Ensiasunnon ostajan opas

Ensiasunto on yksi elämän suurista hankinnoista. Oman kodin ostoa ei kuitenkaan kannata liikaa jännittää, sillä omistusasunto on myös sijoitus, joka kerryttää varallisuuttasi. Samalla summalla, jonka maksaisit vuokrana, voit lyhentää mukavasti asuntolainaa. Ensiasunnon ostajana hyödyt myös monista eduista.

Oppaastamme löydät askelmerkit sekä parhaat vinkit oman kodin ostamiseen.

Kokeile asuntolainalaskuria   Hae lainaa

Jos sinulla on kysyttävää ensiasunnon ostosta, soita meille 0200 2000 ma-pe klo 9-16 (pvm/mpm)

Korkeakoulutetun edut

Danske Bank tarjoaa Akavaan kuuluvan ammattiliiton jäsenelle tuntuvat edut asuntolainaan:

  • Pienempi marginaali kuin ilman liiton jäsenyyttä
  • Ei toimitusmaksua tai järjestelypalkkioita
  • 4-12 kk lyhennysvapaat ilman toimituskuluja – säästä 200 € joka kerta *
  • Päivittäinen pankkiasiointi jopa 50% edullisemmin
*Edellyttää positiivista luottopäätöstä

Ennen asunnon ostoa

Asuntokaupoilla

Muuton jälkeen

Hyppää mukaan seuraamaan Aadan matkaa kohti omaa kotia!

Somevaikuttaja ja hevosharrastaja Aada Lätti on miettinyt oman asunnon hankkimista, ja nyt on aika tehdä unelmasta totta. Kymmenosaisessa YouTube-sarjassa selvitetään, mitä kaikkea oman kodin hankintaan oikein liittyy.

Milloin kannattaa aloittaa omaan asuntoon säästäminen? Mitä kiekuroita oman asunnon ostaminen pitää sisällään ja mitä kaikkea tulee huomioida? Paljon voin saada lainaa? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastausta Danske Bankin Aada ostaa oman kodin -sarjassa.

Katso videot

cf10d1f2-7a03-49ce-a99a-6294c4779640

Kannattaako tässä taloustilanteessa ostaa asunto?

Oletko koskaan ajatellut, että asuntolaina voisi olla taloutesi joustava elementti? Katso videolta asiantuntijamme neuvot.

Tämä ei ole pankin tarjous. Lainan ehdoista sovitaan henkilökohtaisesti. Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä ja positiivisesta luottotietorekisteristä. 

Esimerkki asuntolainasta: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, jossa laina-aika olisi 25 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euribor-korkoa, lainan kokonaiskorko olisi 4,472 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 4,654 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä on 286 394,69 euroa, sis. järjestelypalkkion 1 020 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Esimerkki laskettu 03.06.2024 korkotiedoilla.

Oliko tästä sisällöstä sinulle hyötyä?

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.