Taloudellinen mielenrauha ja vauraus tarkoittavat eri ihmisille eri asioita. Olemme kysyneet suomalaisilta jo kahtena vuonna, millaisena heidän oma taloudellinen tilanteensa ja sen tulevaisuus heille näyttäytyy.

Tutustu raportteihin2018

Vuonna 2018 suomalaisten taloudellinen mielenrauha sai arvosanan 6,1, kun mittarina käytettiin tutkimuksen pohjalta luotua taloudellisen mielenrauhan indeksiä.

Tutustu


2019

Vuonna 2019 suomalaisten taloudellinen mielenrauha sai arvosanan 6,0, kun mittarina käytettiin tutkimuksen pohjalta luotua taloudellisen mielenrauhan indeksiä.

Tutustu

Mitä on taloudellinen mielenrauha?

Olemme kysyneet suomalaisilta kahtena viime vuonna, millaisena heidän oma taloudellinen tilanteensa ja sen tulevaisuus heille näyttäytyy.  Yksi keskeinen havaintomme on, että omien raha-asioiden tunteminen on vahvasti sidoksissa siihen, kuinka varmoiksi tunnemme itsemme taloudellisesti. Tämä pätee kaikissa tuloluokissa, olipa taloudellinen tilanteemme mikä hyvänsä. Jos emme tiedä, millä tolalla asiat ovat, epävarmuus kaihertaa mieltä.

Tärkeä ensiaskel kohti vahvempaa taloudellista mielenrauhaa on kannustaa suomalaisia entistä avoimempaan ja aktiivisempaan keskusteluun rahasta. Rahasta puhuminen on meille suomalaisille ollut aina vaikeaa, mutta asiat eivät vaikenemalla parane. Otetaan siis raha rohkeasti puheeksi kotona, kouluissa, työpaikoilla, ystävien kesken ja julkisessa keskustelussa.

Taloudellinen mielenrauha kun kuuluu meille jokaiselle.

Leena Vainiomäki
Danske Bank Suomen maajohtaja


Lataa koko raportti

Haluatko lukea lisää suomalaisten taloudelliseta mielenrauhasta? Lataa koko raportti itsellesi alta. 

Lataa vuoden 2019 raportti >
Lataa vuoden 2018 raportti >

Katso myös nämä