Mietityttävätkö talouteen liittyvät asiat?

Raha tai vauraus ei automaattisesti tuo onnea, mutta se tarjoaa taloudellista mielenrauhaa ja taloudellista itsenäisyyttä varsinkin epävarmoina aikoina. Haluamme tarjota asiakkaillemme välineitä ja itsevarmuutta taloudellisen mielenrauhan löytämiseen ja auttaa asiakkaitamme ottamaan oman taloutensa yhä aktiivisemmin omiin käsiinsä.

Tunne oma ja perheesi talous

Tarkastelemalla kulutustasi hahmotat konkreettisina numeroina omaa rahankäyttöäsi ja tunnistat niitä kohtia, mistä voisi olla mahdollista tinkiä. Kun olet päättänyt, paljonko käytät rahaa mihinkin kuukausittain, on suunnitelmaa helpompi toteuttaa ja seurata.

Opas: Talouden muistilista arkeen

Säästä itsellesi puskuri

Jos saat laitettua sivuun joka kuukausi pienen summan, olet paremmin varautunut yllättäviin menoihin ja vuosittain toistuviin isompiin maksueriin. Hyvä tavoite on kerryttää tilille muutaman kuukauden menoja vastaava summa talouden puskuriksi.

Tutustu: Danske Säästötili

Laita rahat töihin

Kun käteispuskuri on kasassa, laita sen yli jäävät rahat töihin - ensin itsellesi ja sitten lapsillesi. Hyvä tavoite on laittaa nettotuloista 10 % kasvamaan sijoituksiin.

Aloita sijoittaminen Opas: Sijoittajan muistilista

Vaurastu omalla asunnolla

Asuntolaina ja aika ovat vaurastujan kaverit. Pitkä laina-aika mahdollistaa pienemmän kuukausierän ja säästämisen asuntolainan ohella muuhunkin varallisuuteen.

Hae lainaa Opas: Neuvoja lainanmaksuun

Varaudu etukäteen elämän heittämiin kierrepalloihin

Testamentti, edunvalvontavaltuutus ja avioehto ovat jokaisen talouden tärkeitä asiapapereita, joihin on hyvä kirjata omat toiveet.

Tutustu: Lakipalvelut

Tuoreimmat artikkelit


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading