PS-Säästäminen

PS-Säästäminen on verotuettu tapa varautua eläkeaikaan. Voit säästää monipuolisesti eri sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin, ETF:iin ja Danske Investin rahastoihin*. Hyödyt lisäksi rahanarvoisesta veroedusta ja varmistat, ettei tulotasosi ole eläkepäivinä pelkän lakisääteisen eläkkeen varassa.

Soita 0200 2580 ma–pe 8-16 (pvm/mpm)

Tietoa PS-Säästämisestä

  • PS-sopimus & kulut

    Kun aloitat säästämisen sopimukseen, avaamme sinulle uuden rahatilin sekä tarvittavat uudet säilytystilit, joilla säilytetään PS-sopimukseen kuuluvia säästöjäsi. Voit avata PS-sopimuksen vapaasti valitsemallasi summalla – ja säästää jatkossa kertasijoituksena tai kuukausittain. Emme peri PS-sopimuksesta ylimääräisiä hoitopalkkioita, vaan ainoastaan normaalit sijoituskohteisiin liittyvät palkkiot.
  • Verovähennykset

    Voit vähentää sopimukseen maksamasi maksut verotuksessa vuosittain aina 5 000 euroon asti. Maksat siis jopa 1 500 - 1 700 euroa vähemmän veroja vuodessa. Säästöillesi kertyvät tuotot eli osingot, korot ja luovutusvoitot ovat säästämisaikana verovapaita.**

  • Säästöjen nostaminen

    Voit aloittaa säästövarojen nostamisen 68–70-vuotiaana syntymävuodestasi riippuen***. PS-säästäminen tuo turvaa myös elämän odottamattomissa tilanteissa. Saat säästövarat käyttöösi yli vuoden kestäneen työttömyyden, työkyvyttömyyden, puolison kuoleman tai avioeron sattuessa. Varoja nostettaessa peritään niistä pääomatulovero silloisen veroprosentin mukaan.

Tämä ei ole täydellinen kuvaus Säästämissopimuksesta (PS-sopimus), sijoituskohteista tai verotuksesta. Tutustu tuotteen ja sijoituskohteiden ominaisuuksiin ja verotukseen tarkemmin Säästämissopimuksen sekä sijoituskohteiden tiedotteissa ja ehdoissa.

* Voit säästää Danske Investin Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin, useimpiin ETA-alueen pörssien päälistalle listattuihin osakkeisiin ja UCITS-direktiivin mukaisiin ETF:iin. Osakkeen ja ETF:n liikkeeseenlaskijan kotipaikan tulee olla ETA-alueella.
** Maksimiverovähennys on 5 000 euroa/vuosi (verohyöty 5 000 euroa x 30 % = 1 500 euroa tai 5 000 euroa x 34 % = 1 700 euroa, jos verotettavat pääomatulot ylittävät 30 000 euroa). Ulkomailta saatavista tuotonmaksuista saatetaan pidättää paikallisen verolainsäädännön ja asianomaisen verosopimuksen mukainen lähdevero, jota ei hyvitetä Suomen verotuksessa. Tutustu tuotteen verotukseen ja ominaisuuksiin tarkemmin Säästämissopimuksen tiedotteessa ja ehdoissa.
*** 2013 jälkeen avatuissa sopimuksissa normaalin nostoperusteen mukainen nostojen alin aloitusikä on 1957 tai aiemmin syntyneillä 68 vuotta, 1958–1961 syntyneillä 69 vuotta ja 1962 jälkeen syntyneillä 70 vuotta. Nostoaika on vähintään 10 vuotta. Voit tarkistaa eläkeikäarviosi tyoelake.fi – sivustolla.

Katso myös nämä


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.