Matkustaminen

 • Muistettavaa ennen ulkomaille lähtöä

  Matkalle kannattaa ottaa mukaan varmuuden vuoksi useampi kuin yksi maksukortti sekä käteistä rahaa. Varmista myös maksukorttiesi voimassaoloaika sekä mahdollinen maarajaus. Maarajauksen voit asettaa sekä ottaa pois käytöstä verkko- ja mobiilipankissa.
  Lue ohjeet maarajauksen asettamiseen

  Varmista, että yhteystietosi on oikein. Voit tarkistaa ja muokata yhteystietojasi verkkopankissa kohdassa Omat asetukset> Päivitä yhteystietosi.

  Ota matkalle mukaasi myös pankkitunnukset, jotta pystyt yllättävissä tilanteissa olla yhteydessä pankkiin (esimerkiksi tilata uuden maksukortin rikkoutuneen/kadonneen tilalle). Säilytä pankkitunnuksiasi huolellisesti myös ulkomailla ollessasi.

 • Korttien käyttö ulkomailla

  Credit- ja debit-korteilla voit nostaa käteistä automaateilta ja tehdä ostoksia pääsääntöisesti samalla tavalla ulkomailla kuin kotimaassakin. Korttien käytettävyydessä eri maissa on kuitenkin eroja.

  Jos pankkikorttisi tai pankkitunnukset katoavat tai ne varastetaan ulkomailla ollessasi, soita viipymättä sulkupalveluun +358 200 2585, ja pyydä sulkemaan korttisi tai pankkitunnuksesi. Numero vastaa suomeksi ympäri vuorokauden.

  Korttitapahtumien valuuttakurssit

  Mikäli olet tehnyt ostoksen tai käteisnoston kortillasi muussa valuutassa kuin euroissa, vaikuttaa laskutettavaan loppusummaan valuuttojen väliset tukkukurssit, johon lisätään korkeintaan 1,95%.

  Tukkukurssi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin tapahtuma välittyy joko MasterCard Internationalille tai Visa Internationalille, eli kurssimuunnoksessa käytettävä päivä saattaa olla eri kuin varsinainen kauppapäivä.

  MasterCard valuutanvaihtokurssit
  Visa valuutanvaihtokurssit

 • Kuinka saan yhteyden pankkiin?

  Voit käyttää verkkopankkia, verkkomaksua, tunnistuspalvelua sekä tablet- ja mobiilipankkia kaikkialla missä on internetyhteys.

  Tavoitat meidät myös ulkomailla ollessasi
  • lähettämällä meille viestin verkko-, tablet tai mobiilipankin viestitoiminnolla. Vastaamme viesteihin mahdollisimman pian.
  • asiakaspalvelumme vastaa numerossa +358 200 2580 ma–pe 8-16 (pvm/mpm).
  • verkkotapaamiset toimivat myös ulkomailla.
 • Miten tilaan matkavaluuttaa?

  Matkavaluuttapalvelun tarjoaa ChangeGroup. Danske Bankin asiakkaana saat vaihdettua matkavaluutan listahintoja edullisemmin tilaamalla sen ennakkoon osoitteessa danske.changegroup.com. Valuutta toimitetaan lähimpään postiisi tai ChangeGroupin noutopisteeseen. Minimitilausmäärä on 200€.

  Danske Bankin asiakkaan edut ennakkotilaukselle:

  • Päivän vaihtokurssi on sinulle 0,5% listahintaa edullisempi. Parempi vaihtokurssi on huomioitu Danske Bankin asiakkaille tarkoitetulla ChangeGroupin verkkotilaussivulla.
  • Verkkotilauksena tehdyn valuutan nouto ChangeGroupin noutopisteestä on maksutonta.
  • Finnair Plus -asiakkaana saat valuutanvaihdosta pisteitä.

  Voit vaihtaa valuuttaa ChangeGroupin kaupunkinoutopisteissä maksutta. Helsinki-Vantaan lentokentän noutopisteissä palvelumaksu Gold- ja Platinum -korteilla ja Private Bankingin Access-palveluasiakkaille 0 €, muille asiakkaille 9,95 % vaihtosummasta, vähintään 6,95 €. Huomaa kuitenkin, että vaihtokurssi etukäteistilauksissa on parempi kuin ilman etukäteistilausta.

  ChangeGroupin noutopisteitä on Helsinki Vantaan lentokentällä, Helsingin keskustassa ja Espoossa. Katso noutopisteiden osoitteet ja aukioloajat osoitteessa danske.changegroup.com.

 • Matkavakuutukset

  Jos suunnittelet matkalle lähtöä, on hyvä hankkia matkavakuutus. Kun vakuutus on kunnossa, voit nauttia matkastasi ilman huolia. Hyödynnä Fennian edut Danske Bankin asiakkaille.

  Matkavakuutukset: Fennia.fi

  Muistathan, että Gold- ja Platinum-kortteihin sisältyy matkavakuutus, kun maksat matkastasi vähintään 75 % credit-puolella. Matkavahingon sattuessa täytä vahinkoilmoitus.

  Vahinkoilmoitus: tryg.fi/danskebank