Tunnuslukulaite

 

Tunnuslukulaite on osa pankkitunnuksia. Käyttäjätunnuksella, salasanalla ja tunnuslukulaitteen antamalla numerosarjalla pääset kirjautumaan verkko- ja mobiilipankkiin. Pankkitunnuksilla tunnistaudut myös muihin verkkopalveluihin kätevästi - asioit esimerkiksi Vero.fi:ssä, Kelassa ja terveydenhuollon OmaKannassa sekä teet verkko-ostoksia turvallisesti.

Tunnuslukulaite tulee aktivoida ennen ensimmäistä käyttökertaa osoitteessa danskebank.fi/aktivoi annettavien ohjeiden mukaan. 

Tunnuslukulaite on tarkoitettu ensisijaisesti niille henkilöille, joilla ei ole Danske ID -tunnistussovelluksen käyttöön soveltuvaa mobiililaitetta.

Tunnuslukulaitteen käynnistys

 

Tunnuslukulaite lähetetään sinulle käyttövalmiina. Painaessasi valkoista nappia laitteen sivussa, tunnuslukulaite käynnistyy ja näytölle ilmestyy numerosarja. Tunnuslukulaite sammuu itsestään noin 35 sekunnin kuluttua. Voit myös sammuttaa laitteen itse painamalla samaa painiketta uudelleen. Tunnuslukulaitetta luetaan niin, että laitteessa lukeva eSafeID-teksti näkyy sinulle oikein päin.Näin kirjaudut verkkopankkiin

 

Kun kirjaudut verkkopankkiin, tunnistaudut esimerkiksi Verohallinnon tai Kelan palveluihin tai teet verkkomaksuja, valitse kirjautumissivulla käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen jälkeen välilehti Tunnuslukulaite. 

 

 

Näin käytät tunnuslukulaitetta

 

Kun kirjautumissivulla kysytään tunnuslukulaitteen lukua, paina tunnuslukulaitteen näytön vieressä olevaa valkoista painiketta.

Syötä laitteen näytölle ilmestyvä kuusinumeroinen luku sille varattuun kenttään.

Tunnuslukulaitteen sarjanumero on turvallisuussyistä osittain peitetty verkkopankkiin kirjautumisen yhteydessä.

Miten saan tunnuslukulaitteen?  

 

Voit tilata itsellesi tunnuslukulaitteen lähettämällä viestin verkkopankin kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 0200 2580 ma–pe 9-16 (pvm/mpm).

Mikäli tarvitset uuden tunnuslukulaitteen rikkoutuneen tai kadonneen laitteen tilalle, ole myös siinä tapauksessa yhteydessä asiakaspalveluumme. Voit käyttää myös Danske ID -sovellusta tunnuslukulaitteen rinnalla.

Näkövammaisille asiakkaillemme, jotka eivät pysty käyttämään tunnuslukulaitetta tai Danske ID -sovellusta, tarjoamme puhuvan tunnuslukulaitteen.

 

 

 

 


Danske Bankin puhuvan tunnuslukulaitteen käyttö

Kuuntele oheiselta äänitteeltä ohjeet siihen, kuinka käytät puhuvaa tunnuslukulaitetta.


Kysymyksiä ja vastauksia

Säilytä pankkitunnuksiasi huolellisesti

Älä koskaan luovuta pankkitunnuksiasi toisen henkilön käyttöön. Säilytä pankkitunnusten salasanaa erillään, mieluiten vain muistissasi.

Pankki ei koskaan ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella kysyäkseen tunnuslukuasi tai tunnistussovelluksesi tietoja. Sähköpostiviestimme eivät koskaan sisällä linkkejä mihinkään verkkopalveluun.

Jos kadotat salasanasi, ota viipymättä yhteyttä pankkiin estääksesi pankkitunnustesi luvattoman käytön. Vastuusi pankkitunnustesi väärinkäytöstä lakkaa, kun pankki on vastaanottanut ilmoituksen niiden katoamisesta tai joutumisesta vääriin käsiin.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.