Danske ID -tunnistussovellus

Danske ID on mobiililaitteeseen ladattava tunnistussovellus. Kirjaudut verkko- ja mobiilipankkiin sekä tunnistaudut muihin palveluihin pankkitunnustesi käyttäjätunnuksella, salasanalla sekä Danske ID-sovelluksen avulla.

 

 Lataa Danske ID 

 


Mikäli sinulla ei ole käytössäsi älypuhelinta tai tabletlaitetta, voit tilata veloituksetta erillisen tunnuslukulaitteen asiakaspalvelustamme lähettämällä viestin verkkopankin kautta tai soittamalla numeroon 0200 2580 ma-to 8-20, pe 8-18 (pvm/mpm).

Näin otat sovelluksen käyttöön  

 1. Lataa sovellus sovelluskaupastasi hakusanalla "Danske ID".  
 2. Ota sovellus käyttöösi tekstiviestinä tulevan aktivointikoodin, tunnuslukulaitteen tai toisen puhelimesi Danske ID –sovelluksen avulla.
 3. Luo itsellesi uusi PIN-koodi, jolla kirjaudut Danske ID -sovellukseen jatkossa. Huomioithan, että verkko- ja mobiilipankkiin kirjaudut jatkossakin omalla erillisellä pankkitunnusten salasanallasi. Voit valita saman salasanan myös Danske ID-sovellukseen.

Videolta näet, miten Danske ID -tunnistussovellus toimii ja kuinka saat sovelluksen helposti käyttöösi.

85f48d3e-00090254-e6e8e429

Danske ID:n avulla...

 Kirjaudut verkkopankkiin

Hyväksyt Danske ID:n avulla kirjautumisen verkkopankkiisi tai yrityksen District-portaaliin. Käytät tunnistussovellusta myös kirjautuessasi ensimmäistä kertaa mobiilipankkiin.Vahvistat verkko-ostokset

Vahvistat verkko-ostosi kätevästi pankkitunnuksillasi.Tunnistaudut palveluihin

Tunnistaudut kolmannen osapuolen palveluihin, kuten esimerkiksi KELA:n tai Verohallinnon sivuille. Pankkitunnuksilla tunnistaudut myös puhelinpalveluumme. 
fc78ce67-00090254-dc3ffd13
8f828db7-00090254-6b3d6534
c229b3b6-00090254-b56afb9c

Pidä turvakortti edelleen tallella

Turvakorttien poistuminen johtuu kaikkia pankkeja koskevan uudistetun maksupalveludirektiivin vaatimuksista, joiden tavoitteena on tehdä maksamisesta entistä turvallisempaa ja varmempaa.

Säilytäthän muovista turvakorttiasi vielä toistaiseksi. Danske ID:n käyttö ei ole toistaiseksi mahdollista esimerkiksi soittaessasi puhelinpalveluumme.

Säilytä pankkitunnuksiasi huolellisesti

Ethän koskaan luovuta pankkitunnuksiasi toisen henkilön käyttöön. Säilytä pankkitunnusten salasanaa erillään, mieluiten vain muistissasi. Pankki ei koskaan ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella kysyäkseen tunnuslukuasi tai tunnistussovelluksesi tietoja. Sähköpostiviestimme eivät koskaan sisällä linkkejä mihinkään verkkopalveluun.

Jos kadotat salasanasi, ota viipymättä yhteyttä pankkiin estääksesi pankkitunnustesi luvattoman käytön. Vastuusi pankkitunnustesi väärinkäytöstä lakkaa, kun pankki on vastaanottanut ilmoituksen niiden katoamisesta tai joutumisesta vääriin käsiin. 

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Miten tunnistussovellus käytännössä toimii?

  Danske ID -tunnistussovellus toimii näin:

  1. Kirjoita sisäänkirjautumissivulla käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja paina 'Jatka'.
  2. Valitse Danske ID -välilehti ja lähetä tunnistuspyyntö mobiililaitteeseesi painamalla 'Lähetä'
  3. Avaa Danske ID -sovellus mobiililaitteellasi ja näppäile oma PIN-koodisi ja vahvista kirjautuminen pyyhkäisemällä 'Hyväksy'

  Vahvistettuasi siirryt automaattisesti verkkopankin etusivulle tai palveluun, johon olit kirjautumassa.

  Voit hyväksyä Danske ID -tunnistussovelluksella kirjautumisen mobiili- ja verkkopankkiin, tunnistautua puhelinpalveluumme sekä maksaa verkkomaksuja ja tunnistautua kolmannen osapuolen  —  kuten Verohallinnon tai Kansaneläkelaitoksen  — palveluihin. Danske ID toimii myös yrityksesi verkkopankissa, Districtissä.

 • Miten Danske ID ja mobiilipankki eroavat toisistaan?

  Danske ID ei ole mobiiipankki. Danske ID:tä käytetään tunnistautumisvälineenä, esimerkiksi kirjautuessasi verkkopankkiin tietokoneella tai aktivoidessasi mobiilipankin käyttöösi sekä tehdessäsi verkko-ostoksia. Tunnistaudut pankkitunnustesi käyttäjätunnuksella ja salasanalla sekä Danske ID -sovelluksen avulla kolmannen osapuolen, kuten Verohallinnon ja Kelan, palveluihin.

  Mobiilipankin käyttö ei ole edellys Danske ID:n käytölle - voit käyttää Danske ID:tä, vaikka sinulla ei olisi mobiilipankkia.

