Henkilöasiakkaiden tietosuoja

Mitä tietoja meillä on sinusta, ja miten me niitä käytämme?

Me Danske Bankissa haluamme antaa sinulle omaan elämääsi ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopivia neuvoja ja ratkaisuja. Mitä paremmin tunnemme sinut, sen paremmin osaamme tarjota hyviä neuvoja ja ratkaisuja oikealla hetkellä; siksi keräämme ja hyödynnämme sinun henkilötietojasi sekä muita sinua koskevia henkilökohtaiseen talouteesi liittyviä tietoja.

Luotettavan asiakassuhteen rakentamisen ja ylläpitämisen perusta on se, että pidämme henkilötiedoistasi yhtä hyvää huolta kuin taloudestasi, ja suojelemme tietojasi ja yksityisyyttäsi kaikin tarvittavin keinoin.

 • Miksi keräämme ja tallennamme sinua koskevia tietoja?

  Me tallennamme ja käytämme sinuun liittyviä tietoja, jotta voimme tarjota sinulle parhaat mahdolliset neuvot ja ratkaisut, pitää taloutesi turvassa ja noudattaa rahoituslaitoksia koskevia lakisääteisiä vaatimuksia.

  Tämä tarkoittaa sitä, että tallennamme ja käytämme henkilötietoja, kun

  • olet tehnyt tai harkitset tekeväsi kanssamme palveluun tai tuotteeseen liittyvän sopimuksen
  • olet antanut meille suostumuksesi käyttää henkilötietojasi johonkin tiettyyn tarkoitukseen
  • lainsäädäntö edellyttää sitä meiltä.
 • Mitä tietoja tallennamme ja miten niitä käytämme?

  Palvelusta tai tuotteesta riippuen keräämme ja tallennamme sinusta erilaisia tietoja. Nämä henkilötiedot ovat sinua koskevia tietoja, jotka olet meille luovuttanut tai olet sallinut meidän tallentavan. Esimerkiksi:

  • yleiset henkilötiedot kuten nimesi ja yhteystietosi
  • taloustiedot, kuten tulot ja velat 
  • koulutukseen tai ammattiin liittyvät tiedot
  • perheeseen ja kotitalouteen liittyvät tiedot
  • toimittamiimme tuotteisiin ja palveluihin sekä niihin liittyviin mieltymyksiisi liittyvät tiedot.

  Jos arvelet, että keräämissämme sinua koskevissa tiedoissa on vanhentunutta tai epäolennaista tietoa, voit aina ottaa yhteyttä meihin.

 • Kokonaiskuva henkilötiedoistasi

  Saat helposti kokonaiskuvan meille luovuttamistasi henkilötiedoista Mobiilipankin Profiili-osiosta. Löydät sieltä yhteystietosi sekä meille luovuttamasi tiedot kotitaloudestasi, tuloistasi, veloistasi ja niin edelleen. Voit myös päivittää tietojasi, jos niihin on tullut muutoksia. Hyödynnämme tietojasi, jotta voimme tarjota elämäntilanteeseesi parhaiten sopivat palvelut ja neuvot

  Profiili-osiossa voit myös tarkastella verkkopalveluissamme allekirjoittamiasi sopimuksia.

  Lataa Mobiilipankki

  Jos haluat tarkemman yleiskuvan keräämistämme sinua koskevista tiedoista voit tilata raportin tästä.

 • Suostumus

  Jotta voisimme tarjota sinulle parhaat mahdolliset neuvot ja ratkaisut, saatamme pyytää suostumustasi tietojesi jakamiseen kolmansien osapuolten kanssa tai sinua koskevien tietojen tallentamiseen.

  Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Emme myöskään koskaan luovuta tietojasi kolmansille osapuolille kysymättä sinulta lupaa.

 • Yhteistyö tutkimusyritysten kanssa

  Pyrimme jatkuvasti parantamaan ja kehittämään ratkaisujaan ja neuvontaansa asiakaskokemuksen parantamiseksi. Haluamme tietää enemmän asiakkaidemme toiveista ja tarpeista, joten teemme yhteistyötä useiden eri tutkimusyritysten kanssa.
  Lue lisää tutkimusyritysten kanssa tekemästämme yhteistyöstä

Miten hyödyt tiedoistasi?

