Danske ID -tunnistussovellus

Danske ID on mobiililaitteeseen ladattava tunnistussovellus, jonka avulla kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiisi sekä tunnistaudut muihin palveluihin ja hyväksyt verkossa tehtäviä ostoja.

 

 Lataa Danske ID 

 


Mikäli sinulla ei ole käytössäsi älypuhelinta tai tabletlaitetta, voit tilata veloituksetta erillisen tunnuslukulaitteen asiakaspalvelustamme lähettämällä viestin verkkopankin kautta tai soittamalla numeroon 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm)

Näin otat sovelluksen käyttöön  

  1. Lataa sovellus sovelluskaupastasi hakusanalla "Danske ID". Danske ID on osa pankkitunnuksia, joten sinulla tulee olla Danske Bankin henkilöasiakkaan tai yritysasiakkaan pankkitunnukset käytössäsi. 
  2. Ota sovellus käyttöösi tekstiviestinä tulevan aktivointikoodin, tunnuslukulaitteen tai toisen puhelimesi Danske ID –sovelluksen avulla. Voit myös aktivoida sovelluksen käyttöösi tunnistautumalla toisen pankin pankkitunnuksilla.
  3. Luo itsellesi uusi PIN-koodi, jolla kirjaudut Danske ID -sovellukseen jatkossa. Huomioithan, että verkko- ja mobiilipankkiin kirjaudut jatkossakin omalla erillisellä pankkitunnusten salasanallasi. Voit valita saman salasanan myös Danske ID-sovellukseen.
85f48d3e-00090254-e6e8e429

Danske ID:n avulla...

 Kirjaudut verkkopankkiin

Hyväksyt Danske ID:n avulla kirjautumisen verkkopankkiisi tai yrityksen District-portaaliin. Käytät tunnistussovellusta myös kirjautuessasi ensimmäistä kertaa mobiilipankkiin.Vahvistat verkko-ostokset

Vahvistat verkko-ostosi kätevästi pankkitunnuksillasi.Tunnistaudut palveluihin

Tunnistaudut kolmannen osapuolen palveluihin, kuten esimerkiksi KELA:n tai Verohallinnon sivuille. Pankkitunnuksilla tunnistaudut myös puhelinpalveluumme. 
fc78ce67-00090254-dc3ffd13
8f828db7-00090254-6b3d6534
c229b3b6-00090254-b56afb9c

Pidä turvakortti edelleen tallella

Turvakorttien poistuminen johtuu kaikkia pankkeja koskevan uudistetun maksupalveludirektiivin vaatimuksista, joiden tavoitteena on tehdä maksamisesta entistä turvallisempaa ja varmempaa.

Säilytäthän muovista turvakorttiasi vielä toistaiseksi. Danske ID:n käyttö ei ole toistaiseksi mahdollista esimerkiksi soittaessasi puhelinpalveluumme.

Säilytä pankkitunnuksiasi huolellisesti

Ethän koskaan luovuta pankkitunnuksiasi toisen henkilön käyttöön. Säilytä pankkitunnusten salasanaa erillään, mieluiten vain muistissasi. Pankki ei koskaan ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella kysyäkseen tunnuslukuasi tai tunnistussovelluksesi tietoja. Sähköpostiviestimme eivät koskaan sisällä linkkejä mihinkään verkkopalveluun.

Jos kadotat salasanasi, ota viipymättä yhteyttä pankkiin estääksesi pankkitunnustesi luvattoman käytön. Vastuusi pankkitunnustesi väärinkäytöstä lakkaa, kun pankki on vastaanottanut ilmoituksen niiden katoamisesta tai joutumisesta vääriin käsiin. 

Kysymyksiä ja vastauksia