Asuntolaina on taloutesi joustava elementti —
Hyödynnä lainasi ominaisuudet

Asuntolaina on vaurastujan kaveri, joka joustaa elämäsi ehdoilla. Laina-aika on usein jopa kymmeniä vuosia ja siihen mahtuu erilaisia elämäntilanteita, tulotasojen vaihteluita sekä korkojen nousuja ja laskuja. Jotta asuntolainasi olisi sinulle sopiva myös tilanteiden muuttuessa, voit hakea lainaasi erilaisia muutoksia. Joustomahdollisuuksia voit hyödyntää myös ennakoivasti esimerkiksi taloudellisen puskurin säästämiseen. Tutustu ja löydä ratkaisuista sinulle sopiva vaihtoehto, jolla voisit tukea omaa taloudellista mielenrauhaasi.

Joustoa talouteesi lyhennysvapaalla tai maksuerää pienentämällä?

Lyhennysvapaa

Tarvitsetko väliaikaista helpotusta lainanhoitokuluihin?
Puuttuuko sinulta taloudellinen puskuri?

 • Joustoa akuuttiin tilanteeseen

  Jos tarvitset väliaikaista apua arjen kuluista selviämiseen, lyhennysvapaa voi tuoda talouteesi kaipaamaasi lisätilaa.

 • Säästä itsellesi talouden puskuri

  Jos sinulla ei ole säästössä muutaman kuukauden menoja vastaavaa summaa, kannattaa harkita lyhennysvapaan hyödyntämistä puskurin kerryttämiseen. Laita normaalisti lyhennyksiin menevä summa syrjään erilliselle tilille lyhennysvapaan ajan ja saat kartutettua itsellesi puskuria, joka luo lisäturvaa talouteesi. Puskuritiliksi soveltuu esimerkiksi Säästötili, jonka voit avata verkkopankissa tai kätevästi mobiilipankissa kohdassa Tilit ja +. 

Hae lyhennysvapaata

Maksuerän pienentäminen

Tarvitsetko helpotusta asuntolainan kuluihin pidemmällä aikavälillä? Haluatko, että kuukaudessa jää enemmän rahaa säästöön ja muuhun elämään? Kuukausittainen maksuerä pienenee pidentämällä laina-aikaa.

 • Arjen kulut pienemmäksi
  Jos tuntuu, että arjen kuluihin ei jää riittävästi tilaa kuukausittaisen lyhennyksen jälkeen, maksuerän pienentäminen voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.
 • Pienempi lainaerä mahdollistaa säästämisen 
  Jos selviät hyvin lainanhoitokuluistasi, kannattaa pohtia olisiko hyvä vaihtoehto pienentää maksuerää, jotta säästämiselle jää enemmän tilaa. Hyvä tavoite on laittaa nettotuloista 10 % kasvamaan sijoituksiin.

Hae maksuerän pienentämistä

Tämä ei ole pankin tarjous eikä sido asiakasta tai pankkia. Lainan ehdoista sovitaan henkilökohtaisesti. Lainan myöntäminen, lyhennysvapaa tai maksuerän pienentäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Taloudellista turvaa korkosuojauksella tai lainaturvalla?

Suojaa lainasi korko

Oletko huolissasi korkojen noususta? Voit hakea lainaasi kiinteää korkoa tai korkoputkea, joilla pidät korkomenot kurissa.

 • Ennustettavuutta asumiskustannuksiisi
 • Pystyt suunnittelemaan talouttasi paremmin

Tutustu korkosuojauksiin

Lainan takaisinmaksun turvaaminen

Lainaturva* on asuntolainasi suoja, jos kuolema tai vakava tapaturmainen vammautuminen muuttaa elämän suunnitelmat. Lainaturvalla maksetaan jäljellä olevaa asuntolainaa. 

 • Turvaat vaivattomasti joko uutta tai nykyistä lainaasi
 • Kriisin kohdatessa voit keskittyä rahaa tärkeämpiin asioihin

Tutustu lainaturvaan

* Lainaturvan myöntää Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiö (Mandatum), joka vastaa vakuutuksesta. Danske Bank toimii Mandatumin asiamiehenä. Finanssivalvonta valvoo vakuutusedustusta.

Kysymyksiä ja vastauksia

Tunne lainasi

Ylimääräinen lyhennys

Lyhennystavat

Korot

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä lainoista

Usein kysyttyä lainoista ja koroista

Asiakkaamme kertovat


Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.