Rahastosäästäminen lapselle

Jatkuva säästäminen sijoitusrahastoon on hyvä vaihtoehto, kun haluat säästää lapsellesi tulevaisuutta varten. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän varat kerryttävät korkoa korolle ja sitä isommaksi säästöpotti ehtii kasvaa.

Varaa tapaaminen

 Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa, niin autamme sinut alkuun.

Varaa tapaaminen 

Voit myös soittaa Sijoitusasiantuntijakeskukseemme 0200 2580 (pvm/mpm) ma–pe 8–18.

Aloita säästäminen

Jatkuvan rahastosäästämisen lapsellesi voit aloittaa helposti verkkopankista ottamalla käyttöön täysin digitaalisen Danske Kaupankäynti Online -palvelun.

Aloita säästäminen

Voit myös soittaa Sijoitusasiantuntijakeskukseemme 0200 2580 (pvm/mpm) ma–pe 8–18.

Valitse tavoitteisiisi sopiva sijoitusrahasto

Valitse sijoitusrahastoksi säästöaikaasi, tuottotavoitettasi ja riskinsietokykyäsi vastaava rahasto.

 • Juuri sinulle sopiva sijoitusrahasto?

  Tuotto ja riski kulkevat käsi kädessä. Pitkä sijoitusaika ja säännöllinen säästäminen tasoittavat salkkusi arvonvaihtelua.

  Lapselle säästämiseen sopii esimerkiksi Danske Invest Allocation Basic –rahastot, jotka yhdistelevät joukkolainoja ja osakkeita. Valitse itsellesi sopiva Basic-rahasto sen mukaan tavoitteletko korkeaa tuottoa suurella riskillä vai vakaata tuottoa pienellä riskillä.

 • Basic 50 (osakepaino 50 %)

  Danske Invest Allocation Basic 50 sopii säästäjälle, joka odottaa korkosijoituksia parempaa tuottoa ja hyväksyy kohtalaisen riskin. 

  Osakepaino n. 50 % 
  Suositeltava sijoitusaika yli 3 vuotta

 • Basic 100 (osakepaino 100 %)

  Danske Invest Allocation 100 sopii säästäjälle, joka odottaa korkeaa tuottoa pitkällä aikavälillä ja on valmis hyväksymään korkeaa riskiä. Valitse tämä, jos sijoitusaikasi on pitkä, etkä säikähdä lyhyen aikavälin arvonmuutoksista.

  Osakepaino 100 %
  Suositeltava sijoitusaika vähintään 3 vuotta

 • Basic 20 (osakepaino 20 %)

  Danske Invest Allocation Basic 20 sopii säästäjälle, joka odottaa vakaata tuottoa ja hyväksyy vain pientä riskiä ja arvonvaihtelua. Valitse tämä, jos sijoitusaikasi on lyhyt.

  Osakepaino n. 20 % 
  Suositeltava sijoitusaika vähintään 3 vuotta

 • Muita sijoitusrahastovaihtoehtoja

  Mikäli et löydä mieleistäsi sijoitusrahastoa edellä esitetyistä vaihtoehdoista, voit valita myös seuraavista:

  • Danske Invest Allocation Basic 35 –rahastossa osakkeiden osuus on 35 %, kuitenkin vähintään 20 % ja enintään 60 %. 
  • Danske Invest Allocation Basic 80 –rahastossa osakkeiden osuus on 80 %, kuitenkin vähintään 50 ja  enintään 100 %.

Hyvä tietää

Enemmän osakkeita sisältävissä sijoitusrahastoissa on korkeampi tuotto-oletus, mutta niihin liittyy ajoittain voimakastakin arvonvaihtelua. Vastaavasti korkosijoituksia painottavat rahastot tarjoavat maltillisempaa arvonvaihtelua matalalla tuotto-oletuksella. Sijoittamiseen liittyy aina arvonvaihtelua – sijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea eikä sijoitusten toteutuvasta tuotosta tai siitä, että sijoitusten arvonkehitys olisi esitettyjen tuotto-oletusten mukainen tai aina positiivinen, ole takeita.

Rahastoja hallinnoi Danske Invest Management A/S. Danske Invest Management A/S:n hallinnoimien rahastojen jakelusta vastaa asiamiehenä Danske Bank A/S. Danske Bank A/S on nimittänyt Suomen sivuliikkeen toimimaan asiamiehenä tarjottaessa rahastoyhtiön hallinnoimia sijoitusrahastoja Suomessa. Rahastojen avaintietoesitteet, muut rahastomateriaalit sekä lisätietoa rahastoista on saatavissa osoitteessa www.danskeinvest.fi.