Kotilaina
– Käänteinen asuntolaina

Kotilainalla voit hyödyntää asunto-omaisuuttasi esimerkiksi lisätuloksi eläkkeen rinnalle tai muuten haluamallasi tavalla ilman, että sinun täytyy myydä asunto tai muuttaa pois omasta kodistasi.

Hae lainaa
Kirjoita hakemuksen lisätietokenttään "Kotilaina"

Remontin tai perusparannuksen rahoitus

Eläkkeelle jäädessä tulot lähes puolittuvat. Kun sitten vaikkapa vesiputket uusitaan, voivat asumiskustannukset nousta yllättävästi. Ehkä asunto pitäisi samalla remontilla päivittää tälle vuosikymmenelle? Halutut muutostyöt ja pintaremontit onkin hyvä huomioida kokonaisrahoitustarpeen arvioimisessa.

Ei hätää! Asunto on oma ja maksettu. Nyt hyödynnät asuntovarallisuutta lainasi vakuutena remonttikustannusten maksamiseen ja säilytät asumistasosi vain kohtuullisin korkokustannuksin.

Kotilainalla voit saada perusparannuksesta tai taloyhtiön remonteista aiheutuvat kuukausittaiset asumiskustannuksien lisäykset kohtuullisiksi.

Eläketulon lisänä

Nosta Kotilaina esimerkiksi Kotilainatilille, josta siirrät säännöllisesti rahaa käyttötilillesi muiden tulojesi lisäksi. Saat korkoa saman prosentin mukaan kuin maksat kotilainastasi.

Tietoa Kotilainasta

  • Voit ottaa Kotilainaa enintään 50 % asunnon arvosta
  • Laina-aika on maksimissaan 10 vuotta
  • Lainaa ei lyhennetä laina-aikana, vaan sen päätyttyä laina-aikaa jatketaan tai laina maksetaan pois

Asuntosi on yleensä lainasi vakuutena. Kun olet jo maksanut enimmän osan lainoistasi takaisin, voit uudelleen hyödyntää asuntosi arvoa asunnon perusparannuksen tai yhtiölainaosuuden maksuun tarkoitettuun lainaan. Näin sinulle jää kuukausittaisista tuloistasi enemmän rahaa muuhun käyttöön.

Perusominaisuudet

  • Kotilaina on velkakirjalaina, johon liittyy vakuus.
  • Asunnon omistus- ja määräysoikeus on koko ajan asiakkaalla, ei pankilla.
  • Kotilainaa ei lyhennetä kuukausittain. Voit kuitenkin sopia lyhennysten maksamisesta jo laina-aikana. Voit maksaa Kotilainan pois myös esimerkiksi asunnon myynnin yhteydessä.

Korko

Maksat Kotilainasta laina-aikana ainoastaan korot.

Kotilainasi korko on Danske Prime -korko lisättynä asiakaskohtaisella marginaalilla. Korko määräytyy samalla tavalla kuin asuntolainassa.

Hinnat ja ehdot

Liittymällä Etuohjelmaan saat etuja lainojen palvelumaksuista.
Tutustu Etuohjelmaan

Esimerkki asuntolainasta: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, jossa laina-aika olisi 25 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euribor-korkoa, lainan kokonaiskorko olisi 4,472 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 4,654 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä on 286 394,69 euroa, sis. järjestelypalkkion 1 020 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Esimerkki laskettu 03.06.2024 korkotiedoilla.

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.