Alaikäisen pankkiasiat

 • Kuinka avaan tilin alaikäiselle?

  Kuinka avaan tilin alaikäiselle?

  Nopein ja helpoin tapa avata lapselle tili on tehdä se huoltajan verkkopankin kautta kohdassa tilit > uusi tili > tili lapselle. Avattu tili näkyy lapsen huoltajien verkkopankissa parin päivän kuluessa tilin avauksesta.

 • Kenellä on käyttöoikeus lapsen tiliin?

  Kenellä on käyttöoikeus lapsen tiliin?

  • Molemmat huoltajat saavat automaattisesti yhteisen käyttöoikeuden lapsensa tiliin. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilisiirto lapsen tililtä edellyttää kummankin huoltajan hyväksyntää.
  • Halutessaan huoltajat voivat myös sopia, että kumpikin tai toinen huoltajista voi käyttää tiliä yksin. Tämä edellyttää molempien huoltajien hyväksyntää.
  • Huoltajilla on automaattisesti käyttöoikeus esimerkiksi isovanhemman avaamaan tiliin.
  • Muilla kuin huoltajilla (esimerkiksi isovanhemmat tai kummi) voi olla käyttöoikeus tiliin, mikäli huoltaja antaa sille luvan.
  • Huoltajien käyttöoikeus tiliin lakkaa automaattisesti lapsen täytettyä 18 vuotta.
 • Kortti ja pankkitunnukset lapselle

  Kortti ja pankkitunnukset lapselle

  Huoltajat voivat päättää debit-kortin hankkimisesta alaikäiselle oman harkinnan mukaan. Pankkitunnusten alaikäraja on 15 vuotta.

  Korttiin ja pankkitunnuksiin tarvitaan molempien huoltajien suostumus. Sopimus tehdään konttorissa.

  Vähintään toisen huoltajan on tultava konttoriin lapsen kanssa mukanaan toisen huoltajan kirjallinen suostumus. Tämä voi olla yksilöity valtakirja tai pankkiin lähetetty verkkoviesti.

  Korttia tai verkkopankkitunnuksia hankittaessa lapsella tulee olla mukanaan voimassaoleva henkilöllisyystodistus.

  Varaathan ajan konttorille ensimmäisen kortin tai pankkitunnusten saamista varten soittamalla ajanvarausnumeroon: 0100 4000 (ma–pe 8–20, pvm/mpm).

 • Miten avaan lahjatilin?

  Miten avaan lahjatilin?

  Jos haluat, että lapsen tilille asetetaan ehto, esimerkiksi niin, että kukaan ei voi tehdä nostoja ennen kuin lapsi täyttää 18 vuotta, avaa tili ottamalla meihin puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluumme 0200 2580 ma–to 8–20, pe 8-18, la 10-16 (pvm/mpm).

 • MunRahat-sovellus

  MunRahat-sovellus

  MunRahat-sovelluksella voit antaa helposti rahaa 8–14-vuotiaalle lapsellesi. Käteistä ei tarvita, ja lapsi oppii käyttämään oikeaa rahaa vastuullisesti digitaalisessa maailmassa.

  Lapsi saa maksukortin ja sovelluksen rahojen hallintaan. Huoltajana voit siirtää rahaa ja valvoa rahankäyttöä Uudessa Mobiilipankissa.

  Tutustu: MunRahat