Käteispalvelut ja matkavaluutta

 • Nosta käteistä

  Automaatilta nosto

  Käteistä rahaa voit nostaa käteisautomaatista. Myös TalletusOtto-automaatista voi nostaa käteistä.
  Lue lisää Automatian sivuilta

  Päiväkohtainen ja kuukausittainen käteisnostoraja on 3500 euroa. Voit pienentää päivittäistä nostorajaa mobiilipankissasi kohdassa Kortit > valitse kortti, jonka rajaa haluat muuttaa > Käyttörajat.

  Kaupan kassalta

  K-ruokakaupoista (K-Marketit, K-Supermarketit, K-Citymarketit ja Neste K-asemat), Tokmannilta sekä R-kioskilta voit nostaa käteistä, jos maksat ostoksesi debit-kortilla.

  Näin se käy:
  1. Ilmoita ennen ostoksesi maksamista summa, jonka haluat nostaa tililtäsi.
  2. Hyväksy ostoksesi ja nostosumma tunnusluvullasi.
  3. Saat rahat sekä kuitin, jossa ostoksesi ja tekemäsi käteisnosto näkyvät eriteltynä.

  R-kioskien kassoilta voit nostaa kerralla enintään 50 euroa, muiden liikkeiden kassoilta enintään 200 euroa. Löydä käteisnostoja tarjoavat myymälät Keskon ja Tokmannin sivuilta.

  Kesko.fi: K-ruokakaupat
  Tokmanni.fi: Tokmannin myymälät

  Pankin konttorista

  Käteistä voit nostaa kassapalveluja tarjoavasta pankin konttorista. 4 000 euroa ylittävät käteisnostot on tilattava viimeistään neljä pankkipäivää etukäteen. Tilauksen voit tehdä soittamalla asiakaspalveluumme. Varaa pankkitunnukset lähellesi tunnistautumista varten.
 • Talleta käteistä

  Automaatilla

  Seteleitä ja kolikoita voit tallettaa TalletusOtto-automaateilla, mikäli sinulla on käytössä tiliin liitetty kortti. Katso automaattien sijannit kohdasta Löydä meidät.

  Raja käteistalletuksille on 3500 euroa. 

  Konttorissa

  Talletuksia voit tehdä myös kassapalveluja tarjoavassa pankin konttorissa kassapalvelujen aukioloaikana.

 • Miten tilaan matkavaluuttaa?

  Matkavaluuttapalvelun tarjoaa ChangeGroup.

  ChangeGroupin verkkotilaus DanskeBankin asiakkaille on toistaiseksi pois käytöstä palveluntarjoajan verkkosivujen uudistuksen vuoksi. Saat silti tilattua valuutan osoitteesta www.changegroup.fi.

  Danske Bankin asiakkaana saat valuutanvaihdot listahintoja edullisemmin ennakkotilauksena.

  • Minimitilausmäärä on 200 €.
  • Verkkotilauksena tehdyn valuutan nouto ChangeGroupin noutopisteestä on maksutonta.
  • Mastercard Gold- tai Platinum -korteilla tai Private Bankingin Access-palveluasiakkaana saat verkkotilauksen toimituksen lähimpään postiisi ilman toimitusmaksua. Muutoin toimitusmaksu postiin on 12,90 €.
  • Finnair Plus -asiakkaana saat valuutanvaihdosta pisteitä.

  Voit vaihtaa valuuttaa ChangeGroupin kaupunkinoutopisteissä maksutta. Helsinki-Vantaan lentokentän noutopisteissä palvelumaksu Gold- ja Platinum -korteilla ja Private Bankingin Access-palveluasiakkaille 0 €, muille asiakkaille 9,95 % vaihtosummasta, vähintään 6,95 €. Huomaa kuitenkin, että vaihtokurssi etukäteistilauksissa on parempi kuin ilman etukäteistilausta.

  ChangeGroupin noutopisteitä on Helsinki Vantaan lentokentällä (7 kpl), Helsingin keskustassa (3 kpl), Espoossa ja Lappeenrannassa.

 • Miten voin tilata käteistä Postista noudettavaksi?

  Käteistä voi tilata lähimpään Postin palvelupisteeseen puhelinpalvelumme kautta ja sinulla ei tarvitse olla pankkikorttia tehdäksesi tilauksen. Palvelusta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.
  • Käteistilaukset tehdään soittamalla asiakaspalveluumme 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm).
  • Voit tilata käteistä 500–15 000 euron arvosta valitsemaansa Postin toimipisteeseen.
  • Käteinen toimitetaan turvallisesti postivakuutettuna lähetyksenä, ja se tulee noutaa henkilökohtaisesti kahden viikon kuluessa saapumisilmoituksesta.

  Suosittelemme kuitenkin käteisen sijasta lähimaksamista pankkikortilla. Näin kosketusta kauppojen maksupäätteisiin voidaan välttää. Pankkikortilla myös käteisen nostaminen onnistuu helposti ja turvallisesti. Käteisautomaattien lisäksi rahaa voi nostaa K-ruokakaupoista, Tokmanneista sekä R-Kioskeista. Käteisen tallettaminen on mahdollista TalletusOtto-automaateilla.