Yhteistyösopimuksen myötä Danske Bank tulee tarjoamaan Euroopan Investointirahaston (EIR) lainatakauksia pienille ja keskisuurille yrityksille kaikissa Pohjoismaissa. Takaukset toteutetaan osana InvestEU-ohjelmaa, ja niiden avulla Danske Bank voi tarjota rahoitusta pk-yritysten kasvua edistäviin investointeihin edullisemmilla ehdoilla.

Ensimmäisessä vaiheessa Danske Bank tarjoaa EIR:n lainatakauksia suomalaisten pk-yritysten investointeihin, jotka edistävät siirtymää kestävämpään ja ympäristöystävällisempään talouteen. Rahoitettavat hankkeet voivat liittyä esimerkiksi uusiutuvaan energiaan, vähäpäästöiseen liikenteeseen tai energiatehokuuteen. EIR:n suomalaisyrityksille tarjottava takausvolyymi on nyt 50 miljoonaa euroa.

”Suomi on ollut edelläkävijä Dansken Bankin keskisuurille yritysasiakkaille tarjottavassa vihreässä rahoituksessa, ja yhteistyö Euroopan Investointirahaston kanssa alkaakin nyt suomalaisten pk-yritysten vihreiden ja kestävien investointien takauksilla. Jatkamme valmisteluita takausyhteistyön laajentamiseksi myös muilla pohjoismaisilla markkinoillamme ja asiakkaidemme muissa investoinneissa käytettäväksi. Tavoitteenamme on tarjota Euroopan Investointirahaston takauksia asiakkaillemme vieläkin laajemmin kuluvan vuoden loppuun mennessä”, sanoo Elina Fogelholm, Danske Bankin Suomen yritysasiakkaista vastaava johtaja. 

EIR:n takaus kestävää kehitystä edistäville hankkeille (Sustainability Guarantee)

Takaus on tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten enintään 7,5 miljoonan euron investointeihin ja hankkeisiin, jotka edistävät siirtymää vihreään ja kestävään talouteen. Takausta voivat hyödyntää yritykset, joiden palveluksessa on alle 500 henkilöä.