Pankkipalvelut lapselle ja nuorelle

Pankkipalvelut lapselle ja nuorelle — mitä kaikkea niihin kuuluu? Lue vinkit ja ohjeet palveluiden avaamiseen lapsellesi.

Usein kysyttyä

Ensimmäinen tili

Lapsen ensimmäiseksi tiliksi sopii Kultapossutili, johon säästöjen kerryttämisen voi aloittaa pikkuhiljaa. Vanhemmat ja muut läheiset voivat tehdä tilille talletuksia. Katso säästölaskurista, kuinka paljon jo esimerkiksi 20 euron säästösumma kuukaudessa voi tehdä kymmenessä vuodessa! 

Avaa tili lapselle  

Säästäminen lapselle

Jos haluat esimerkiksi säästää lapsilisät talteen lapsellesi, sopii rahastosäästäminen siihen mainiosti. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän varat kerryttävät korkoa korolle ja sitä isommaksi säästöpotti ehtii kasvaa.

Lue lisää lapselle säästämisestä 
Aloita rahastosäästäminen lapselle

Eka pankkikortti ja mobiilisovellus

8-14 -vuotiaille lapsille suunnatun MunRahat-palvelun avulla lapsi oppii käyttämään oikeaa rahaa vastuullisesti digitaalisessa maailmassa. Palveluun kuuluu sovellus, jolla voit antaa helposti taskurahaa koululaisellesi - ilman käteistä. Lapsi saa oman pankkikortin ja sovelluksen rahojen hallintaan. MunRahat-palveluun kuuluu kaksi tiliä: toinen pankkikorttia ja toinen säästämistä varten. Vanhemmat voivat siirtää rahaa lapselle ja valvoa rahankäyttöä mobiilipankissa.

MunRahat-palvelu lapselle

FFE6E2E8

Nuoret ja raha

Kun lapsuus alkaa lähentyä loppuaan ja nuoruus kolkuttelee ovella, myös raha-asiat alkavat kiinnostaa eri tavalla. Nuori alkaa mahdollisesti jo tienaamaan omaa taskurahaa kesätöillä. Täysi-ikäisyys ei ole enää niin kaukainen asia.

Nuoren kanssa on hyvä puhua rahasta ja taloudenhoidosta avoimesti. Nuori valmistautuu pienin askelein kohti aikuisuutta. Osa tasapainoista elämää on kyky huolehtia omasta taloudestaan järkevästi ja vastuullisesti.

74e0e3f9-00090254-858490db

 

Pankkikortti lapselle 

Kun lapsen pankkikortin hankkiminen tulee ajankohtaiseksi, kortti on mahdollista liittää nuoren omaan käyttötiliin. Tilin saa avattua kätevästi vanhemman verkkopankissa, jonka jälkeen pankkikortin saa hankittua konttorista. Pankkikortilla nuori maksaa ostokset digitaalisesti, jos hänellä on myös pankkitunnukset. Kortin saa myös liitettyä esimerkiksi Google Pay-, Apple Pay- ja MobilePay-sovelluksiin. Näin maksaminen on entistä helpompaa, kun pankkikortti kulkee aina mukana puhelimessa!

Oma käyttötili ja pankkikortti

 

Pankkitunnukset

Nuoren on mahdollista saada omat pankkitunnukset 12-vuotiaana. Tunnuksilla pääsee kätevästi käyttämään verkko- ja mobiilipankkia. Myös koulun ja viranomaisten suuntaan asioiminen on helppoa, sillä pankkitunnuksilla tunnistaudutaan sähköisesti eri palveluihin. Ensimmäiset pankkitunnukset vaativat käynnin konttorilla sen jälkeen, kun vanhemmat ovat allekirjoittaneet sopimuksen sähköisesti. Mukaan tarvitaan kuvallinen poliisin myöntämän henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi tai henkilökortti.

Hanki nuorelle pankkitunnukset

 

Eka kesätyö

Kun oman rahan tienaaminen alkaa, kannattaa opetella myös säästämään. Käyttötilin ohella oman säästötilin avaaminen nuorelle kannattaa.

Säästölaskurilla näkee konkreettisesti, millaisilla kuukausisummilla pääsee haluamaansa säästötavoitteeseen. Jo pienikin rahasumma kuukaudessa vie lähemmäs isompaa pottia. Säästämisestä kannattaa tehdä tapa!

Tutustu säästölaskuriin

Kun täysi-ikäisyys koittaa

Yhtäkkiä aika on vierähtänyt kuin siivillä ja vanhempien pieni käärö täyttää 18!
Vanhempien käyttöoikeudet poistuvat tililtä automaattisesti, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Kun nuorella on pankkitunnukset, käyttöoikeuden voi halutessaan lisätä takaisin verkkopankissa. Tili ja vastuu omasta taloudestaan siirtyy nuoren hallintaan hänen tullessaan täysi-ikäiseksi.

Nuorena aikuisena on hyvä tarkistaa, millainen palvelupaketti sopii itselle parhaiten pankkipalveluiden osalta. Täysi-ikäisenä voi myös halutessaan hakea esimerkiksi luottokorttia sekä perustaa ASP-asuntosäästötilin, jos tulevaisuuden haaveissa siintää oma koti.

18-vuotiaan pankkitili

Säästäminen omaa kotia varten

b2b97c41-00090254-691900b1


Usein kysyttyä lapsen pankkipalvelujen avaamisesta

Usein kysyttyä lasten pankkipalvelujen käytöstä ja hallinnasta

Oliko tästä sisällöstä sinulle hyötyä?

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.