Uusi työ

Yhä pitenevät ja monimuotoisemmat työurat vaativat entistä huolellisempaa varautumista heti ensimmäisestä työpaikasta lähtien. Säästämällä voit ennakolta varautua työelämän vaiheisiin ja tarttua myös eteesi tuleviin tilaisuuksiin. Työpaikan ja -tehtävien vaihtuessa on aina hyvä tarkistaa myös oman talouden tilanne. 

 • 1. Laske uusi veroprosentti

  Uuden työn myötä myös tulosi usein muuttuvat. Tarkista tulojesi mukainen veroprosenttisi ja ilmoita uusi veroprosenttisi työnantajallesi mahdollisimman pian. Näin voit vaikuttaa siihen, ettet maksa etukäteen liikaa tai joutuisi maksamaan jälkiveroa seuraavana vuonna. Muista, että veroprosentin lisäksi tuloista pidätetään myös työnantajamaksuja.

  Laske uusi veroprosenttisi: www.vero.fi
 • 2. Talous tasapainoon

  Taloudessa on aina kaksi puolta, eli tulojen lisäksi muista pitää myös menosi hallinnassa. Elämisen kulut ja tarpeet kasvavat helposti tulojen kasvun myötä. Ole siis tarkkana ja sopeuta oma elämääsi uusiin tuloihisi.

  Oman taloustilanteen suunnitteluun ja seuraamiseen on olemassa monia hyödyllisiä apuvälineitä kuten budjettilaskuri sekä tulot-menot - näkymä, joka on aina mukanasi mobiilipankissa. Tilaa hälytysviesti puhelimeen tilin alittaessa sovitun euromäärän ja tilaa laskusi suoraan e-laskuna. Ajasta tärkeät menot menemään tililtäsi haluttuna päivänä. Jos sinulla on ongelmia laskujen kanssa, ole meihin yhteydessä, autamme sinua mielellämme. Yhdessä voimme selvittää tilanteesi.

  Ota yhteyttä

 • 4. Varmista työttömyysturvasi

  Tarkista, että työttömyyskassa tai ammattiliitto on yhä ajantasainen uuden työpaikkasi kanssa. Vaihda tarvittaessa liittoa tai työttömyyskassaa. Mikäli menetät työsi, selviydyt ansiosidonnaisen työttömyysturvan avulla paremmin arjesta ja uuden työn hausta. Kun olet töissä, voit kerryttää ansiosidonnaiseen turvaan tarvittavan karenssiajan. Ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen edellytyksenä on usein, että olet kuulunut työttömyyskassaan 6 kk ennen työttömyyden alkamista. Ammattiliiton jäsenenä saat usein myös muita elämäsi ja urasi kannalta hyödyllisiä etuja ja neuvoja.

  Danske Bank tarjoaa Akavan jäsenliiton jäsenille tuntuvia etuja palveluistaan.

  Tutustu akavalaisen etuihin

 • 5. Varaudu elämään nyt

  Kun kerrytät säännöllisesti säästöjä, sinulla on vapaus toimia oman mielesi mukaan eri elämän- ja työelämänvaiheissa. Näin sinulla on mahdollisuus tarvittaessa sopeutua helpommin vaikka työn loppumiseen ja suunnata uusille urille, vahvistaa omaa osaamistasi lisäkoulutuksella tai vaikkapa pitää sapattivapaata.

  Työuran lopussa häämöttää eläkeaika, jota varten on hyvä aloittaa varautuminen mieluummin heti työuran alussa, sillä mitä aikaisemmin alat säästämään säännöllisesti, sitä suuremmaksi säästösi voivat ajan myötä kasvaa. Säästäminen on aina mukavampaa, jos sinulla on mielessä tärkeä tavoite. Pitkän työuran varrelle onkin hyvä asettaa välitavoitteita, joiden kohdalla voit tutkia, miten olet edistynyt ja minkälaisia mahdollisuuksia säästösi sinulle antavat.

  Säästämisessä tärkeintä on, että aloitat. Työuran alussa suosittelemme, että säästät aina vähintään 10 prosenttia tuloistasi. Jos aloitat varautumisen, vaikkapa eläkepäiviin, vasta myöhemmin, säästösuositus nousee riippuen siitä, minkälaista tulotasoa tavoittelet vapaallasi.

  Säästäessäsi varoja pitkän työuran aikana on myös tärkeää, että annat säästöillesi mahdollisuuden kasvaa tuottavissa kohteissa.

  Säästölaskuri
  Kuukausisäästäminen

Lue myös


Tämä ei ole täydellinen selvitys vakuutuksesta. Tutustu myös tuoteselosteeseen ja vakuutussopimukseen sekä esitteisiin, ehtoihin ja hinnastoihin. Vakuutuksen myöntää Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia, joka vastaa vakuutuksesta. Danske Bank toimii Fennian asiamiehenä ja on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään vakuutusedustajarekisteriin. Finanssivalvonta valvoo vakuutusedustusta.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia
Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, 00017 Fennia
Y-tunnus 0196826-7

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.