Hyödynnämme tietojasi, jotta voisimme tarjota sinulle parhaat mahdolliset neuvot ja ratkaisut ja pitää taloutesi turvattuna. Alla on neljä esimerkkiä siitä, miten tietosi voivat hyödyttää sinua.

Talousneuvonta

Talousneuvojan olennaisin tehtävä on antaa neuvoja tärkeisiin taloudellisiin päätöksiin – mitä paremmin tunnemme sinut, sen parempia neuvoja voimme antaa. Esimerkiksi jos etsit uutta kotia, perustamme suosituksemme tietoihin tuloistasi, veloistasi ja elinkustannuksistasi.

Otamme kuitenkin huomioon myös tulevaisuudensuunnitelmasi – aiotko esimerkiksi hankkia lapsia, vaihtaa työpaikkaa tai ostaa auton? Huomioimalla kaikki nämä tiedot voimme tarjota sinulle vaihtoehtoja sekä neuvoja, joiden avulla voit elää haluamasi kaltaista elämää nyt ja tulevaisuudessa.

Taloutesi turvaaminen 

Meille on tärkeää suojella sinua mahdollisilta väärinkäytöksiltä. Seulomme kaikki tapahtumat ja tunnistamme tietojesi avulla tapahtumat, jotka viittaavat mahdolliseen petokseen. Jos jokin tapahtuma poikkeaa epäilyttävällä tavalla tavallisesta käytöksestäsi tai osoittaa aiemmin tunnistettuja petoksen tunnusmerkkejä, tutkimme asian puolestasi. Jos epäilyksemme saavat vahvistuksen, otamme sinuun välittömästi yhteyttä.

Tässä on kaksi esimerkkiä epäilyttäviltä vaikuttavista tapahtumista:

 • Epätavallisia maksuja tileille, joille et aiemmin ole siirtänyt rahaa, tai äkillisiä, suuria maksuja ulkomaille
 • Joku muu kuin sinä yrittää käyttää tilejäsi tai luottokorttiasi

Huomaa, että petosten estämiseen käytettäviä tietoja ei koskaan käytetä kaupallisiin tarkoituksiin. Tässä on kyse taloutesi turvaamisesta. Jos haluat lisätietoja siitä, miten voit turvata toimintasi internetissä, tutustu turvallisen verkkoasioinnin ohjeisiimme.

Yhteenveto taloustilanteestasi

Verkkopankin ja mobiilipankin tarjoama yhteenveto taloustilanteestasi on yksinkertainen esimerkki siitä, miten voimme tarjota sinulle tietojesi avulla yhteenvedon kuukausittaisesta rahankäytöstäsi. Tämä työkalu tukee taloudellista päätöksentekoa. Tapahtumat luokitellaan automaattisesti kategorioihin ja esitellään graafisessa muodossa. Voit itse säätää kategorioita omiin tarpeisiisi sopivammiksi.

Viestimme vain olennaisista asioista

Sinua koskevien tietojen avulla pyrimme välittämään sinulle vain sellaista tietoa ja neuvoja, joilla on sinulle merkitystä. Esimerkiksi:

 • Seuraamme finanssimarkkinoita jatkuvasti. Jos korkotasot muuttuvat niin, että sinun kannattaisi asuntovelallisena miettiä uusia tapoja kotisi rahoittamiseen, otamme sinuun yhteyttä ja suosittelemme uutta asuntolainaa tai vaihtoehtoisia lainatyyppejä.

Tietosuojatiedote

Tietosuojatiedotteessamme kerrotaan yksityiskohtaisesti, mitä tietoja keräämme asiakkaistamme, miten niitä käytämme ja mitkä ovat sinun oikeutesi asiakkaana.

Lue tietosuojatiedote

Yritysasiakas

Lue täältä, mitä tietoja keräämme ja käytämme yritysasiakkaistamme.

Yritysasiakkaiden tietosuoja

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.