PS-Säästäminen

PS-Säästäminen on verotuettu tapa varautua eläkeaikaan. Voit säästää monipuolisesti eri sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin, ETF:iin ja Danske Investin rahastoihin*. Hyödyt lisäksi rahanarvoisesta veroedusta ja varmistat, ettei tulotasosi ole eläkepäivinä pelkän lakisääteisen eläkkeen varassa.

Soita 0200 2580 ma–pe 9-16 (pvm/mpm)

Saat nämä, kun avaat PS-sopimuksen Danske Bankiin:

 • Voit sijoittaa koti- ja ulkomaisiin pörssilistattuihin osakkeisiin, ETF:iin ja Danske Invest-rahastoihin
 • Voit sijoittaa mahdolliset voitot uudestaan PS-sopimuksen sisällä
 • Voit vähentää sopimukseen maksamasi maksut verotuksessa vuosittain aina 5 000 euroon asti. Maksat siis jopa 1 500 - 1 700 euroa vähemmän veroja vuodessa
 • Maksat kertyneistä säästöistä veroja vasta kun nostat tililtä varoja

Avaa PS-sopimus

 

Jos olet Danske Bankin asiakas, soita ja varaa aika 0200 2580 ma–pe 9-16 (pvm/mpm)

Mikäli et ole vielä asiakkaamme, se onnistuu vaivattomasti verkossa.

Tule asiakkaaksi

Mitä on PS-säästäminen?

PS-säästäminen, eli pitkäaikaissäästämissopimus, on eläkesäästämiseen tarkoitettu ratkaisu, jonka sisällä voit ostaa ja myydä esimerkiksi koti- ja ulkomaisia pörssilistattuja osakkeita, rahastoja ja ETF:iä ilman välittömiä veroseuraamuksia.

Myös osingot ja korot PS-sopimuksen sisällä ovat verovapaita. Eli voit sijoittaa mahdolliset voitot uudestaan verovapaasti PS-sopimuksen sisällä.

Säästäjällä on oikeus vähentää sopimukseen tehtyjä maksuja verotuksessaan, joten PS-säästäminen on oiva tapa pitkäaikaiselle säästäjälle ja sijoittajalle ottaa kaikki irti korkoa korolle ilmiöstä, koska verojen maksu suoritetaan vasta nostettaessa varoja pois sopimuksesta.

Tietoa PS-Säästämisestä

 • PS-sopimus & kulut

  Kun aloitat säästämisen sopimukseen, avaamme sinulle uuden rahatilin sekä tarvittavat uudet säilytystilit, joilla säilytetään PS-sopimukseen kuuluvia säästöjäsi. Voit avata PS-sopimuksen vapaasti valitsemallasi summalla. Sen jälkeen voit siirtää sopimukseen varoja esimerkiksi tekemällä kuukausittaisen toistuvan maksun tai voit tehdä tilille myös halutessasi kertasiirtoja. 

  On hyvä muistaa, että PS-sopimukseen siirrettävät säästöt ovat verovähennyskelpoisia vuosittain 5000 euroon asti. Verovähennysoikeuden ehtona on, että varoja voidaan nostaa aikaisintaan 68-70 vuotiaasta alkaen riippuen syntymävuodestasi.

  Suosittelemme siis, että siirrät PS-sopimukseen ainoastaan varoja, jotka aiot ottaa käyttöön vasta eläkepäivinä.  Muita tavoitteita varten kannattaa hyödyntää sellaisia säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuja, joista varat voi tarvittaessa nostaa joustavasti.

  Emme peri PS-sopimuksesta ylimääräisiä hoitopalkkioita, vaan ainoastaan normaalit sijoituskohteisiin liittyvät palkkiot.

 • Verovähennykset

  Voit vähentää sopimukseen maksamasi maksut verotuksessa vuosittain aina 5 000 euroon asti. Maksat siis jopa 1 500 - 1 700 euroa vähemmän veroja vuodessa. Säästöillesi kertyvät tuotot eli osingot, korot ja luovutusvoitot ovat säästämisaikana verovapaita. Verovähennysoikeuden ehtona on, että varoja voidaan nostaa aikaisintaan 68-70 vuotiaasta alkaen riippuen syntymävuodestasi. **

 • Säästöjen nostaminen

  Voit aloittaa säästövarojen nostamisen 68–70-vuotiaana syntymävuodestasi riippuen***. PS-säästäminen tuo turvaa myös elämän odottamattomissa tilanteissa. Saat säästövarat käyttöösi yli vuoden kestäneen työttömyyden, työkyvyttömyyden, puolison kuoleman tai avioeron sattuessa. Varoja nostettaessa peritään niistä pääomatulovero silloisen veroprosentin mukaan.

Tämä ei ole täydellinen kuvaus Säästämissopimuksesta (PS-sopimus), sijoituskohteista tai verotuksesta. Tutustu tuotteen ja sijoituskohteiden ominaisuuksiin ja verotukseen tarkemmin Säästämissopimuksen sekä sijoituskohteiden tiedotteissa ja ehdoissa.

* Voit säästää Danske Investin Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin, useimpiin ETA-alueen pörssien päälistalle listattuihin osakkeisiin ja UCITS-direktiivin mukaisiin ETF:iin. Osakkeen ja ETF:n liikkeeseenlaskijan kotipaikan tulee olla ETA-alueella.
** Maksimiverovähennys on 5 000 euroa/vuosi (verohyöty 5 000 euroa x 30 % = 1 500 euroa tai 5 000 euroa x 34 % = 1 700 euroa, jos verotettavat pääomatulot ylittävät 30 000 euroa). Ulkomailta saatavista tuotonmaksuista saatetaan pidättää paikallisen verolainsäädännön ja asianomaisen verosopimuksen mukainen lähdevero, jota ei hyvitetä Suomen verotuksessa. Tutustu tuotteen verotukseen ja ominaisuuksiin tarkemmin Säästämissopimuksen tiedotteessa ja ehdoissa.
*** 2013 jälkeen avatuissa sopimuksissa normaalin nostoperusteen mukainen nostojen alin aloitusikä on 1957 tai aiemmin syntyneillä 68 vuotta, 1958–1961 syntyneillä 69 vuotta ja 1962 jälkeen syntyneillä 70 vuotta. Nostoaika on vähintään 10 vuotta. Voit tarkistaa eläkeikäarviosi tyoelake.fi – sivustolla.

Katso myös nämä


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.