Korkosijoitusten suosio näkyy Danske Bankin suosituimpien rahastojen listalla. Danske Bankin senioristrategin Kaisa Kivipellon mukaan kysymys on ilmiöstä, jota ei ole nähty vuosiin.

”Korkorahastoilla on takanaan raastava vuosi, mutta nyt olemme tilanteessa, jossa korkotaso mahdollistaa houkuttelevaa juoksevaa tuottoa myös lyhyissä korkosijoituksissa. Lyhyisiin rahamarkkinapapereihin sijoittava korkorahasto on matalariskinen vaihtoehto, ja nyt varustettuna paremmalla tuotto-odotuksella kuin vuosiin”, Kivipelto kertoo.

Suosituimpien rahastojen joukossa ovat muun muassa Danske Invest Korko K –rahasto, Danske Invest Teknologia Indeksi K sekä Danske Invest China K.

Kivipellon mukaan sijoittajat uskovat nyt Kiinan talouden elpymiseen. Kiina poisti ison osan koronarajoituksistaan viime vuoden lopulla.

Suomen osakemarkkinat mukailivat tulosuutisointia

Suomessa tammikuun netto-ostetuimmaksi osakkeeksi nousi verkkolaiteyhtiö Nokia, joka julkaisi hyvän tuloksen tammikuun lopussa. Netto-ostetuimpien joukkoon nousivat myös UPM-Kymmene ja Fortum. Yhtiökohtaiset uutiset ohjasivat netto-ostetuimpia ja -myydyimpiä osakkeita.

”Nokian positiivisesti yllättäneet liikevoitto ja osinkoehdotus herättivät selvästi mielenkiintoa sijoittajissa. Suomalaisilta yhtiöiltä odotetaan hyvää osinkokautta, mutta sijoittajien mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä erityisesti yritysten omiin arvioihin liikevaihdon ja tuloksen kehityksestä.”

Nettomyydyimmäksi Suomi-osakkeeksi tammikuussa nousi tarjouskilpailun kohteena oleva talotekniikkayhtiö Caverion. Nettomyydyimpien listalle pääsivät myös

Outokumpu ja Nokian Renkaat.

”Sijoittajat päättelivät Caverionin ostotarjouksen menevän läpi ja ryhtyivät myymään osakkeita. Tyypillisesti ostotarjouksen kohteena olevasta osakkeesta irtaudutaan, kun kaupan läpimeno näyttää varmalta”, Kivipelto kertoo.

Yhdysvaltalaisosakkeiden netto-ostetuimpien kolmikon muodostivat sähköautoyhtiö Tesla, Googlen emoyhtiö Alphabet ja verkkokauppajätti Amazon.com. Teknologia- ja kasvuyhtiövetoinen kärkikolmikko viestii Kivipellon mukaan siitä, että kuluttajat luottavat korkojen laskevan tämän vuoden aikana.

”Tammikuussa markkinoilla oli vahva sentimentti siitä, että korkotaso ei enää nouse. Talouskasvun näkymä ei ole tällä hetkellä niin synkkä kuin aiemmin uskottiin.”

 

Netto-ostetuimmat rahastot ja ETF:t*
Danske Invest Korko K
Danske Invest Teknologia Indeksi K
Danske Invest China K
Danske Invest Allocation Basic 100 WA
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (DE)
Seligson & Co OMX Helsinki 25 ETF
Danske Invest Allocation Basic 80 WA
Danske Invest Euro High Yield K
Danske Invest Euro Yrityslaina K
Danske Invest Yhteisökorko K
* Netto-ostetuimmat osuuslajit, asiakkaiden verkko- tai mobiilipankissa tekemät kaupat, ei sisällä kuukausittaisia rahastosäästösopimuksia, toimeksiantojen kpl-määrät

 

Danske Bankin asiakkaiden netto-ostetuimmat ja -myydyimmät osakkeet markkina-alueittain**

