Arvo-osuustili tai säilytystili

Sijoittaaksesi osakkeisiin ja muihin pörssinoteerattuihin sijoitustuotteisiin sinulla tulee olla arvo-osuustili. Ota käyttöön Danske Kaupankäynti Online ja avaamme sinulle samalla arvo-osuustilin.

Lue lisää Kaupankäynti Onlinesta

Mikä on arvo-osuustili?

Arvo-osuustili eli säilytystili tai osakesalkku on sähköisten arvopapereiden säilytykseen tarkoitettu tili. Arvo-osuustilillä säilytetään sähköisiä arvopapereita esimerkiksi osakkeita ja pörssinoteerattuja rahastoja, eli ETF:iä. Kun sijoittaja ostaa esimerkiksi osakkeita hän ei saa siitä fyysistä osakekirjaa, vaan omistus kirjautuu suoraan arvo-osuustilille. Arvo-osuustili on siis sähköinen arvopaperien säilytystili.

Hyvä tietää arvo-osuustilistä

 • Mitä eroa on arvo-osuustilillä ja osakesäästötilillä?

   Arvo-osuustiliOsakesäästötili
  Varojen siirtäminenEi euromääräisiä rajoituksia. Myös vanhojen arvopapereiden siirtäminen mahdollistaMaksimi 50 000€. Ei mahdollisuutta siirtää olemassa olevia arvopapereita
  SijoituskohteetEsimerkiksi osakkeet, ETF:t, rahastotVain osakkeet
  VerotVerot peritään myynti- ja osinkotuotoista vuosittainTuotosta peritään verot, kun rahaa nostetaan pois osakesäästötililtä
  OsingotOsingot maksetaan valitsemallesi tilille ja niistä peritään verotOsingot maksetaan verovapaasti osakesäästötilille
  MyyntitappiotMyyntitappiot voi vähentää verotuksessa vuosittain tai enintään seuraavan 5 vuoden aikanaMyyntitappiot voi vähentää verotuksessa vasta, jos tili suljetaan ja omistukset myydään
  LukumääräRajattomasti1 kpl / henkilö
 • Miten avaan arvo-osuustilin?

  Arvo-osuustilin (säilytystili) voit avata ottamalla käyttöön omatoimisijoittajan Danske Kaupankäynti Online -palvelun. Voit avata Danske Kaupankäynti Online -palvelun ja arvo-osuustilin verkkopankissa tai mobiilipankissa. Kaupankäynti Onlinen avaamisen yhteydessä sinulle avataan arvo-osuustili, jonka jälkeen voit ostaa arvo-osuuksia säilytettäväksi arvo-osuustilillä.

  Lisätietoa Kaupankäynti Onlinesta saat täältä

  Kun sinulla on arvo-osuustili, voit alkaa käydä kauppaa osakkeilla ja muilla arvopapereilla pörssissä. Näet helposti arvo-osuuksiesi tiedot verkko- ja mobiilipankissa, esimerkiksi osakkeiden nimen, nykyisen arvon ja kurssin kehityksen.

 • Mitkä ovat kaupankäyntikulut ostaessani tai myydessäni osakkeita arvo-osuustilillä?

  Kaupankäynti Online –palvelussa välityspalkkiot perustuvat volyymipohjaiseen hinnoitteluun (Taso 1, 2 ja 3). Välityspalkkiot ovat samat kotimaisessa ja ulkomaisessa pörssissä. 

  Taso 1Taso 2Taso 3
  Kaupankäynnin volyymi 0-25 000 euroa/kkKaupankäynnin volyymi
  25 000-100 000 euroa/kk
  Kaupankäynnin volyymi yli 100 000 euroa/kk
  0,20 % min. 8 euroa0,12 % min. 5 euroa0,08 % min. 2 euroa

   

  Tarkemmat tiedot kuluista ja palkkioista on esitelty Danske Sijoituspalveluiden hinnastoissa ja arvopaperipalveluiden hinnastossa.

 • Miten voin siirtää arvo-osuustilin Danske Bankiin?

  Jos sinulla ei ole vielä arvo-osuustiliä Danske Bankissa, avaa ensin Danske Kaupankäynti Online- sopimus verkkopankissa kohdassa Sijoitukset > Aloita sijoittaminen > Danske Kaupankäynti Online > Ota käyttöön. 

  Jos siirto koskee kotimaisia osakkeita, on koko arvo-osuustilin siirto maksuton. Voit pyytää koko arvo-osuustilin siirtoa joko verkkopankkiviestillä tai soittamalla Sijoitusasiantuntijakeskukseen 0200 2580 (pvp/mpm) arkisin 8-16.00 ja ilmoittamalla meille siirrettävän arvo-osuustilisi 35- merkkisen numeron. Lähetämme tämän jälkeen sinulle arvo-osuustilin siirtotoimeksiannon verkkopankkiin hyväksyttäväksi ja teemme siirtopyynnön, kun olet hyväksynyt sen pankkitunnuksillasi. Arvo-osuustilin siirrossa kestää normaalisti noin viikon, eikä tilillä voi sinä aikana käydä kauppaa. 

  Jos haluat siirtää meille ulkomaisia osakkeita, tulee siirroista tehdä yksilöity siirtotoimeksianto sekä Danske Bankiin, että luovuttavaan pankkiin. Ulkomaisten osakkeiden siirrosta veloitamme 50e/ osakelaji ja luovuttava pankki saattaa veloittaa omat kulunsa. 

  Huomioithan, että osakkeiden hankintatiedot eivät siirry arvo-osuustilisiirron mukana, joten ne kannattaa ottaa itselleen talteen. Tiedot voi lisätä verkkopankkiin, kun osakkeet ovat siirtyneet.

Tarvitsetko apua asiointiin?

Usein kysytyt kysymykset arvo-osuustilistä

Sinua saattaisi myös kiinnostaa


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.