Me Danske Bankissa uskomme, että kaikilla suomalaisilla on oikeus taloudelliseen mielenrauhaan. Sitä lisää tutkitusti raha-asioiden tunteminen, joka taas paranee avoimella keskustelulla. 


Mikä ihmeen Taloudellinen mielenrauha? 

Taloudellinen mielenrauha kuuluu kaikille on hanke, joka tarjoaa suomalaisille välineitä ja itsevarmuutta taloudellisen mielenrauhan löytämiseen. Se pyrkii herättelemään suomalaiset ottamaan oman taloutensa yhä aktiivisemmin omiin käsiinsä.

Hanke koostuu useammasta ulostulosta ja osakokonaisuudesta. Viitekehyksen luo Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -tutkimus, jonka ensimmäiset ulostulot on jo nähty vuonna 2018. Tutkimuksen löydökset ”joka kolmas suomalainen on viikoittain huolissaan rahojensa riittävyydestä” ja “lähes puolet suomalaisista ei usko mahdollisuuksiinsa vaurastua” ovat toimineet hankkeen lähtökohtina.

Kokonaishankkeen kasvona toimii Arman Alizad, joka on aiemminkin tullut tunnetuksi heikoimmassa asemassa olevien puolestapuhujana. 


TALOUDELLISEN MIELENRAUHAN PODCAST

Mietityttävätkö raha-asiat? Jos näin on, niin et ole taatusti ainoa.

Tässä suositussa podcastissa tavoitellaan taloudellista mielenrauhaa sijoitusbloggari Jasmin Hamidin ja Danske Bankin sijoittamisen huippuasiantuntijan Kaisa Kivipellon johdolla.

Ensimmäisellä kaudella keskustellaan mm. siitä, kuka Suomessa saa vaurastua ja miten sekä siitä, voiko sijoittamalla pelastaa maailman.

Kuuntele Suplassa

LAHJANLUPAUS TULEVAISUUDEN PUOLESTA

Jopa yksi seitsemästä suomalaislapsesta elää köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla. Teemme äitienpäivän alla sijoituslahjanlupauksen kymmenelle SOS-Lapsikylän kanssa yhteistyössä valitulle lapselle, jotta heillä olisi aikuistuessaan tasapuolisemmat eväät itsenäiseen elämään ja unelmiensa tavoitteluun.

Koska meistä taloudellinen mielenrauha kuuluu kaikille.

Lue lisää

MATKA MIELENRAUHAAN

Arman ja matka mielenrauhaan on täysin uudenlainen realitysarja, jossa seurataan kolmen tavallisen suomalaisen matkaa kohti taloudellista mielenrauhaa. Juontaja Arman Alizadin johdolla ja asiantuntijoiden auttamana sarjan osallistujat aloittavat muutoksen, jonka päämääränä on saada oma talous hallintaan.

Lue lisää

OMA TALOUS HALTUUN

Me Danske Bankissa uskomme, että jokaisella nuorella on oikeus hyvään rahasuhteeseen ja taloudelliseen mielenrauhaan, ja haluamme tukea nuorten tasavertaista talousosaamista. Siksi käynnistImme yhteistyössä kumppaniemme Lasten ja nuorten säätiön sekä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa nuorten taloustaitoja kasvattavan Oma talous haltuun -hankkeen, ja veimme sen toisen asteen oppilaitoksiin.

Lue lisää

MITÄ ON TALOUDELLINEN MIELENRAUHA?

Mitä taloudellinen mielenrauha itse asiassa tarkoittaa? Tarkoittaako se sitä, ettei tarvitse ruokakaupassa miettiä valintojaan hintojen perusteella?

Taloudellinen mielenrauha ja vauraus tarkoittavat eri ihmisille eri asioita. Olemme kysyneet jo kahtena vuonna suomalaisilta, millaisena heidän oma taloudellinen tilanteensa ja sen tulevaisuus heille näyttäytyy.

Lue lisää

Katso myös nämä