalliseksi ammattilaisten osaamisesta. Sijoitusrahaston kautta voit sijoittaa esimerkiksi osakkeisiin ja joukkolainoihin. Rahastoissa tuotto perustuu sen sijoituskohteiden tuottoihin eli korkoihin, osinkoihin sekä sijoituskohteiden arvonnousuihin.

Miten voin aloittaa rahastosäästämisen?

Kaupankäynti Online -palvelun avulla voit valita haluamasi rahastosijoituskohteet laajasta rahastovalikoimastamme. Halutessasi voit myös automatisoida säästämisesi tekemällä jatkuvan kuukausisäästämisen valitsemiisi rahastoihin.

Kaupankäynti Online

Kaupankäynti Online

Kaupankäynti Online sopii sinulle, kun haluat huolehtia sijoituksistasi itse. Tarjoamme monipuoliset digitaaliset palvelut sekä kattavat sijoitusvaihtoehdot maailmanlaajuisesti, kilpailukykyisin välityspalkkiohinnoin.

Sijoituskohteet: Voit valita laajasta rahastovalikoimastamme sinulle sopivan rahaston. Rahastojen lisäksi voit sijoittaa myös esimerkiksi osakkeisiin ja ETF:iin.

Avaa Kaupankäynti Online

Voit avata Kaupankäynti Onlinen myös mobiilipankissa kohdasta Sijoitukset > Tutustu palveluihin > Danske Kaupankäynti Online
Lue lisää Kaupankäynti Onlinesta

Kuukausisäästäminen

Kun olet avannut Kaupankäynti Onlinen, voit automatisoida rahastosäästämisen tekemällä kuukausisäästösopimuksen mobiilipankissa. Näin valitsemiisi rahastoihin ohjataan haluamasi summa rahaa vaikka palkkapäivänä. Alla olevasta linkistä voit lukea lisää kuukausisäästämisen eduista ja tutustua suosituimpiin rahastoihin.

Kompassi-rahastolle menestystä vertailussa

Sijoittaja.fi vertaili parhaita yhdistelmärahastoja*, ja kisassa oli mukana myös Danske Investin Kompassi-rahastoperhe. Danske Invest Kompassi 75 K sijoittui ”Parhaat yhdistelmärahastot 2023 Korkean riskin yhdistelmärahasto” -kategoriassa toiselle sijalle.

Korkoja ja osakesijoituksia yhdistävillä Danske Invest Kompassi 25-, 50- ja 75-rahastoilla on kullakin neljän Morningstar-tähden luokitus.

Lue uutisemme vertailusta

*Sijoittaja.fi:n Parhaat yhdistelmärahastot -vertailu

 

Miksi rahastosijoittaminen kannattaa?

 • Pääset rahastosäästämisen alkuun jo pienelläkin summalla

  Sijoitusrahaston avulla pääset jo pienelläkin summalla osalliseksi ammattilaisten osaamisesta.

  Voit säästää rahastoihin useammalla tavalla. Voit tehdä valitsemaasi rahastoon kertamerkinnän tai aloittaa jatkuvan, esimerkiksi kuukausittaisen rahastosäästämisen. Kuukausisäästäjäksi pääset jo kymmenellä eurolla. Voit valita yhden tai useamman rahaston, johon säästät. Rahastoon kertyneet varat ovat käytössäsi yllättävien menojen varalta.


 • Sijoituksesi on hajautettu puolestasi

  Sijoitusten hajauttaminen on yksi rahaston tärkeimmistä ominaisuuksista, sillä jo pienellä summalla saat hajautetun salkun.

  Sijoitusrahastoa koskevat varojen suhteen lakisääteiset vähimmäishajautusvaatimukset, jotka osaltaan pienentävät sijoitustoiminnasta aiheutuvaa riskiä. Sijoitusten jakaminen useisiin eri sijoituskohteisiin ja eri toimialoille vähentää yksittäisen sijoituksen arvonmuutoksen vaikutusta.

  Myös kansainvälinen hajautus on helppoa rahastojen kautta. Rahastojen kautta pystyt sijoittamaan myös kaukaisempiin kohteisiin, kuten esimerkiksi kehittyvien maiden osakkeisiin.


 • Sijoitusammattilaisten osaaminen käytössäsi aktiivisesti hoidetuissa rahastoissa

  Aktiivisesti hoidetun rahaston myötä pääset hyötymään sijoitusammattilaisten osaamisesta. Rahastojen salkunhoitajat ovat asiantuntijoita, jotka seuraavat aktiivisesti arvopaperimarkkinoita ja tekevät sijoituksiin markkinatilanteen edellyttämiä muutoksia. Rahastosijoittajana sinun ei itse tarvitse seurata yhtiöiden ja markkinoiden tapahtumia samassa määrin kuin jos sijoittaisit suoraan arvopapereihin. Rahasto-osuuksien merkitseminen on helppoa ja ne ovat yleensä helposti ja nopeasti muutettavissa rahaksi.
  Lue lisää aktiivisista ja passiivisista rahastoista.
 • Rahaston kautta saat verohyötyjä

  Toisin kuin yksityishenkilöiltä, suomalaiselta rahastolta ei peritä veroa luovutusvoitoista, joten se voi käydä kauppaa arvopapereilla maksamatta luovutusvoittoveroa. Rahasto ei maksa myöskään veroa suomalaisten pörssiyhtiöiden osingoista. Tästä koituu pitkällä aikavälillä hyötyä rahastosijoittajalle, koska rahasto voi tehokkaammin sijoittaa saamansa tuotot uudelleen. Näin ollen rahasto-osuudenomistajan verotus realisoituu hänen vasta lunastaessaan rahasto-osuuksiaan.

