Siirry sisältöön

Danske Nuorisokäyttötili

Päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen tili alle 18-vuotiaille

 • Oma käyttötili ja maksukortti nuorella omia menoja varten
 • Kattavat digitaaliset pankkipalvelut
 • Ei kuukausimaksua
Danske Nuorisokäyttötili

Tietoa tilistä

 • Tili nuorelle päivittäiseen käyttöön

  Tili nuorelle päivittäiseen käyttöön

  Nuorisokäyttötili on päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen tarkoitettu tili alle 18-vuotiaille.

  Jos lapsi on 8–15 -vuotias, suosittelemme kattavampaa MunRahat-palvelua. MunRahat-palvelu sisältää nuorisokäyttötilin ja säästötilin lisäksi maksukortin ja mobiilisovelluksen lapselle. Huoltaja voi omassa mobiilipankissaan seurata lapsen rahankäyttöä ja kontrolloida, kuinka paljon lapsi saa käyttää rahaa.

  Tutustu: MunRahat

 • Lisäpalvelut

  Lisäpalvelut

  • Maksuton tiliote kuukausittain huoltajan verkkopankin arkistoon
  • Mastercard Debit Online -kortti maksuvälineeksi (edellyttää käyntiä konttorissa)
  • Pankkitunnukset digitaalisten palveluiden (verkko- ja mobiilipankki) käyttöön yli 15-vuotiaille (edellyttää käyntiä konttorissa)
  • Monipuoliset älymaksamisen vaihtoehdot
 • Täysi-ikäisyyttä odotellessa

  Täysi-ikäisyyttä odotellessa

  Lapsen tilin avaus verkkopankissa edellyttää, että molemmat huoltajat ovat Danske Bankin asiakkaita. Asiakkaaksi on helppo tulla ja rekisteröinti onnistuu toisen pankin verkkopankkitunnuksilla kotisivuillamme.

  Tutustu: Tule asiakkaaksi

 • Näin avaat tilin

  Näin avaat tilin

  Jos sinulla on käytössäsi pankkitunnukset - tee tilinavauspyyntö verkkopankissa. Valitse päävalikossa Tilit - Avaa tili - Tili Lapselle.
  Avaa tili: Kirjaudu verkkopankkiin

  Jos sinulla ei vielä ole pankkitunnuksia, ota yhteyttä numeroon 0100 4000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18 tai jätä yhteydenottopyyntö.
  Jätä yhteydenottopyyntö: Yhteydenottopyyntölomake

 • Korko ja palvelumaksut 

  Korko ja palvelumaksut 

  Käyttötilille ei makseta korkoa.

  Suurin osa tilin käytön palveluista ovat maksuttomia. Palvelumaksu veloitetaan vain erityisistä, Palveluhinnastossa mainituista palveluista, kuten esimerkiksi maksukuoren käytöstä, joistakin ulkomaan maksuista ja kuiteista.

  Lisää tietoa palvelumaksuista saat tilisopimukseen liittyvästä hinnasto-otteesta.

TILI

Käyttövinkkejä

 • Kattavampi kokonaisuus koululaisen rahankäytön opetteluun

  8-14 -vuotiaille lapsille suunnatun MunRahat-palvelun avulla lapsi oppii käyttämään oikeaa rahaa vastuullisesti digitaalisessa maailmassa. Palveluun kuuluu sovellus, jolla voit antaa helposti taskurahaa koululaisellesi - ilman käteistä. Lapsi saa oman pankkikortin ja sovelluksen rahojen hallintaan. MunRahat-palveluun kuuluu kaksi tiliä: toinen pankkikorttia ja toinen säästämistä varten. Vanhemmat voivat siirtää rahaa lapselle ja valvoa rahankäyttöä mobiilipankissa.

  Tutustu: MunRahat

 • Nuoren tilin käyttöoikeudet

  Molemmat huoltajat saavat automaattisesti yhteisen käyttöoikeuden lapsensa tiliin. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilisiirto lapsen tililtä edellyttää kummankin huoltajan hyväksyntää. Halutessaan huoltajat voivat myös sopia, että kumpikin tai toinen huoltajista voi käyttää tiliä yksin, tämä edellyttää kuitenkin molempien huoltajien hyväksyntää. Mikäli molemmilla huoltajilla on Danske Bankin pankkitunnukset, vaivattomimmin käyttöoikeuksien muutos onnistuu lähettämällä viestin verkko- tai mobiilipankissa tai asiakaspalvelussamme. Pyyntö hyväksytään pankkitunnuksilla.

  Huoltajilla on automaattisesti käyttöoikeus esimerkiksi isovanhemman avaamaan tiliin. Muilla kuin huoltajilla (esimerkiksi isovanhemmat tai kummi) voi olla käyttöoikeus tiliin, mikäli huoltaja antaa sille luvan. Huoltajien käyttöoikeus tiliin lakkaa automaattisesti lapsen täytettyä 18 vuotta.

  Huoltajien käyttöoikeudet

  • Käyttöoikeus yhdessä: huoltajat voivat saada tietoja tilin saldoista ja tilitapahtumista, mutta eivät voi käyttää tiliä yksin - käyttö vaatii myös aina toisen huoltajan suostumuksen. Tämä käyttöoikeus on oletuksena, kun lapselle avataan tili. Muutoksia käyttöoikeuksiin voidaan tehdä molempien vanhempien suostumuksella.
  • Katseluoikeus lapsen tiliin: huoltajat voivat saada tietoja tilin saldoista ja tilitapahtumista, mutta eivät voi käyttää tiliä.
  • Käyttöoikeus yksin lapsen tiliin: huoltajilla on oikeus saada tietoja tilitapahtumista ja oikeus käyttää tiliä esimerkiksi mobiilipankissa tai kortilla.

  Huoltajien käyttöoikeudet lapsen tiliin päättyvät kun lapsi täyttää 18 vuotta. Tämän jälkeen tilinomistaja, eli täysi-ikäistynyt lapsi, voi yksinään käyttää tiliä.

  Alaikäisen tilinomistajan käyttöoikeudet

  • Katseluoikeus: lapsi voi saada tietoja tilin saldoista ja tilitapahtumista, mutta ei voi käyttää tiliä
  • Käyttöoikeus yksin: lapsella on oikeus saada tietoja tilitapahtumista, oikeus käyttää tiliään esimerkiksi mobiilipankissa tai kortilla. Käyttöoikeuden lisääminen lapselle edellyttää molempien huoltajien suostumusta.

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.