Siirry sisältöön

Mastercard Gold

Kansainvälinen maksuaika- ja luottokortti

 • Yhdistelmäkortti, joka osaa lähimaksamisen
 • Kattava ulkomaan matkavakuutus
 • Koroton maksuaika ostoille keskimäärin 43 päivää

Maksat ostokset ja teet verkko-ostoksia ympäri maailmaa turvallisesti. Lähimaksuominaisuudella voit maksaa ostoksesi nopeasti kassalla.

Saat kortillesi korotonta maksuaikaa ostoille keskimäärin 43 päivää ja voit tasata suurempia menoja pidemmälle ajalle. Voit siirtää luottoa kortiltasi käyttötilillesi kätevästi verkkopankissa ja nostaa käteistä pankkiautomaateilla sekä kotimaassa että matkustaessasi. Saat kortillesi saman tunnusluvun kuin muihinkin Danske Bankin kortteihisi.

Voit liittää korttisi MobilePay-maksusovellukseen, jolla siirrät rahaa kätevästi kavereille ja maksat ostoksesi laajenevassa kumppaniverkostossa.

 

1A34A5F5059B2C01

Tutustu Mastercard-korttien ominaisuuksiin ja etuihin!
Huom! Lähimaksuraja on 12.4.2019 alkaen 50
euroa.

Mastercard Gold

Tietoa kortista

 • Credit/Debit

  Credit/Debit

  Voit päättää veloittuvatko ostoksesi luotolta (credit) vai tililtäsi (debit). Voit käyttää molempia maksutapoja myös MobilePayssä.
 • Lähimaksaminen

  Lähimaksaminen

  Voit maksaa alle 50 euron suuruiset ostokset helposti ja nopeasti ilman tunnusluvun näppäilyä. Voit käyttää korttia myös normaaliin tapaan, hyväksyen maksut tunnusluvulla. Lähimaksamisessa veloitukseen käytetään aina kortin Debit-puolta.

  Vie korttisi lähelle maksupäätettä, joka hyväksyy maksun. Sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN).

  Kaikki yli 50 euron korttiostokset maksat edelleen asettamalla korttisi maksupäätteeseen ja näppäilemällä tunnusluvun.

  Lähimaksamiseen tarkoitetut maksupäätteet ja -kortit tunnistat radioaalloin kuvatusta lähimaksu-logosta.

 • Käteisnostot

  Käteisnostot

  Nosta käteistä rahaa pankkiautomaatista kotimaassa ja ulkomailla. Myös TalletusOtto-automaatista voi nostaa käteistä. Voit nostaa käteistä myös K-ruokakaupoista, Tokmannilta sekä R-kioskilta, jos maksat ostoksesi debit-kortilla.

 • Vakuutusedut

  Vakuutusedut

  Korttiisi on liitetty kattava matkavakuutus, joka on voimassa aina, kun maksat matkastasi vähintään 75 % Mastercard Gold Credit/Debit –korttisi credit-puolella. Vakuutus turvaa matkaasi, mikäli matkasi aikana sairastut tai tapahtuu tapaturma, matka peruuntuu tai keskeytyy, lento myöhästyy tai matkatavarasi vahingoittuvat tai katoavat.

  Ostoturvavakuutus kattaa Mastercard -yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella ostetun esineen varkauden tai vahingoittumisen. Ostoturva on voimassa 6kk ostohetkestä.

  Käteisnostoturvavakuutus kattaa pankkiautomaatista määrätyillä yhdistelmäkorteilla nostetun käteisen rahan varkauden tai ryöstön 12 tunnin sisällä nostoajankohdasta 250 euroon asti.

  Osto- ja käteisnostoturvavakuutus on voimassa korteissa, joista on sovittu 19.11.2015 jälkeen.

 • Maarajaus

  Maarajaus

  Korteissamme on käytössä automaattinen maarajaustoiminnallisuus. Maantieteelliset alueet, joissa voit käyttää korttiasi, päivittyvät automaattisesti liikkumisesi mukaan. Jos esimerkiksi matkustat Suomesta Viroon ja käytät korttiasi sirulla ja tunnusluvulla Virossa, avaamme käyttöösi automaattisesti alueen Eurooppa ja samalla suljemme kotimaan käytön. Palatessasi Suomeen avaamme kortin käyttösi perusteella jälleen kotimaan alueen ja suljemme samalla Euroopan pois käytöstä.

