WEBINAARITALLENNE:
Vastuullisen sijoittamisen
sudenkuopat ja mahdollisuudet

Tallenne torstailta 10.11.2022 klo 17.30

Ohjelma

Sääntelyn muutokset ja sijoittajien rahavirtojen ohjautuminen ovat viime vuosina nostaneet vastuullisuuden sijoittamisen keskeiseksi megatrendiksi. Kuluvaan vuoteen on kuitenkin mahtunut sodan ja inflaation ohella voimakkaitakin kurssilaskuja sekä huolta talouden kehityksen suunnasta. 

  • Miten vastuullisen sijoittamisen merkitys ja houkuttelevuus näyttäytyvät tällaisessa maailmantilanteessa? 
  • Mahdollistavatko kestävyystavoitteet riittävän tuoton tavoittelun?
  • Entä kuinka sijoittaja voi vaikuttaa vastuullisuuden huomioimiseen omissa sijoitusvalinnoissaan?

Muun muassa näitä teemoja avataan lähetyksessä Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellmanin ja Danske Bankin ESG-analyytikko Peter Lindströmin johdolla.

18699b5d-859b-49f9-a6e2-fb3e44ec1d70
 

Asiantuntijat


Victor Snellman

Victor toimii Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtajana. Osakesäästäjien tarkoituksena on auttaa suomalaisia vaurastumaan. Osakesäästäjät on aktiivisesti esillä sijoittajan arjessa ja sijoittamiseen liittyvässä julkisessa keskustelussa.

 Peter Lindström

Peter toimii asiantuntijana Danske Bankin varainhoidon vastuullisen sijoittamisen tiimissä. Hänen vastuualueinaan ovat salkunhoitajien kouluttaminen vastuullisen ja kestävän sijoittamisen kentässä sekä asiakastyö ammattimaisten ja yksityissijoittajien suuntaan. Peter on myös vahvasti mukana rahastotuotekehityksessä, joka yhä vahvemmin muokkautuu EU:n kestävän rahoituksen sääntelyn mukaan. Hän on työskennellyt lähes kymmenen vuotta kansainvälisissä vastuullisen sijoittamisen rooleissa, joista viimeiset kolme vuotta Danske Bankilla.

Jäsenistössämme vastuullinen sijoittaminen herättää tunteita, kuten tärkeät asiat usein herättävät. Pörssiyhtiöissä vastuullisuus voi olla viherpesua tai kiven kovaa kapitalismia. Vastuullisuus sanana on monin paikoin kokenut inflaation ja ESG-metriikat voivat ohjata ojasta allikkoon, vaikka tarkoitus on hyvä. 
– Victor Snellman

Sijoittajat yhä ymmärtävät vastuullisen sijoittamisen hyvin eri tavoin. Määritelmässä ei puhuta maailman pelastamisesta vaan ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon (ESG) liittyvien asioiden huomioonottamista sijoitustoiminnassa.
 – Peter Lindström


Hyödynnä Suomen Osakesäästäjien jäsenedut Danske Bankissa

Tiesithän, että Suomen Osakesäästäjien jäsenenä saat Danske Bankista käyttöösi runsaasti rahanarvoisia etuja sekä sijoittamiseen että laina-asioihin?  

Tutustu jäsenetuihin Danske Bankissa

 

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.