Rahastosäästäminen lapselle

 

Jatkuva säästäminen sijoitusrahastoon on hyvä vaihtoehto, kun haluat säästää lapsellesi tulevaisuutta varten. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän varat kerryttävät korkoa korolle ja sitä isommaksi säästöpotti ehtii kasvaa.

Varaa tapaaminen

 Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa, niin autamme sinut alkuun.

Varaa tapaaminen 

Voit myös soittaa Sijoitusasiantuntijakeskukseemme 0200 2000 (pvm/mpm) ma–pe 8–18:30.

Aloita säästäminen

Jatkuvan rahastosäästämisen lapsellesi voit aloittaa helposti verkkopankista ottamalla käyttöön täysin digitaalisen Danske Kaupankäynti Online -palvelun.

Aloita säästäminen

Voit myös soittaa Sijoitusasiantuntijakeskukseemme 0200 2000 (pvm/mpm) ma–pe 8–18:30.

Valitse tavoitteisiisi sopiva sijoitusrahasto

Valitse sijoitusrahastoksi säästöaikaasi, tuottotavoitettasi ja riskinsietokykyäsi vastaava rahasto.

 • Juuri sinulle sopiva sijoitusrahasto?

  Juuri sinulle sopiva sijoitusrahasto?

  Lapselle säästettäessä säästöaika on yleensä pitkä. Pitkä sijoitusaika, säännöllinen säästäminen ja sijoitusten ajallinen hajauttaminen tasoittavat tuottohakuisempien ja riskipitoisempien sijoitusten arvonvaihtelua. Valitsemalla liian turvahakuisen sijoituskohteen pitkälle sijoitusajalle voi pitkän sijoitusajan mahdollistama tuottopotentiaali jäädä hyödyntämättä. Lapselle säästämiseen voisivat sopia esimerkiksi Danske Invest SICAV –sijoitusrahastot.
 • Progressive (osakepaino 50 %)

  Progressive (osakepaino 50 %)

  Danske Invest Progressive -rahasto sopii sijoittajalle, joka hyväksyy sijoituksissa kohtuullista riskiä, koska hänen tavoitteena on säilyttää säästettyjen varojen ostovoima ajan kuluessa. Tälle rahastolle on ominaista sijoitusten arvonvaihtelu ja tappiot sijoitusaikana kuitenkin niin, että merkittävä arvon lasku on epätodennäköistä. Rahaston osakepaino on 50 % ja korkopaino 50 %.

  Sijoituksen tuotto-oletus 20 vuoden sijoittamisesta 100 e/kk, kun osakepaino on noin 50 %

  Kuvan sininen alue kuvaa 90 % todennäköisyyttä sijoitusten kehitykselle. Oletettu pääoma alarajalla on 23 525 euroa ja ylärajalla 48 905 euroa. Valkoisen viivan ylittämisen todennäköisyydeksi arvioidaan noin 50 prosentin todennäköisyyttä, ja sen kohdalla oletettu pääoma on 35 095 euroa.

 • Equity (osakepaino 100 %)

  Equity (osakepaino 100 %)

  Danske Invest Equity -rahasto sopii sijoittajalle, joka hyväksyy sijoituksissa erittäin korkeaa riskiä, koska hän etsii mahdollisuuksia merkittävään varojen arvon kasvattamiseen pitkällä aikavälillä, eikä hän keskity lyhyen aikavälin arvonmuutoksiin. Tälle rahastolle on ominaista, että sijoitukset ovat alttiina merkittävälle arvonvaihtelulle ja tappioille sijoitusaikana. Rahaston osakepaino on 100 %.

  Sijoituksen tuotto-oletus 20 vuoden sijoittamisesta 100 e/kk, kun osakepaino on 100 %

  Kuvan sininen alue kuvaa 90 % todennäköisyyttä sijoitusten kehitykselle. Oletettu pääoma alarajalla on 18 688 euroa ja ylärajalla 72 865 euroa. Valkoisen viivan ylittämisen todennäköisyydeksi arvioidaan noin 50 prosentin todennäköisyyttä, ja sen kohdalla oletettu pääoma on 41 158 euroa.

 • Defensive (osakepaino 10 %)

  Defensive (osakepaino 10 %)

  Danske Invest Defensive -rahasto sopii sijoittajalle, joka hyväksyy sijoituksissa vain pientä riskiä ja samalla on valmis hyväksymään jopa inflaatiota matalamman tuoton sijoituksille, jolloin on mahdollista, että säästettyjen varojen ostovoima laskee ajan kuluessa. Tälle rahastolle on ominaista, että arvonvaihtelu sekä tappiot ovat sijoitusaikana pieniä eikä sijoitettujen varojen arvo laske suuresti sijoitusaikana. Rahaston osakepaino on 10 % ja korkopaino 90 %.

  Sijoituksen tuotto-oletus 20 vuoden sijoittamisesta 100 e/kk, kun osakepaino on noin 10 %

  Kuvan sininen alue kuvaa 90 % todennäköisyyttä sijoitusten kehitykselle. Oletettu pääoma alarajalla on 23 471 euroa ja ylärajalla 38 835 euroa. Valkoisen viivan ylittämisen todennäköisyydeksi arvioidaan noin 50 prosentin todennäköisyyttä, ja sen kohdalla oletettu pääoma on 30 330 euroa.

 • Muita sijoitusrahastovaihtoehtoja

  Muita sijoitusrahastovaihtoehtoja

  Mikäli et löydä mieleistäsi sijoitusrahastoa edellä esitetyistä vaihtoehdoista, voit valita myös seuraavista:

  • Danske Invest Moderate –rahastossa osakkeiden osuus on 25 %, kuitenkin vähintään 15 % ja enintään 40 %.
  • Danske Invest Balanced –rahastossa osakkeiden osuus on 35 %, kuitenkin vähintään 20 % ja enintään 60 %.
  • Danske Invest Opportunity –rahastossa osakkeiden osuus on 80 %, kuitenkin vähintään 50 %.

Hyvä tietää

Enemmän osakkeita sisältävissä sijoitusrahastoissa on korkeampi tuotto-oletus, mutta niihin liittyy ajoittain voimakastakin arvonvaihtelua. Vastaavasti korkosijoituksia painottavat rahastot tarjoavat maltillisempaa arvonvaihtelua matalalla tuotto-oletuksella. Sijoittamiseen liittyy aina arvonvaihtelua – sijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea eikä sijoitusten toteutuvasta tuotosta tai siitä, että sijoitusten arvonkehitys olisi esitettyjen tuotto-oletusten mukainen tai aina positiivinen, ole takeita.