Pankki- ja digisanasto

Ota haltuun digitaalisen pankkiasioinnin termit

 • Danske ID

  Danske ID on älypuhelimeen tai tablettiin ladattava Danske Bankin sovellus, jota käytät tunnistautumisvälineenä vahvistaaksesi tunnistautumisen. Löydät Danske ID:n älylaitteesi sovelluskaupasta, App Storesta tai Google Playstä hakusanalla 'Danske ID'.
 • Käyttäjätunnukseen liitetty salasana

  Salasana on 4-numeroinen koodi, joka tarvitaan yhdessä käyttäjätunnuksen kanssa. Saat ensimmäisen, kertakäyttöisen salasanan pankista, kun sinulle avataan konttorissa verkkopankkisopimus. Tämä kertakäyttöinen salasana tulee käydä vaihtamassa verkkopankissa 30 päivän sisällä uuteen, itse valitsemaasi nelinumeroiseen salasanaan.
 • Käyttäjätunnus

  Käyttäjätunnus on 8-numeroinen numerosarja, joka syötetään ensimmäisenä kirjautuessasi verkkopankkiin tai tunnistautuessasi muihin sähköisiin palveluihin. Saat käyttäjätunnuksen konttorista, kun sinulle avataan verkkopankkisopimus.
 • Mobiilipankki

  Älypuhelimeen tai tablettiin App Store tai Google Play -sovelluskaupasta ladattava sovellus, jossa voit hoitaa päivittäisiä pankkiasioitasi turvallisesti, missä ja milloin vain. Löydät mobiilipankin sovelluskaupasta hakusanalla 'Danske mobiilipankki'. Ensimmäisen kirjautumiskerran jälkeen voit halutessasi kirjautua mobiilipankkiin sormenjälki- tai kasvotunnistuksella.
 • Pankkitunnukset

  Pankkitunnukset ovat 'sähköinen henkilöllisyystodistuksesi' ja niiden käyttö vastaa allekirjoitustasi. Omat pankkitunnuksesi on tarkoitettu vain sinun käyttöösi. Pankkitunnukset muodostuvat 8-numeroisesta käyttäjätunnuksesta, 4-numeroisesta salasanasta ja tunnistautumisvälineestä: Danske ID -tunnistussovellus tai tunnuslukulaite.
 • Selain

  Verkkoselain tai selain on tietokoneella, tabletissa tai älypuhelimessa käytettävä ohjelma, jolla voit selata eri verkkosivuja internetissä. Esimerkiksi Google Chrome, Safari, Microsoft Edge.
 • Tunnistautuminen

  Asioidessasi mobiili- ja verkkopankissa tai soittaessasi Danske Bankin asiakaspalveluun henkilöllisyytesi tulee todistaa sähköisesti. Tunnistautumista käytetään myös kolmansien osapuolien palveluissa kuten Kela, Verohallinto ja OmaKanta, tai maksaessasi verkko-ostoksia. Tunnistautumiseen tarvitaan pankkitunnukset.
 • Tunnuslukulaite

  Tunnuslukulaite on digitaalisella näytöllä varustettu pieni laite, jota käytetään tunnistautumisvälineenä, mikäli käytössäsi ei ole Danske ID:tä. Laite antaa tunnistautumiseen tarvittavan vaihtuvan numerosarjan, joka syötetään sille varattuun kenttään. Tunnuslukulaitteen voi tilata Danske Bankin asiakaspalvelusta.
 • Verkkopankki

  Tietokoneella tai tabletilla internetissä käytettävä palvelu, jossa voit hoitaa monia pankkiasioitasi itse. Verkkopankki löytyy Danske Bankin kotisivuilta osoitteesta www.danskebank.fi klikkaamalla sivun oikeasta yläreunasta Kirjaudu-painiketta ja valitsemalla Sinulle > Verkkopankki.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.