Autorahoitus

Kun hankit uuden autosi osamaksurahoituksella, et tarvitse erillisiä vakuuksia.

Etsi auto ja hae rahoitus

 • Sinulle sopivaksi mitoitettu rahoitusaika ja kuukausierä.
 • Sitovan luottolupauksen saat verkossa jo ennen autokaupoille lähtemistä.
 • Kiinteäkorkoinen rahoitus on turvallinen ratkaisu.

Unelmiesi auto ja sen rahoitus – Autolaina.fi

Auto on yksi elämän suurimmista hankinnoista ja vaatii usein lisärahoitusta. Autolaina.fi-palvelu auttaa hankinnan jokaisessa vaiheessa. Autohakumme avulla löydät helposti toiveidesi mukaisen auton uusien ja käytettyjen autojen joukosta. Kun sopiva auto on löytynyt, voit hakea sitovan rahoituspäätöksen samalta istumalta.

Siirry Autolaina.fi-palveluun

 Car Icon


Rahoituspäätös helposti ja nopeasti

 1. Etsi auto – Autolaina.fi-palvelun hakukoneella löydät helposti sinulle sopivan auton.
 2. Tee laskelma – Mitoita kuukausierä sinulle sopivaksi.
 3. Hae päätös – Voit hakea sitovan luottolupauksen nopeasti jo ennen autokaupoille menemistä.

Hinnat ja ehdot

Autorahoituksen kuukausierään vaikuttaa auton hinta, maksettava käsiraha, korko sekä mahdollisen viimeisen erän suuruus. Laske autolainalaskurillamme omaan talouteesi sopiva kuukausierä.

Laske sopiva kuukausierä

Autorahoituksen ehdot ja sopimus käydään läpi autoliikkeessä ennen auton ostoa.

Auton ostajan opas

 • Rahoitusvaihtoehdot

  Osamaksu

  Osamaksun valitessasi maksat autosta ostotilanteessa käsirahan ja rahoitusaikana kiinteän kuukausierän. Osamaksurahoituksessa kohde toimii vakuutena, etkä tarvitse muita vakuuksia. Auto siirtyy omistukseesi maksettuasi rahoituksen loppuun. Yleensä osamaksurahoituksen rahoitusaika vaihtelee 12–72 kuukauden välillä.

  Autolaina.fi-rahoituksen saat haettua helposti suoraan netistä omilla pankkitunnuksillasi. Myönteisen rahoituspäätöksen saatuasi voit sopia autokaupoista suoraan autoa myyvän liikkeen kanssa. Osamaksusopimus laaditaan autoliikkeessä auton oston yhteydessä. Autolaina.fi-rahoitusta voi hakea kaikkien pankkien asiakkaat. Voit pyytää Danske Financen rahoitustarjouksen suoraan myös automyyjältäsi.

  Siirry Autolaina.fi-palveluun

  Kertalaina

  Kertalainalla sinulla on mahdollisuus maksaa auto heti, jolloin auton omistajuus siirtyy suoraan sinulle. Lainaan tarvitaan vakuus, joka voi olla esimerkiksi asunto tai tilitalletus.

  Lue lisää Kertalainasta

  Haavelaina

  Haavelaina  on vakuudeton laina, jolla auton omistajuus siirtyy sinulle heti ostohetkellä. Lainaa voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat maksukyvystä riippuen 15 000 euroon (kahdella lainanottajalla 30 000 euroon) saakka.

  Lue lisää Haavelainasta

 • Vakuutus

  Autonomistajalle lain mukaan pakollinen liikennevakuutus korvaa onnettomuudesta aiheutuneet vahingot syyttömälle osapuolelle. Omalle autolle voi lisäksi ottaa kaskovakuutuksen, joka antaa turvaa erilaisissa kolari- ja vauriotilanteissa. Myös rahoitusyhtiöt edellyttävät kaskovakuutusta, kun auto on rahoitettu osamaksusopimuksella.

  Tutustu Fennian liikenne- ja autovakuutuksiin

 • Auton valinta

  Kun harkitset kauppoja käytetyn ja uuden auton välillä, kannattaa punnita vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. Uudessa autossa positiivista on  esimerkiksi valmistajan tehdastakuu, varustelujen valintamahdollisuus sekä mahdollisesti kehittyneempi tekniikka ja  turvallisuus. Käytetty auto sen sijaan on edullisempi vaihtoehto, jossa on varustelu valmiina ja huoltohistoria nähtävissä.

  Autoa valittaessa kannattaa tilantarpeen lisäksi miettiä vuotuista ajomäärää ja sitä, minkälaisessa käytössä auto tulee pääasiassa olemaan. Moottorikoon ja polttoaineen valinnalla omien tarpeiden mukaan on ennen kaikkea taloudellinen merkitys.

  Kaupunkiympäristössä ajavan kannattaa normaalin polttomoottoriauton ohella harkita myös sähkö- tai hybridiautoja, joiden valikoima kasvaa jatkuvasti. Sähköauton toimintamatka jää polttomoottorillisista autoista jälkeen, mutta kaupunkiympäristössä autoilevalla tarvetta satojen kilometrien yhtämittaiseen ajorupeamaan ei yleensä ole. Enemmän tien päällä istuvan kannattaa kiinnittää huomiota moottorin tehojen lisäksi myös sisätilojen mukavuuteen, sekä kuljettajaa avustaviin lisävarusteisiin.

 • Oman auton myynti

  Autoa vaihtaessa vanhan auton voi joko myydä vaihdossa autoliikkeelle tai hoitaa myynnin itse. Kun myyt autosi vaihdossa autoliikkeelle, voit ajaa vanhalla siihen saakka, kunnes saat uuden autosi. Itse myytäessä autosta voi saada paremman hinnan kuin autoliikkeestä. Tällöin on kuitenkin varauduttava siihen, että myyntiaika venyy. Toisaalta voit myös joutua elämään jonkin aikaa ilman autoa, jos uuden osto ja vanhan myynti eivät toteudu yhtäaikaisesti.


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.