Tunnuslukulaite

  

Digitaalinen tunnuslukulaite korvaa jatkossa pankkitunnustesi muovisen turvakortin. Tunnuslukulaitteen avulla pääset kirjautumaan verkko- ja mobiilipankkiisi sekä jatkat muiden tunnistautumista vaativien verkkopalveluiden käyttöä entistä kätevämmin ja turvallisemmin. 

Tunnuslukulaite on tarkoitettu ensisijaisesti niille henkilöille, joilla ei ole soveltuvaa mobiililaitetta Danske ID -tunnistussovelluksen käyttöä varten. Jos sinulla on jo Danske ID tai mahdollisuus ottaa se käyttöösi, et tarvitse tunnuslukulaitetta. Jos sinulla on tunnuslukulaite, mutta haluaisit käyttää myös Danske ID -sovellusta, voit ottaa sovelluksen käyttöösi tunnuslukulaitteen rinnalle. 

Tunnuslukulaitteen käynnistys

 

Tunnuslukulaite lähetetään sinulle käyttövalmiina. Painaessasi valkoista nappia laitteen sivussa, tunnuslukulaite käynnistyy ja näytölle ilmestyy numerosarja. Tunnuslukulaite sammuu itsestään noin 35 sekunnin kuluttua. Voit myös sammuttaa laitteen itse painamalla samaa painiketta uudelleen. Tunnuslukulaitetta luetaan niin, että laitteessa lukeva eSafeID-teksti näkyy sinulle oikein päin.Näin kirjaudut verkkopankkiin

 

Kun kirjaudut verkkopankkiin, tunnistaudut esimerkiksi Verohallinnon tai Kelan palveluihin tai teet verkkomaksuja, valitse kirjautumissivulla käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen jälkeen välilehti Tunnuslukulaite. 

 

 

Näin käytät tunnuslukulaitetta

 

Kun näytöllä kysytään tunnuslukulaitteen lukua, paina tunnuslukulaitteen näytön vieressä olevaa valkoista painiketta.

Syötä laitteen näytölle ilmestyvä kuusinumeroinen luku sille varattuun kenttään.Sähköinen asiointisi ei muutu

 

Sähköinen asiointisi säilyy muuten ennallaan. Käytät jatkossa verkkopankkitunnustesi käyttäjätunnusta ja salasanaa kuten ennenkin. Tunnuslukulaitetta käytät samoissa tilanteissa, joissa tähän asti olet käyttänyt muovista turvakorttia. Verkkopankkin kirjautumisen lisäksi voit tunnistautua kolmannen osapuolen - kuten Verohallinnon ja Kelan - palveluihin sekä maksaa ostoksiasi verkossa. 

Miten saan tunnuslukulaitteen?  

 

Voit tilata itsellesi tunnuslukulaitteen lähettämällä viestin verkkopankin kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm).

Mikäli tarvitset uuden tunnuslukulaitteen rikkoutuneen tai kadonneen laitteen tilalle, ole myös siinä tapauksessa yhteydessä asiakaspalveluumme. Voit käyttää myös Danske ID -sovellusta tunnuslukulaitteen rinnalla.

Näkövammaisille asiakkaillemme, jotka eivät pysty käyttämään tunnuslukulaitetta tai Danske ID -sovellusta, tarjoamme puhuvan tunnuslukulaitteen.

 

 

 

 

Danske Bankin puhuvan tunnuslukulaitteen käyttö

Kuuntele oheiselta videolta ohjeet siihen, kuinka käytät puhuvaa tunnuslukulaitetta.

5d0847c1-00090254-6d78b458

Tunnuslukulaitteen aktivointi

 

Nykyiset pankkitunnukset ja uusi tunnuslukulaite

Ennen kuin aloitat uuden tunnuslukulaitteesi käytön, sinun täytyy aktivoida se osoitteessa danskebank.fi/aktivoi. Seuraa verkkosivulla annettavia ohjeita. 

Jos tilasit uuden tunnuslukulaitteen lisäksi myös uuden nelinumeroisen salasanan, vaihda erillisessä salasanakirjeessä saamasi aloitussalasana haluamaksesi tunnuslukulaitteen aktivoinnin yhteydessä.

Palauta edellinen tunnuslukulaitteesi
Jos edellinen tunnuslukulaite on hallussasi, palauta se oheisessa palautuskuoressa. Huolehdimme laitteen kierrätyksestä ympäristöä säästäen.

 

Uudet pankkitunnukset 

Ennen kuin voit aloittaa verkkopalveluidemme käytön, sinun täytyy aktivoida tunnuslukulaitteesi ja vaihtaa erillisessä salasanakirjeessä saamasi aloitussalasana haluamaksesi osoitteessa danskebank.fi/aktivoi. Seuraa verkkosivulla annettavia ohjeita.


Näin kirjaudut verkkopankkiin tunnuslukulaitteen aktivoinnin ja salasanan vaihdon jälkeen

  1. Valitse danskebank.fi-sivuston oikeasta yläkulmasta “Kirjaudu”. Valitse henkilöasiakkaan tai yrityksen kirjautuminen.
  2. Syötä kirjautumisessa kahdeksannumeroinen käyttäjätunnuksesi, joka on mainittu aiemmin tässä kirjeessä ja nelinumeroinen salasanasi, jonka vaihdoit aiemmin haluamaksesi. Napsauta sen jälkeen ”Jatka”.
  3. Napsauta ”Tunnuslukulaite”-välilehteä
  4. Paina tunnuslukulaitteen näytön vieressä olevaa painiketta ja syötä laitteen näytölle ilmestyvä kuusinumeroinen luku sille varattuun kenttään. Napsauta “Jatka”. 

Tunnuslukulaitetta luetaan niin, että laitteessa lukeva eSafeID-teksti näkyy sinulle oikein päin.

Tunnistussovellus mobiililaitteeseen
Voit ottaa käyttöösi tunnuslukulaitteen rinnalle älypuhelimella tai tabletilla käytettävän Danske ID –tunnistussovelluksen. Lataa Danske ID sovelluskaupastasi ja aktivoi sovellus seuraamalla sovelluksessa näkyviä ohjeita. Lisätietoja tunnistussovelluksesta löydät kotisivuiltamme osoitteesta danskebank.fi/danskeid.

Säilytä pankkitunnuksiasi huolellisesti

Ethän koskaan luovuta pankkitunnuksiasi toisen henkilön käyttöön. Säilytä pankkitunnusten salasanaa erillään, mieluiten vain muistissasi. Pankki ei koskaan ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella kysyäkseen tunnuslukuasi tai tunnistussovelluksesi tietoja. Sähköpostiviestimme eivät koskaan sisällä linkkejä mihinkään verkkopalveluun.

Jos kadotat salasanasi, ota viipymättä yhteyttä pankkiin estääksesi pankkitunnustesi luvattoman käytön. Vastuusi pankkitunnustesi väärinkäytöstä lakkaa, kun pankki on vastaanottanut ilmoituksen niiden katoamisesta tai joutumisesta vääriin käsiin.

Pidä turvakortti edelleen tallella

Turvakorttien poistuminen johtuu kaikkia pankkeja koskevan uudistetun maksupalveludirektiivin vaatimuksista, joiden tavoitteena on tehdä maksamisesta entistä turvallisempaa ja varmempaa.

Säilytäthän muovista turvakorttiasi vielä toistaiseksi! Tämä on erittäin tärkeää niitä tapauksia varten, jolloin Danske ID:n käyttö ei ole mahdollista – esimerkiksi soittaessasi puhelinpalveluumme tai aktivoidessasi Danske ID -sovelluksen käyttöösi.