Lisäpalvelut, kun sijoitat tietynlaisiin rahastoihin

Olemme keskittyneet sijoitusneuvontaan

Danske Bank on sijoitusneuvontaan panostava pankki, jonka tavoitteena on luoda sinulle taloudellista mielenrauhaa. Panostamme siihen, että sinulla olisi tarvittavat neuvontapalvelut ja työkalut, jotta voisit tehdä sijoituspäätöksiä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Danske Bankin asiakkaat, joilla on sijoituspalvelusopimus, saavat sopimuksen mukaiset palvelut, kuten pääsyn digitaaliseen kaupankäyntialustaamme ja vuosittaisen sijoitusraportin. Sijoittaessasi rahastoihin, joiden rahastoyhtiöiden kanssa Danske Bankilla on sopimus, ja jonka mukaan vastaanotetaan jakelupalkkioita, olet oikeutettu saamaan lisäpalveluita sijoituspalveluihin liittyen.


Useita palveluita, kun sijoitat rahastoihin

Sijoittaessasi rahastoihin, joissa on jakelupalkkio, sinulla on aina pääsy sijoitusuniversumiimme, jossa on mukana tarkoin valittuja rahastoja, sekä voit saada neuvoja rahastosijoituksiisi sijoitusasiantuntijoiltamme.

Riippuen sijoituksistasi, voit lisäksi saada mm. säännöllisiä markkinapäivityksiä ja pääsyn webinaareihin, jotka ovat relevantteja sijoituksiisi nähden.

Maksat näistä lisäpalveluista kulujen kautta, joita maksat rahastoista. Jakelupalkkio on osa kokonaismaksua, ja olet siten oikeutettu lisäpalveluihin vaikket niitä käyttäisikään.


Kuusi palvelutasoamme

Alhaalta näet kuusi eri palvelutasoa ja mitä palveluita kuhunkin tasoon kuuluu. Yhteenvedosta näet myös oman palvelutasosi. Palvelutasosi riippuu siitä miten paljon jakelupalkkioita maksat rahastoista.

Jakelupalkkioiden määrä koostuu näistä:

  • Miten paljon olet sijoittanut rahastoihin
  • Mihin rahastoihin olet sijoittanut, koska jakelupalkkio voi olla erilainen eri rahastoissa

Asetamme palvelutasosi joka kuukausi korkeammalle, jos sijoitustesi jakelupalkkioiden määrä oikeuttaa korkeampaan tasoon. Mikäli palvelutasosi on laskemassa, odotamme kolme kuukautta ennen kuin teemme muutoksia palvelutason alentamiseen. Ilmoitamme myös aina palvelutason muutoksista. Useimpien asiakkaiden palvelutaso on A tai B. Voit aina tarkistaa oman palvelutasosi verkkopankissa tai soittaa meille jos sinulla on kysyttävää.

Palvelutasosi määrittäminen

Sijoittajana palvelutasosi riippuu sijoituskohteena olevien rahastojen Danske Bankille maksamien hallinnointipalkkioiden suuruudesta. Suurin osa maksamastasi hallinnointipalkkiosta, yleensä 70–80 prosenttia, on varattu Rahastot ja jatkuva sijoitusneuvonta -palveluun, jonka hinta vaihtelee sijoitustesi suuruuden mukaan.

Käytössäsi ovat aina myös kaikki palvelutasoasi alempien tasojen palvelut. Jos palvelutasosi on esimerkiksi C, käytössäsi ovat Investment Update -julkaisun lisäksi myös palvelutaso B:hen kuuluva Investment Insight sekä palvelutaso A:han sisältyvä Rahastot ja jatkuva sijoitusneuvonta -palvelu.

Document icon-info
Palvelutasot
Rahastot ja jatkuva sijoitusneuvonta
Investment Insight
Investment Update
Investment Webinar
Salkun läpikäynti (1)
Salkun läpikäynti (3)
A
icon-info

Palvelutaso A

Palvelutasosi, jos Danske Bank saa alle 339 euroa vuosittain jakelupalkkioita rahastoista, joihin olet sijoittanut.

0-339 EUR
B
icon-info

Palvelutaso B

Palvelutasosi, jos Danske Bank saa 340-1.299 euroa vuosittain jakelupalkkioita rahastoista, joihin olet sijoittanut.

340-1.299 EUR
C
icon-info

Palvelutaso C

Palvelutasosi, jos Danske Bank saa 1.300-2.999 euroa vuosittain jakelupalkkioita rahastoista, joihin olet sijoittanut.

1.300-2.999 EUR
D
icon-info

Palvelutaso D

Palvelutasosi, jos Danske Bank saa 3.000-6.599 euroa vuosittain jakelupalkkioita rahastoista, joihin olet sijoittanut.

3.000-6.599 EUR
E
icon-info

Palvelutaso E

Palvelutasosi, jos Danske Bank saa 6.600-12.599 euroa vuosittain jakelupalkkioita rahastoista, joihin olet sijoittanut.

6.600-12.599 EUR
F
icon-info

Palvelutaso F

Palvelutasosi, jos Danske Bank saa yli 12.600 euroa vuosittain jakelupalkkioita rahastoista, joihin olet sijoittanut.

> 12.600 EUR

Palvelut

Usein kysyttyjä kysymyksiä jakelupalkkioista

  • Mitä ovat jakelupalkkiot?

    Jakelupalkkiot ovat maksuja, jotka suoritetaan Danske Bankille tietyistä rahastoista, joiden kanssa Danske Bankilla on sopimus. Saamme jakelupalkkioita, jotta voimme tarjota sinulle erilaisia lisäpalveluja sijoituspalveluihin liittyen, joita rahastot eivät muuten voisi tehdä, koska niillä ei ole esimerkiksi konttoreita tai sijoitusneuvojia.

  • Kuinka paljon jakelupalkkiomaksu on?

    Jakelupalkkiot muodostuvat vuosittaisesta prosenttiosuudesta siitä mitä olet sijoittanut rahastoihin, ja määrät vaihtelevat eri rahastojen välillä. Sijoittaessasi rahastoon, sinulle aina ilmoitetaan jakelupalkkion määrä. Vuosittaisessa sijoitusraportissa ilmoitetaan summa (EUR) jonka maksat jakelupalkkioina. Saat tämän aina vuodenvaihteen jälkeen.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.