Vakava sairaus

Sairaus saattaa osua omalle kohdalle yllättäen ja pysäyttää esimerkiksi työelämän hetkellisesti tai kokonaan. Yllättävään ja vakavaan sairastumiseen kuitenkin voi, ja kannattaa, varautua myös taloudellisesti.

 • 1. Sovita päivittäinen taloutesi uuteen tilanteeseen

  Taloudessa on aina kaksi puolta. Selvitä nopeasti tulosi sairauden aikana, ota selvää mahdollisista tuista ja muista hyödyntää ottamasi vakuutukset.

  Sopeuta mahdollisuuksien mukaan myös toistuvat menosi ja elämääsi uusiin tuloihisi.

  Tutustu: Budjettilaskuri.xls

  Oman taloustilanteen suunnitteluun ja seuraamiseen on olemassa monia hyödyllisiä apuvälineitä kuten budjettilaskuri sekä tulot-menot - näkymä, joka on aina mukanasi mobiilipankissa. Tilaa hälytysviesti puhelimeen tilin alittaessa sovitun euromäärän ja tilaa laskusi suoraan e-laskuna. Ajasta tärkeät menot menemään tililtäsi haluttuna päivänä.

  Jos sinulla on ongelmia laskujen kanssa, ole meihin yhteydessä, autamme sinua mielellämme. Yhdessä voimme selvittää tilanteesi.

  Ota yhteyttä

 • 2. Pahaan päivään varautuminen säästämällä

  Työuran aikana voi sattua ikäviä yllätyksiä, joita varten on hyvä aloittaa varautuminen mieluummin heti työuran alussa, sillä mitä aikaisemmin alat säästämään säännöllisesti sitä suuremmaksi säästösi voivat ajan myötä kasvaa.

  Kun kerrytät säännöllisesti säästöjä, sinulla on vapaus toimia oman mielesi mukaan eri elämän- ja työelämänvaiheissa. Näin sinulla on mahdollisuus tarvittaessa sopeutua helpommin töistä pois jäämiseen.

  Säästämisessä tärkeintä on, että aloitat. Työuran alussa suosittelemme, että säästät aina vähintään 10 prosenttia tuloistasi. Jos aloitat varautumisen vasta myöhemmin, säästösuositus nousee riippuen siitä, minkälaista tulotasoa tavoittelet vapaallasi.

  Säästäessäsi varoja pitkän työuran aikana on myös tärkeää, että annat säästöillesi mahdollisuuden kasvaa tuottavissa kohteissa.

  Säästölaskuri

  Kuukausisäästäminen

 • 3. Itsestä huolehtiminen

  Muista tarkistaa vakuutusturvasi aika-ajoin. Voit vakuuttaa itsesi esimerkiksi vammautumisen, pysyvän haitan tai vakavan sairauden varalta, jotta saat tukea yllättävästi muuttuneeseen elämäntilanteeseen.

  Kun olet joutunut yllättävään tilanteeseen, muista selvittää ja hyödyntää ottamiesi vakuutusten edut, niitä ei makseta sinulle ilman erillistä hakemusta.

  Danske Bankin Etuasiakkaana saat etuja mm. Fennian ja Mandatumin vakuutuksista.

  Tutustu vakuutuksiin:
  fennia.fi
  mandatumlife.fi

 • 4. Varautuminen pahimpaan

  Testamentin ja muiden juridisten asiakirjojen laatiminen on aina hyvä antaa perhe- ja perintöoikeuteen erikoistuneen lakimiehen tehtäväksi.

  Ota yhteyttä

  Tutustu: Sukupolvelta toiselle

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.