  Voit myös itse tarvittaessa muuttaa käyttöalueita verkko-, tablet- ja mobiilipankissa sekä Asiakaspalvelumme kautta.
  Huomioithan myös, että kaikkialla sirumaksaminen ei ole vielä käytössä ja mikäli joudut käyttämään korttiasi magneettiraidalla ja vahvistamaan ostotapahtuman allekirjoituksellasi, sinun tulee itse aktivoida ko. alue käyttöön.

  Käyttöalueiden muutoksista ja kortin käytöstä suljetulla alueella lähetämme sinulle tiedon tekstiviestillä. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, jotta viestimme tavoittaa sinut.

 • Koroton maksuaika

  Koroton maksuaika

  Saat kortillesi korotonta maksuaikaa ostoille keskimäärin 43 päivää. Voit myös valita maksavasi korttiluottoa takaisin pidemmällä aikavälillä, pienemmissä erissä. Näin voit tasata suurempia menoja useammille kuukausille.

 • Kuva-aiheet

  Kuva-aiheet

  Voit valita korttiisi mieleisesi kuva-aiheen tai klassisen Danske Bank -teeman.

  Tutustu kuva-aiheisiin

KORTTI

Käyttövinkkejä

 • Varakortti matkalle mukaan

  Gold- ja Platinum-päivittäispalvelupakettiin kuuluu yhdistelmäkortin lisäksi erillinen debit-kortti ilman lisämaksua. Ota molemmat kortit mukaan aina kun haluat varmistaa kortin käyttömahdollisuuden, siltä varalta että toinen korttisi katoaa tai rikkoutuu.

 • Yksi PIN-koodi

  Saat halutessasi kaikkiin kortteihisi saman PIN-koodin. Se helpottaa eri korttien käyttämistä, jos vaikka käytät kakkoskorttiasi vain harvoin.

 • Onko korttisi hukassa? Ei hätää

  Hukkunut kortti on mahdollista sulkea tilapäisesti mobiili- ja tablet-sovelluksessamme. Kortin löydyttyä saat avattua sen helposti samasta paikasta.

 • Apua ympäri vuorokauden

  Jos korttisi katoaa tai varastetaan, ilmoita siitä välittömästi. Voit ilmoittaa katoamisesta myös mobiilipankissa. Palvelemme sinua 24 h/ vrk.

  Asiakaspalvelu
  • 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm).
  • Danske Bankin verkkopankki
  • Danske Bankin konttorit

  Katoamisilmoitukset ja korttien sulkupalvelu 24 h
  • Suomessa 0200 2585 (pvm/mpm), ulkomailla +358 200 2585.
  • Jos korttisi on varastettu, tee myös rikosilmoitus poliisille ja toimita kopio rikosilmoituksesta pankkiin.
 • Maksa kortilla turvallisesti

  Kortin luotto-ominaisuudella maksaessasi saat lisäturvaa tilanteissa, joissa palvelun tai tuotteen toimittava yritys menee konkurssiin. Tällöin voit reklamoida pankin ja korttiyhtiön kautta siitä, että tilaamasi tuotetta tai palvelua ei ole toimitettu ja saada näin hyvityksen jo tehdystä maksusta. Luottokorttia kannattaa siis suosia erityisesti lentovarauksia tehtäessä ja verkkokauppaostoksissa. Tämän lisäksi voit hakea hyvitystä käyttämättömän lahjakortin osalta, jos olet ostanut lahjakortin korttisi luotto-ominaisuudella ja lahjakortin myynyt yritys on hakeutunut konkurssiin.

  Kortin debit-ominaisuudella maksettujen ostoksien osalta voit hakea hyvitystä kortin myöntäneeltä pankilta, mutta kuluttajansuojalain tuomaa lisäturvaa ei ole.

  Lisäksi huomioithan turvallisen maksamisen ohjeet ja käytät verkkomaksamisessa Mastercard Secure Codea.