SUOMI

Netto-ostetuimmat Nettomyydyimmät
Nokia Oyj (FI) Caverion Oyj
UPM-Kymmene Oyj Outokumpu Oyj
Fortum Oyj Nokian Renkaat Oyj
Kesko Oyj B Metso Outotec Oyj
Telia Company AB(FI) SSAB AB B (FI)
Stora Enso Oyj R Nordea Bank Abp (FI) EUR
Metsä Board Oyj B Wärtsilä Oyj
Sampo Oyj A Konecranes Oyj
Kesko Oyj A Elisa Oyj A
Taaleri Oyj
Finnair Oyj

 

YHDYSVALLAT

Netto-ostetuimmat Nettomyydyimmät
Tesla Inc. (US) Mullen automotive Inc. (US)
Alphabet Inc.  UnitedHealth Group Inc.
Amazon.com Plug Power Inc.
Sibanye Stillwater Limited ADR (USD) Veru Inc
Microsoft Corp. YPF S.A.
Marathon Patent Group Inc. Farfetch Ltd. (US) (A) (A)
Apple Inc. Alibaba Group Holding Ltd
Rio Tinto Spon ADR Adams Resources & Energy Inc
Taiwan Semiconductor Manufactoring Co. Teva Pharmaceutical Industries
Automatic Data Processing Inc
SoFi Technologies Inc

 

RUOTSI

Netto-ostetuimmat Nettomyydyimmät
Intrum AB NIBE Industrier AB B
Medicover AB B Hennes & Mauritz AB B
Tele2 AB B Genovis AB
InfraCom Group AB Sensys Gatso Group AB
Wyld Networks AB Scandic Hotels Group AB
Evolution AB ABB Ltd. (SE)
Cibus Nordic Real Estate AB SSAB AB A
Telia Company AB Millicom International Cellular S.A.
Dometic Group AB Rolling Optics Holding AB
Hansa Biopharma AB
Securitas AB B

 

SAKSA

Netto-ostetuimmat Nettomyydyimmät>
Rheinmetall Volkswagen AG
BASF SE ThyssenKrupp AG
Vonovia SE Zalando SE
Deutz AG
Deutsche Lufthansa AG
Hamburger Hafen- und Logistik AG Porsche Automobil Holding
Evonik Industries AG Continental AG
ProSieben SAT.1 Mediq SE DIC Asset AG
flatexDEGIRO AG Allianz SE
Hapag-Lloyd AG Uniper SE
BMW Bayerische Motoren-Werke AG
TUI AG

 

**Asiakkaiden verkko- tai mobiilipankissa tekemät kaupat, euromääräinen järjestys

 

Tämä julkaisu on markkinointiviestintää, eikä se tarjoa sijoitusneuvontaa. Haluamme muistuttaa, että historiallisen tuoton sekä tulevaisuuden kehitysennusteiden perusteella ei voida päätellä tulevaa tuottoa, joka voi olla negatiivista. Suosittelemme aina kääntymään ammattilaisten puoleen mahdollisissa sijoituksen sopivuuteen liittyvissä lainopillisissa, verotuksellisissa, taloudellisissa tai muissa sijoituksen asianmukaisuuteen ja soveltuvuuteen liittyvissä kysymyksissä. Tämä ei ole täydellinen selvitys rahastoista tai niihin liittyvistä riskeistä. Ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekoa asiakkaan on tutustuttava rahastoesitteeseen sekä kyseisen rahaston avaintietoesitteeseen. Tanskaan ja Luxemburgiin rekisteröityjä rahastoja hallinnoi Danske Invest Management A/S. Danske Invest Management A/S:n hallinnoimien rahastojen jakelusta vastaa asiamiehenä Danske Bank A/S. Danske Bank A/S on nimittänyt Suomen sivuliikkeen toimimaan asiamiehenä tarjottaessa rahastoyhtiöiden hallinnoimia sijoitusrahastoja Suomessa. Danske Invest Management A/S voi päättää lopettaa rahastojensa markkinointijärjestelyt.