 • Mitä teen, kun Danske ID ei toimi puhelimeni selaimella yrittäessäni kirjautua esim. KELAn palveluun tai maksaessani verkko-ostosta?
  Jos kohtaat ongelmatilanteen, joka koskee puhelimen selaimella tapahtuvaa toimintaa, koita seuraavia toimenpiteitä:
  1. Tyhjennä selaimen välimuisti sekä evästeet ja yritä uudelleen
  2. Kokeile toisella puhelimen selaimella
  3. Poista, lataa ja aktivoi Danske ID uudelleen
  4. Jos edelliset toimenpiteet eivät auta, suosittelemme uutta yritystä tietokoneella, jolloin Danske ID:n avulla kirjautuminen yleensä onnistuu 
  5. Jos ongelma ei ratkea, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme
 • Mitä teen, jos puhelimeni katoaa tai varastetaan?

  Ota yhteyttä numeroon 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm) ja pyydä sulkemaan puhelimeesi ladattu tunnistussovellus.

 • Olen vaihtamassa älypuhelinta, kuinka saan Danske ID:n uuteen puhelimeeni?

  Voit aktivoida Danske ID:n uuteen puhelimeesi vanhassa laitteessasi olevalla Danske ID:llä tai tekstiviestillä.
  Lataa Danske ID uuteen puhelimeesi ja aktivoi se käyttöön pankkitunnuksillasi (käyttäjätunnus, salasana ja vanhan puhelimesi Danske ID).

  Voit myös aktivoida Danske ID:n tunnuslukulaitteella. 

 • Miten toimin, jos minulla ei ole älypuhelinta tai tablettia?

  Saatavilla on myös erillinen tunnuslukulaite. Laite toimii Danske ID -tunnuslukusovelluksen tavoin. Tunnuslukulaite on mahdollista tilata asiakaspalvelustamme soittamalla tai lähettämällä viesti verkkopankin kautta. Laite on tarkoitettu niille asiakkaille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää Danske ID -tunnistussovellusta.

  Näkövammaisten asiakkaidemme saatavilla on tulossa puhuva tunnuslukulaite. Mikäli tarvitset puhuvan tunnuslukulaitteen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm)

 • Millä laitteilla sovellus toimii?

  Sovellus toimii kaikissa älypuhelimissa ja tableteissa, joissa on iOS (versio 13.0 tai uudempi) tai Android (versio 5.0 tai uudempi) käyttöjärjestelmä. 

 • Voinko käyttää Danske ID:tä yrityksen pankkitunnuksilla?
  Kyllä voit. 
  Jos yrityksessä on useampi yritystunnusten käyttäjiä, tulee jokaisella käyttäjällä olla henkilökohtaiset yritystunnukset. 
 • Minulla on erilliset pankkitunnukset omien pankkiasioideni sekä yrityksen asioiden hoitamiseen. Voinko käyttää Danske ID:tä?
  Tällä hetkellä voit yhdellä mobiililaitteella käyttää vain yksiä pankkitunnuksia. Sinun kannattaa aktivoida Danske ID -sovellus niillä pankkitunnuksilla, joita käytät enemmän ja käyttää toisia tunnuksia tunnuslukulaitteella. Tunnuslukulaitteen saat tilattua asiakaspalvelustamme.
   
  Mikäli sinulla on käytössäsi useampia mobiililaitteita, voit aktivoida toiset tunnukset puhelimeesi ja toiset esimerkiksi tablettiin. Myöhemmin tulee mahdolliseksi käyttää kaikkia eri pankkitunnuksia yhdellä ja samalla mobiililaitteella.
 • Onko tunnistussovelluksen käyttäminen turvallista?

  Sovelluksen käyttäminen on turvallista. Sovelluksen avaaminen on suojattu PIN-koodilla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella. Kun käytät Danske ID:tä, sovellus kertoo sinulle, mihin palveluun olet tunnistautumassa.

  Danske ID lähettää taustalla tunnuslukuja pankille suojatussa verkossa, joten tunnusluvut ovat kertakäyttöisiä ja tapahtumakohtaisia. On hyvä myös huomioida, että mobiililaitteesi muut sovellukset eivät pääse Danske ID:n tietoihin. 

  Suosittelemme, että suojaat mobiililaitteesi aina myös näytönlukituksella.

 • Miksi Danske ID -sovellus kysyy minulta lupaa erilaisiin käyttöoikeuksiin?

  Kun tunnuslukusovellus käynnistetään ensimmäisen kerran Android-laitteessa, se pyytää lupaa kahteen toimintoon:

  1/2: soittaa ja hallinnoida puheluita
   • Danske ID ei soita, eikä hallinnoi puheluita. Tätä oikeutta tarvitaan, jotta sovellus voi esivalita oikean käyttömaan mobiililaitteen SIM-kortin perusteella.
  2/2: käyttää laitteellesi tallennettuja valokuvia, mediatiedostoja ja muita tiedostoja?
   • Danske ID ei käytä laitteeseesi tai sen muistikortille tallennettuja valokuvia tai mediatiedostoja. Tätä oikeutta tarvitaan jotta laitteeseen voidaan tallentaa Danske ID:n yksilöllinen sarjanumero. Yksilöllinen sarjanumero tallennetaan laitteeseen, jotta estetään sen kopioiminen toiseen laitteeseen.

  Valitettavasti Danske Bank ei pysty vaikuttamaan näiden kysymysten muotoiluihin, ne tulevat valmiina Androidilta/Googlelta.