Lahjoitus tulevaisuuden puolesta

TUEMME SOS-LAPSIKYLÄN PERHEKUMPPANI-PALVELUN TOIMINTAA

Olemme tukemassa SOS-Lapsikylän Perhekumppani-palvelun toimintaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Lahjoituksen avulla SOS-Lapsikylä voi tukea sijaishuollosta itsenäistyviä nuoria uudenlaisella toimintatavalla, jolla pyritään ehkäisemään nuorten syrjäytymistä.

Asiakkaamme mahdollistivat lahjoituksen, sillä lahjoituksen koon määräsi se, miten moni asiakkaistamme latasi käyttöönsä Danske ID –tunnistussovelluksen ja uuden mobiilipankin. Lahjoitamme nyt euron jokaista molemmat sovellukset ladannutta asiakasta kohden. Yhteistyömme tuloksena SOS-Lapsikylä saa Perhekumppani-palveluunsa 215 050 euroa.

Koska meistä taloudellinen mielenrauha kuuluu kaikille.

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:

SOS Lapsikyla


4784d300-00090254-1850c6b7


Katso video YouTubessa >

Perhekumppanitoiminnalla varhaista tukea nuorille vanhemmille

Olemme tukemassa SOS-Lapsikylän Perhekumppani-palvelun toimintaa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Lahjoituksen avulla SOS-Lapsikylä voi tukea sijaishuollosta itsenäistyviä nuoria uudenlaisella toimintatavalla, jolla pyritään ehkäisemään nuorten syrjäytymistä.

Perhekumppani-palvelu on kehitetty perheiden tai nuorten tueksi, joille sopivaa sosiaalipalveluiden kokonaisuutta on haastavaa löytää, tai sellaista ei ole vielä tarjolla. Tavoitteena on luoda pysyvä palvelu, jota kunnat voivat tarjota jälkihuoltoa tarvitsevien nuorten tueksi.

Vuonna 2019 julkaistun arvioinnin mukaan Perhekumppani-palvelulla on merkittävä ja laaja-alainen vaikutus perheiden hyvinvointiin. Danske Bankin lahjoituksen turvin aloittavat perhekumppanit keskittyvät syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemiseen, ja mallin vaikuttavuutta mitataan ulkopuolisella arvioinnilla 1,5 vuoden jälkeen.

”SOS-Lapsikylän ja Danske Bankin yhteistyö antaa meille mahdollisuuden auttaa yhä useampaa lasta ja nuorta. Perhekumppanin tarjoaman yksilöllisen tuen avulla sijaishuollossa kasvanut nuori saa tukevamman otteen itsenäisestä elämästä. Monilla kodin ulkopuolelle sijoitetuilla nuorilla sosiaaliset verkostot saattavat olla heikot ja heillä voi olla vaikeuksia elämänhallinnan ja oman taloudenpidon kanssa. Perhekumppani kulkee nuoren rinnalla, kuuntelee ja auttaa juuri niissä asioissa, joissa nuori tarvitsee apua.

Nyt arvioimme, millä alueella palvelulle on kipein tarve ja toisaalta, missä pilottivuoden jälkeen on edellytyksiä jatkaa tätä työtä ylisukupolvisen syrjäytymisen kierteen katkaisemiseksi. Perhekumppanimallilla on tutkitusti todettu merkittäviä ja laaja-alaisia vaikutuksia perheiden hyvinvointiin. Toimintamalli kasvattaa perheiden luottamusta ja mahdollistaa oikeiden palveluiden kohdentamisen perheille. Toiminnan voidaan perustellusti todeta vähentävän tarvetta raskaammille sosiaalityön palveluille ja kodin ulkopuolisille sijoituksille”, kertoo SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Mikaela Westergård.

Lue lisää SOS-Lapsikylän toiminnasta heidän kotisivuiltaan

Taloudellinen mielenrauha kuuluu kaikille

Lahjoitus SOS-Lapsikylän perhekumppani-palvelulle on jatkoa Danske Bankin ja SOS-Lapsikylän aiemmalle yhteistyölle.

Jopa yksi seitsemästä suomalaislapsesta elää köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla. Teimme toukokuussa äitienpäivän alla sijoituslahjanlupauksen kymmenelle SOS-Lapsikylän kanssa yhteistyössä valitulle lapselle, jotta heillä olisi aikuistuessaan tasapuolisemmat eväät itsenäiseen elämään ja unelmiensa tavoitteluun.

Yksi lahjanlupauksen saaneista lapsista on viisikuukautinen Nelea. Nelean äiti Oona, 18v, on elänyt nuoruutensa osittain koulu- ja perhekodeissa. Oona sai tietää olevansa raskaana päivänä, jolloin hän täytti 17 vuotta.

Oona kirjoitti kirjeen, joka on osoitettu Nelealle hetkeen, jolloin hän on jo aikuinen ja voi halutessaan lunastaa Danske Bankin lahjanlupauksen itselleen.

Lue Oonan kirje ja tutustu Lahjanlupaus-hankkeeseen täältä >


Taloudellista mielenrauhaa - kaikilleSijoituslahjanlupaus tasavertaisemman tulevaisuuden puolesta

Teimme sijoituslahjanlupauksen kymmenelle SOS-Lapsikylän kanssa yhteistyössä valitulle lapselle.

Lue lisää


Taloudellinen mielenrauha on tärkeä yhteiskunnallinen ulottuvuus

"Yksi lahjoitus ei ratkaise ongelmia, mutta voi nostaa niitä esille", kertoo Danske Bankin maajohtaja Leena Vainiomäki.

Lue artikkeli


Mitä taloudellinen
mielenrauha tarkoittaa meille suomalaisille?

Haluamme tarjota suomalaisille välineitä ja itsevarmuutta taloudellisen mielenrauhan löytämiseen.

Tutustu hankkeisiin

Yhdessä voimme muuttaa monen lapsen elämän

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun palveluntuottaja, lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palvelujärjestelmän uudistaja, joka tekee työtä sen eteen, että jokainen lapsi saisi kasvaa turvassa ja rakastettuna. Lahjoitusvarat käytetään vastuullisesti lasten hyväksi. 

Voit tukea SOS-Lapsikylän työtä sekä Suomessa että maailmalla ryhtymällä SOS-Kummiksi tai kuukausilahjoittajaksi. Voit myös tehdä kertalahjoituksen SOS-Lapsikylän kautta. Teet kertalahjoitukset SOS-Lapsikylälle kätevästi MobilePayn avulla numeroon 40331.

Tutustu SOS-Lapsikylän toimintaan täällä.

Osa Danske Bankin hanketta

Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha kuuluu kaikille -hanke tarjoaa suomalaisille välineitä ja itsevarmuutta taloudellisen mielenrauhan löytämiseen. Se pyrkii herättelemään suomalaiset ottamaan oman taloutensa yhä aktiivisemmin omiin käsiinsä ja herättelemään yhteiskunnallista keskustelua tärkeästä aiheesta. Osana hanketta Danske Bank on nimittänyt Arman Alizadin Taloudellisen mielenrauhan lähettilääksi.

Taloudellinen mielenrauha ja vauraus tarkoittavat eri ihmisille eri asioita. Kysyimme suomalaisilta, millaisena heidän oma taloudellinen tilanteensa ja sen tulevaisuus heille näyttäytyy.

Lue lisää >

Katso myös nämä


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.