Aktiivinen rahasto vai indeksirahasto?

Jos sijoittajana tavoittelet vain hajautushyötyjä eri markkinoilta, on indeksirahasto hyvä vaihtoehto. Aktiivisesti hoidetut rahastot ovat hyviä vaihtoehtoja, kun tavoittelet markkinaa korkeampaa tuottoa.

Kaipaatko apua rahastosijoittamiseen?

Me autamme sinua. Voit sijoittaa yhdessä meidän kanssamme - sinä sijoitat, me annamme neuvoja. Halutessasi voit myös ulkoistaa sijoittamisen meille. Laadimme sijoitussuunnitelmasi yhdessä, mutta me sijoitamme puolestasi.

Mikä on rahasto?

Sijoitusrahasto on väline, jonka kautta voi sijoittaa useisiin eri sijoituskohteisiin esimerkiksi osakkeisiin tai korkomarkkinoille. Sijoituksesi tuotto riippuu omistamasi rahaston sisältämien sijoitusten tuotosta.

Tuotto muodostuu rahaston omistamien arvopapereiden, kuten osakkeiden ja korkosijoitusten arvon kehityksestä, osingoista ja korkotuotoista. Rahastoihin sisältyy myös riskejä, ja omistustesi arvo voi sekä kasvaa että laskea.

dcef1861-9619-40fe-87ab-c53c265b4e6f

Mitä erilaisia rahastotyyppejä on olemassa?

Korkorahastot: Korkorahastot sijoittavat korkosijoituksiin kuten yritys- tai valtionlainoihin ja ovat hyvä vaihtoehto suorille korkosijoituksille, esimerkiksi joukkolainoille. Korkorahastosijoittaja saa pienelläkin summalla useita sijoituskohteita, jolloin sijoitusten riskiin suhteutettu tuotto-odotus paranee hyvän hajautuksen ansiosta.

Lue lisää korkosijoittamisesta

Osakerahastot: Osakerahastot sijoittavat pääosin osakkeisiin ja sopivat parhaiten suorien osakesijoitusten vaihtoehdoksi tai niiden rinnalle. Osakerahastossa varat jaetaan useaan kohteeseen, joten sijoittamiseen liittyvä riski pienenee verrattuna suoriin osakesijoituksiin.

Yhdistelmärahastot: Yhdistelmärahastot sijoittavat sekä osakkeisiin että korkotuotteisiin. Yhdistelmärahastot sopivat sijoittajalle, joka haluaa, että ammattilaiset hoitavat sijoituksia hänen puolestaan ja ottavat myös markkinatilanteen huomioon omaisuusluokkien valinnassa.

Tutustu Danske Investin tarjoamiin rahastoihin ja niiden rahastoluokkiin

Tarvitsetko apua asiointiin?

Usein kysytyt kysymykset rahastoista

Rahastosijoittamiseen liittyy aina erityyppisiä riskejä sijoituskohteena olevasta rahastosta riippuen. Riskillä tarkoitetaan rahastosijoituksen tuottoon liittyvää epävarmuutta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea ja näin ollen on mahdollista menettää rahastoon sijoitettu pääoma osittain tai kokonaan.

Sijoittaessasi rahastoihin, joiden rahastoyhtiöiden kanssa Danske Bankilla on sopimus, ja jonka mukaan vastaanotetaan jakelupalkkioita, olet oikeutettu saamaan lisäpalveluita sijoituspalveluihin liittyen.

Lue lisää jakelupalkkioista

Tämä ei ole täydellinen selvitys rahastoista tai niihin liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustu rahastojen avaintietoesitteisiin ja muihin rahastomateriaaleihin.

Lue lisää rahastosijoittamisesta

Tämä ei ole täydellinen selvitys rahastoista tai niihin liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua rahastojen avaintietoasiakirjoihin ja muihin rahastomateriaaleihin.

Suomeen rekisteröityjä rahastoja hallinnoi Danske Invest Rahastoyhtiö Oy. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike toimii Danske Invest Rahastoyhtiön asiamiehenä tarjotessaan rahastoyhtiön hallinnoimia sijoitusrahastoja. Rahastojen avaintietoasiakirjat, muut rahastomateriaalit sekä lisätietoa rahastoista on saatavissa osoitteessa www.danskeinvest.fi.


Sinua saattaisi kiinnostaa


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.