Korttien maarajaus

Ennen ulkomaille matkustamista kannattaa tarkistaa maksukortin maantieteelliset aluerajaukset, jotta korttisi toimii estoitta. Maksukorteissa olevat maarajaukset on helppo tarkistaa omasta mobiili- tai verkkopankista. Jos sovellusta ei vielä löydy, niin nyt on hyvä aika ladata se!

Voit sallia ja rajoittaa korttisi käyttöä kotimaassa, verkkokaupoissa ja seitsemässä eri maanosassa: Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Oseaniassa. Maantieteellistä aluerajausta hyödyntämällä huolehdit samalla korttisi turvallisuudesta. 

Luottokortti mukana

Luottokortti on hyvä muistaa ottaa mukaan matkalle debit-kortin lisäksi. Jos debit-kortti satuttaisiin varastamaan, on hyvä olla toinen kortti vaikkapa hotellin tallelokerossa varakorttina odottamassa. Näin matkaa voi jatkaa huolettomin mielin, kunhan kadonneen kortin muistaa sulkea välittömästi. Helpoiten teet sen mobiilipankissa kohdasta Kortit > valitse korttisi > Sulje kortti väliaikaisesti. Voit myös soittaa sulkupalveluumme numeroon +358 200 2585 (pvm/mpm).

Ulkomailla saatat tarvita luottokorttia myös muissa tilanteissa. Esimerkiksi monet hotellit ja autovuokraamot vaativat luottokorttia varausta tehdessä.
Danske Bankin asiakkaana saat myös luottokorttiostoillesi korotonta maksuaikaa keskimäärin 43 päivää. Jos taloudessasi on tulossa esimerkiksi lomien vuoksi suurempia menoeriä, voit valita maksavasi korttiluottoa takaisin pienemmissä erissä ja pidemmällä aikavälillä. 

Matkalle lähtiessä on hyvä aika myös tutustua mobiilimaksamiseen, mikäli se ei vielä ole sinulla käytössä. Mobiilimaksaminen on helppo ja turvallinen tapa maksaa ostoksesi kaikkialla, missä korttiasi voi käyttää lähimaksulla. Mikä parasta – korttisi kulkee aina mukana puhelimessasi tai älykellossasi.

Vakuutukset kuntoon

Matkavakuutus pelastaa paljon silloin, kun matkalla sattuu jotakin yllättävää. Danske Bankin Mastercard-luottokortteihin sisältyy myös matkavakuutus. Mastercard Platinum ja Gold -luottokorttien matkavakuutus on voimassa aina, kun maksat matkastasi vähintään 75 % luottokortilla. Vakuutus turvaa matkasi, mikäli sen aikana sairastut, tapahtuu tapaturma, matka peruuntuu tai keskeytyy, lento myöhästyy tai matkatavarasi vahingoittuvat tai katoavat.

Mastercard-yhdistelmäkortin luottopuolella ostettu esine, varkaus tai vahingoittuminen on ostoturvavakuutuksen piirissä. Ostoturva on voimassa 6 kuukautta ostohetkestä. Jos nostat Mastercard-yhdistelmäkortilta rahaa pankkiautomaatista, käteisnostoturvavakuutus kattaa käteisen rahan varkauden tai ryöstön 12 tunnin sisällä nostoajankohdasta 250 euroon asti Mastercard Goldilla ja 500 euroon asti Mastercard Platinumilla. 

Kulut kurissa

Ulkomaille matkustaessa täytyy monesti varautua yllättäviinkin ylimääräisiin kuluihin. Matkakohteesta kannattaa ottaa selvää ja siten välttyä ikäviltä lisämaksuilta. Huomioi ainakin: 

  1. Voit saada maksupäätteellä kysymyksen, haluatko maksaa kortilla euroissa tai maan paikallisessa valuutassa. Paikallisessa valuutassa maksaminen antaa sinulle useimmiten paremman valuutanvaihtokurssin.
  2. Jos käytät pankkiautomaattia ulkomailla, otathan huomioon noston yhteydessä mahdolliset kiinteät maksut, jotka saatat joutua maksamaan omalle pankillesi sekä maksun paikalliselle pankille. Tästä syystä voikin olla järkevää nostaa kerralla suurempi summa.
  3. Varaudu hotelleista koituviin lisämaksuihin, joita ei aina ole ilmoitettu selvästi varausta tehdessä: turistivero, huoneen siivousmaksu tai vaikkapa aamiaismaksu, joka voi myöhemmin koitua kalliiksi, jos aamiainen ei kuulukaan huoneen hintaan. 

Valuutan vaihto

Jos sinua mietityttää valuutan hinta, voit käyttää helposti mobiilipankista löytyvää valuuttalaskuria, joka laskee tarvitsemasi valuutan hinta-arvion. Löydät sen mobiilipankin kohdasta Valikko > Valuutat. Voit myös käyttää kotisivuiltamme löytyvää valuuttalaskuria. Valuuttamuunnoksessa käytetään WMR/Reutersin päivittäistä keskikurssia.

Danske Bankin asiakkaana saat vaihdettua matkavaluutan listahintoja edullisemmin tilaamalla sen ennakkoon osoitteessa danske.changegroup.com (minimitilausmäärä 200 euroa). Kotisivuiltamme löydät tarkemmat ohjeet valuutan tilaamiseen. Valuuttaa tilatessa valuuttakurssi määräytyy ChangeGroupin päivän kurssin mukaisesti.

Aurinkoisia lomapäiviä!

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Saamme usein asiakkailtamme kysymyksiä liittyen matkustaessa tarvittaviin pankkipalveluihin.
Lue vastaukset meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin