53 prosenttia ensiasunnon ostajista on huolissaan asuntojen hintakehityksestä

Kaupunkiasumisen suosio on nostanut asumisen hintaa kaupungeissa. Suomessa erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä vuokrat että omistusasuntojen hinnat ovat nousseet selvästi korkeammiksi muuhun maahan verrattuna.

Tiesitkö, että vain 17 prosenttia ensiasunnon ostajista kokee, että heillä on varaa toivomaansa asuntoon? Lisäksi pääkaupunkiseudulla asuvista 73 prosenttia uskoo, että asuntojen hinnat nousevat lähivuosina.

Lue lisää: Taloudellinen mielenrauha 2021 asumisen raportti

Mitä sinun tulee huomioida ensiasuntoa ostaessasi?

Asunnon osto on yksi elämän suurista hankinnoista, ja taloudellista mielenrauhaa tuo asuntolaina, jonka kanssa voit elää. Autamme mielellämme sinua selvittämään, millaisin askelin sinä voit astella kohti tulevaa ensiasuntoa.

Lue lisää

Selvitä taloudelliset mahdollisuutesi lainalaskurilla

Omistusasunnon hankkiminen kuuluu perinteisesti monen suomalaisen tavoitelistalle ja kaikista asuntokunnista yli puolet asuukin jo omistusasunnossa. Harva pystyy ostamaan oman asunnon ilman asuntolainaa ja sen takia lainan määrä kannattaa aina mitoittaa arjen ehdoilla.


Voit suunnitella lainaa laskurilla, joka auttaa sinua selvittämään, millainen on tarpeisiisi sopiva asuntolaina. Voit suunnitella lainaasi laskurilla ja vertailla lainamäärien maksueriä sekä maksuaikoja.

Suunnittele lainaasi laskurilla

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.