Usein kysyttyä lainoista
-
Miten haen lyhennysvapaata tai teen lainamuutoksen?
Voit tehdä lainamuutoshakemuksen itse verkkopankissa. Kirjaudu verkkopankkiin ja valitse: Lainat > Muuta lainaa.
-
Miten haen lainaa?
Lainaa voit hakea täyttämällä hakemuksen: Lainahakemus
Lainahakemusta varten tunnistaudutaan aina pankkitunnuksilla. Lainaa voi hakea sekä Danske Bankin tai muun pankin asiakas.
Luottokorttia voi hakea verkkopankin kautta: Kortit ja valuutta > Hae korttia > Valitse hakemasi luottokortti.
-
Mitä lainavaihtoehtoja on?
Voit tutustua lainavaihtoehtoihimme tarkemmin lainasivuilla. -
Mitä teen, kun kohtaan maksuvaikeuksia?
Ota välittömästi yhteys pankkiin verkkopankkiviestillä tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0200 2580 ma–pe 8-16 (pvm/mpm), niin kartoitetaan tilanne ja pohditaan yhdessä paras etenemistapa.
-
Mikä on lainan viitekorko?
Viitekorko on julkisesti noteerattu korko. Asuntolainan kokonaiskorko muodostuu siten, että viitekorkoon lisätään asiakaskohtainen marginaali. Suomessa yleisesti käytettyjä viitekorkoja ovat suurten eurooppalaisten pankkien yhdessä noteeraamat euribor-korot sekä pankkien omat prime-korot.
Euribor-korkoon sidotun lainan korko tarkistetaan aina koronmääräytymisjakson, esim. 6 kk tai 12 kk vaihtuessa.
Danske Bankin Prime-korko on 0,30.
-
Mikä on Euribor?
Euribor on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko ja lyhenne sanoista Euro Interbank Offered Rate. Viitekorkoja hallinnoi EMMI (European Monetary Institute), joka vastaa euribor-korkojen laskentaperiaatteista ja julkaisemisesta. Euroalueen rahamarkkinoiden koronlaskukäytäntö on todelliset päivät / 360 päivää vuodessa. Joillakin sopimuksilla korkoindeksinä on edelleen Euribor/365. Se lasketaan Euriboreista, ja sitä on julkaistu omana viitekorkonaan. Euribor/365 koron erillinen julkaisu on lopetettu, mutta korko lasketaan edelleen samalla kaavalla Euriboreista. Euribor korkojen noteeraukset noteerataan ja pyöristetään kolmeen desimaaliin.