Liikkeellä on paljon valesovelluksia, joita voi olla vaikea tunnistaa. Tämä koskee etenkin sovelluksia, jotka muistuttavat erehdyttävästi suosittuja pelejä ja muita tunnettuja sovelluksia.

Jotkin valesovellukset lähettävät valtavasti mainoksia, mutta toiset toimivat salakavalammin. Ne saattavat päästä käyttämään matkapuhelimesi tai tablettisi kaikkia tietoja, hyödyntää verkkoyhteyttäsi, soittaa ja lähettää tekstiviestejä sinun nimissäsi ja väärinkäyttää maksukorttiasi, jos teet ostoksia kyseisen sovelluksen kautta.

Näin parannat turvallisuuttasi, kun käytät sovelluksia

  • Lataa sovelluksia vain App Storesta, Google Playsta ja Windows Phone Storesta.
  • Tarkista sovelluksen julkaisija. Julkaisijan verkkosivustolla pitäisi olla linkki App Storeen, Google Playhin tai Windows Phone Storeen, josta voit ladata sovelluksen.
  • Tarkista, kuinka moni käyttäjä on arvostellut sovelluksen. Valesovelluksilla ei yleensä ole lainkaan arvosteluja tai niitä on vain muutama.
  • Tarkista sovelluksen julkaisupäivä. Valesovellukset eivät yleensä ole olleet tarjolla kovin pitkään, eikä niistä yleensä ole julkaistu päivityksiä.
  • Tarkista sovelluksen otsikon ja kuvauksen kielellinen laatu. Monissa valesovelluksissa käytetään monimutkaista kieltä ja tekstissä on paljon kirjoitusvirheitä.

Sovellukset tarjoavat pääsyn rajattomaan pelien, uutisten ja muiden elämää helpottavien työkalujen maailmaan. Muista kuitenkin, että sovellukset ovat pieniä ohjelmia, jotka voivat sisältää yllätyksiä. Ota tavaksi lukea arvostelut ennen sovelluksen asentamista ja lataa asennuksia vain App Storesta, Google Playsta tai Windows Phone Storesta.