Käteispalvelut ja matkavaluutta

 • Nosta käteistä

  Automaatilta nosto

  Käteistä rahaa voit nostaa käteisautomaatista. Myös TalletusOtto-automaatista voi nostaa käteistä.
  Lue lisää Automatian sivuilta

  Päiväkohtainen ja kuukausittainen käteisnostoraja on 3500 euroa. Voit pienentää päivittäistä nostorajaa mobiilipankissasi kohdassa Kortit > valitse kortti, jonka rajaa haluat muuttaa > Käyttörajat.

  Kaupan kassalta

  K-ruokakaupoista (K-Marketit, K-Supermarketit, K-Citymarketit ja Neste K-asemat), Tokmannilta sekä R-kioskilta voit nostaa käteistä, jos maksat ostoksesi debit-kortilla.

  Näin se käy:
  1. Ilmoita ennen ostoksesi maksamista summa, jonka haluat nostaa tililtäsi.
  2. Hyväksy ostoksesi ja nostosumma tunnusluvullasi.
  3. Saat rahat sekä kuitin, jossa ostoksesi ja tekemäsi käteisnosto näkyvät eriteltynä.

  R-kioskien kassoilta voit nostaa kerralla enintään 50 euroa, muiden liikkeiden kassoilta enintään 200 euroa. Löydä käteisnostoja tarjoavat myymälät Keskon ja Tokmannin sivuilta.

  Kesko.fi: K-ruokakaupat
  Tokmanni.fi: Tokmannin myymälät

  Pankin konttorista

  Käteistä voit nostaa 4000 euroon kassapalveluja tarjoavasta pankin konttorista.  Varaa pankkitunnukset lähellesi tunnistautumista varten. Yli 4000 euron nostot tulee tilata postitse.
 • Talleta käteistä

  Automaatilla

  Seteleitä ja kolikoita voit tallettaa TalletusOtto-automaateilla, mikäli sinulla on käytössä tiliin liitetty kortti. Katso automaattien sijannit kohdasta Löydä meidät.

  Raja käteistalletuksille on 3500 euroa. 

  Konttorissa

  Talletuksia voit tehdä myös kassapalveluja tarjoavassa pankin konttorissa kassapalvelujen aukioloaikana.

 • Miten tilaan matkavaluuttaa?

  Matkavaluuttapalvelun tarjoaa ChangeGroup. Danske Bankin asiakkaana saat vaihdettua matkavaluutan listahintoja edullisemmin tilaamalla sen ennakkoon osoitteessa danske.changegroup.com. Valuutta toimitetaan lähimpään postiisi tai ChangeGroupin noutopisteeseen. Minimitilausmäärä on 200€.

  Danske Bankin asiakkaan edut ennakkotilaukselle:

  • Päivän vaihtokurssi on sinulle 0,5% listahintaa edullisempi. Parempi vaihtokurssi on huomioitu Danske Bankin asiakkaille tarkoitetulla ChangeGroupin verkkotilaussivulla.
  • Verkkotilauksena tehdyn valuutan nouto ChangeGroupin noutopisteestä on maksutonta.
  • Finnair Plus -asiakkaana saat valuutanvaihdosta pisteitä.

  Voit vaihtaa valuuttaa ChangeGroupin kaupunkinoutopisteissä maksutta. Helsinki-Vantaan lentokentän noutopisteissä palvelumaksu Gold- ja Platinum -korteilla ja Private Bankingin Access-palveluasiakkaille 0 €, muille asiakkaille 9,95 % vaihtosummasta, vähintään 6,95 €. Huomaa kuitenkin, että vaihtokurssi etukäteistilauksissa on parempi kuin ilman etukäteistilausta.

  ChangeGroupin noutopisteitä on Helsinki Vantaan lentokentällä, Helsingin keskustassa ja Espoossa. Katso noutopisteiden osoitteet ja aukioloajat osoitteessa danske.changegroup.com.

 • Miten voin tilata käteistä Postista noudettavaksi?

  Käteistä voi tilata lähimpään Postin palvelupisteeseen puhelinpalvelumme kautta ja sinulla ei tarvitse olla pankkikorttia tehdäksesi tilauksen. Palvelusta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.
  • Käteistilaukset tehdään soittamalla asiakaspalveluumme 0200 2580 ma–pe 10-16 (pvm/mpm).
  • Voit tilata käteistä 500–15 000 euron arvosta valitsemaansa Postin toimipisteeseen.
  • Käteinen toimitetaan turvallisesti postivakuutettuna lähetyksenä, ja se tulee noutaa henkilökohtaisesti kahden viikon kuluessa saapumisilmoituksesta.

  Suosittelemme kuitenkin käteisen sijasta lähimaksamista pankkikortilla. Näin kosketusta kauppojen maksupäätteisiin voidaan välttää. Pankkikortilla myös käteisen nostaminen onnistuu helposti ja turvallisesti. Käteisautomaattien lisäksi rahaa voi nostaa K-ruokakaupoista, Tokmanneista sekä R-Kioskeista. Käteisen tallettaminen on mahdollista TalletusOtto-automaateilla.