Mietityt­tävätkö talouteen liittyvät asiat?

Maailman ja talouden muuttunut tilanne koskettaa tällä hetkellä meitä kaikkia.
Olemme koonneet asiakkaillemme neuvoja, joilla voit pitää huolta omasta taloudellisesta mielenrauhastasi.

 • Pidä kirjaa tuloista ja menoista

  Tarkastelemalla kulutustasi hahmotat konkreettisina numeroina omaa rahankäyttöäsi ja tunnistat niitä kohtia, mistä voisi olla mahdollista tinkiä. Mobiilipankissa voit kätevästi tutkia mihin rahasi kuluvat.

  Tutustu Tulot ja menot -luokitteluun

 • Tee budjetti ja noudata sitä

  Kun olet päättänyt ja kirjannut ylös, paljonko käytät rahaa mihinkin kuukausittain, on suunnitelmaa helpompi toteuttaa ja seurata. Kannattaa myös harkita erillisten tilien avaamista eri käyttötarkoituksille, jolloin saat suoraan siirrettyä rahaa sivuun myöhempää käyttöä varten. 

   

 • Pyri säästämään joka kuukausi pieni summa

  Jos saat laitettua sivuun joka kuukausi pienen summan, olet paremmin varautunut yllättäviin menoihin. Etukäteen on syytä valmistautua myös vuosittain toistuviin isompiin maksueriin, kuten esimerkiksi autohuoltoon, vakuutusmaksuihin tai kiinteistöveroihin. Hyvä tavoite on kerryttää tilille muutaman kuukauden menoja vastaava summa talouden puskuriksi. 

  Kokeile säästölaskuria

 • Kilpailuta vakuutukset ja muut sopimukset

  Arjen kuluja voi yrittää pienentää kilpailuttamalla erilaiset jatkuvat sopimukset. Tiesitkö, että Danske Etuohjelman jäsenet voivat saada kodin vakuutuksista jatkuvan, jopa 20 % alennuksen?

  Tutustu Fennian vakuutusetuihin

 • Laita sopimukset kuntoon

  Varmista taloudellinen mielenrauha myös elämän käännekohdissa: kun ostat asunnon, menet naimisiin, eroat tai saat lapsen. Testamentti, edunvalvontavaltuutus ja avioehto ovat jokaisen talouden tärkeitä sopimuksia, joihin on hyvä kirjata omat toiveet. Danske Bankin asiakkaana saat maksuttoman lakiasiantapaamisen ja alennusta tehtävistä sopimuksista.

  Tutustu lakipalveluihin

Onko sinulla lainaa tai sijoituksia? 

Lue neuvomme

Arkea lainan ja nousevien kulujen kanssa 

Tutustu vaihtoehtoihisi

Sijoittajan muistilista

Lue, mitä nyt kannattaa tehdä

Tuoreimmat artikkelit


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.