Fygge - Se tunne, kun sinä pyörität talouttasi eikä talous sinua

Raha tai vauraus ei automaattisesti tuo onnea, mutta se tarjoaa taloudellista mielenrauhaa ja taloudellista itsenäisyyttä varsinkin epävarmoina aikoina. Haluamme tarjota asiakkaillemme välineitä ja itsevarmuutta fyggen* eli taloudellisen mielenrauhan löytämiseen ja auttaa asiakkaitamme ottamaan oman taloutensa yhä aktiivisemmin omiin käsiinsä.

*[fyg-ge; hygge (tansk.) + taloudellinen mielenrauha (suom.)]

Tunne oma ja perheesi talous

Tarkastelemalla kulutustasi hahmotat konkreettisina numeroina omaa rahankäyttöäsi ja tunnistat niitä kohtia, mistä voisi olla mahdollista tinkiä. Kun olet päättänyt, paljonko käytät rahaa mihinkin kuukausittain, on suunnitelmaa helpompi toteuttaa ja seurata.

Opas: Talouden muistilista arkeen

Säästä itsellesi puskuri

Jos saat laitettua sivuun joka kuukausi pienen summan, olet paremmin varautunut yllättäviin menoihin ja vuosittain toistuviin isompiin maksueriin. Hyvä tavoite on kerryttää tilille muutaman kuukauden menoja vastaava summa talouden puskuriksi.

Tutustu: Säästötilit

Laita rahat töihin

Kun käteispuskuri on kasassa, laita sen yli jäävät rahat töihin - ensin itsellesi ja sitten lapsillesi. Hyvä tavoite on laittaa nettotuloista 10 % kasvamaan sijoituksiin.

Aloita sijoittaminen Sijoittamisen ABC

Vaurastu omalla asunnolla

Asuntolaina ja aika ovat vaurastujan kaverit. Pitkä laina-aika mahdollistaa pienemmän kuukausierän ja säästämisen asuntolainan ohella muuhunkin varallisuuteen.

Hae lainaa Opas: Neuvoja lainanmaksuunOliko tästä sisällöstä sinulle hyötyä?

Suosittelemme


Tuoreimmat artikkelit


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.