 • Korttireklamaatio ongelmatapauksissa

  Tee reklamaatio korttitapahtumasta pankkiin

  • jos et tunnista maksutapahtumaa
  • jos maksutapahtuma on virheellinen. 

  Toimita reklamaatio pankille ilman aiheetonta viivytystä sen jälkeen, kun olet havainnut virheen. Ohjeet reklamaation tekemisestä löydät tämän sivun lopusta. Jos maksutapahtuman veloittaja on mielestäsi toiminut virheellisesti, reklamoi maksutapahtumasta ensin veloittajalle.


  Voit tehdä reklamaation pankkiin myös silloin, kun veloittajan sopimusrikkomuksen takia reklamaatiosi kohdistuu luotolla maksettuun summaan.


  Esimerkkejä veloittajan (myyjä tai palveluntarjoaja) sopimusrikkomuksista korttitapahtumissa:

  • Maksettua tuotetta tai palvelua ei ole toimitettu.
  • Veloittajan lupaamaa hyvitystä maksutapahtumalle ei ole vastaanotettu.

  Huomaathan, että saadaksesi korvauksen pankista sinun tulee esittää pankille näyttöä veloittajan sopimusrikkomuksesta. Tämän vuoksi asian käsittely ensin veloittajan kanssa on yleensä tarpeen.


  Kun maksat tuotteen tai palvelun kortin luotto-ominaisuudella, vastaa myyjä tai palveluntarjoaja kortilla ostetussa tuotteessa tai palvelussa mahdollisesti esiintyvistä puutteista tai virheellisyyksistä. Pankki ei ole osallinen näihin sopimuksiin eikä vastaa näiden sopimusten ja niihin liittyvien ehtojen noudattamisesta.


  Pankki on kuluttajasuojalain mukaisessa yhteisvastuussa kortin luotto-ominaisuudella maksetusta suorituksesta. Vaatimus pankille voi koskea maksusta pidättäytymistä, hinnan palautusta, vahingonkorvausta tai muuta rahasuoritusta.


  Reklamaation korttitapahtumasta teet kätevästi verkkopankissasi

  1. Klikkaa ylävalikosta Kortit ja valuutta > Katsele korttiesi tietoja.
  2. Valitse kortin vasemmalla puolella olevasta nuolivalikosta (>) Korttitapahtumareklamaatio.
  3. Täytä pyydetyt tiedot, liitä mukaan tapahtumaan liittyvät dokumentit. 
   Esimerkiksi kuitti, tilaus- tai ostovahvistus, veloittajan peruutusdokumentti ja kopiot mahdollisesta kirjeenvaihdosta veloittajan kanssa.
  4. Lähetä reklamaatio.

  Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm).

 • Hyödynnä Priceless Cities -tarjoukset

  Mastercardin Priceless Cities –ohjelmassa saat ainutlaatuisia tarjouksia ja unohtumattomia elämyksistä esimerkiksi Tukholmassa, Lontoossa, Pariisissa ja New Yorkissa.

  Rekisteröidy: www.priceless.com
 • Käyttövinkkejä matkallesi

  Maksa paikallisessa valuutassa
  Voit saada maksupäätteellä kysymyksen, että haluatko maksaa kortilla euroissa tai maan paikallisessa valuutassa. Maan paikallisessa valuutassa maksaminen antaa sinulle useimmiten paremman valuutanvaihtokurssin.

  Laske valuuttakurssi
  Mietitkö, minkä valuuttakurssin todella sait ostoksestasi ulkomailla? Muistathan, että mobiilipankissasi on valuutanmuuntaja, jolla voit helposti laskea valuuttakurssin ostoksillesi ulkomaan valuutassa.

Lue myös


Luoton korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 11 prosenttiyksiköllä. Luottokortin todellinen vuosikorko on 15,4 % laskettuna 2 000 euron luotolle (1.6.2019). Arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 2 153,79 euroa laskettuna 2 000 euron luotolle (1.6.2019). Arvioitu maksettavaksi tulevan luoton kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on yksi vuosi ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko on 10,688 % sekä vuosittainen korttimaksu 38 euroa pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Korko muuttuu kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun ensimmäisen pankkipäivän viitekoron mukaisesti. Luoton myöntää Danske Bank A/S, Suomen sivuliike.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.