Taloudellisen mielenrauhan raportti 2021

Suomalaisten taloudellinen mielenrauha on noussut merkittävästi ja olemme lähes saavuttaneet naapurimaamme Ruotsin. Suomalaiset ovat entistä luottavaisempia taloudelliseen tilanteeseensa ja suhtautuvat talouteensa entistä optimistisemmin. Uskomme muita pohjoismaalaisia huomattavasti useammin, että taloudellinen tilanteemme on parempi viiden vuoden kuluttua.

Taloudellisen mielenrauhan indeksi vuosittain

Suomalaisten taloudellinen mielenrauha korkeampi kuin koskaan aiemmin

Taloudelliseen mielenrauhan osalta suomalaiset ovat perinteisesti tulleet muiden pohjoismaalaisten perässä, mutta uusimpien tutkimustulosten valossa olemme miltei saavuttaneet ruotsalaisten taloudellisen mielenrauhan tason. Tanskan ja Norjan kanssa samalle mielenrauhan tasolle on vielä hieman matkaa. Mikäli kehityskulku jatkuu samanlaisena, saavutamme Pohjoismaisen mielenrauhan tulevina vuosina.

Suomalaisten tilanne taloudellisen mielenrauhan eri indikaattorien kohdalla on parantunut huomattavasti edellisvuosista. Suomalaiset ovat entistä luottavaisempia taloudelliseen tilanteeseensa ja suhtautuvat talouteensa entistä optimistisemmin. Myös huoli rahojen riittävyydestä on vähentynyt. Tästä huolimatta suomalaiset ovat edellä mainituissa vielä selvästi muita Pohjoismaita jäljessä, joten mielenrauhan nousuun ei ole vielä varaa tuudittautua. Tulevaisuuden uskoa suomalaisilta onneksi löytyy, sillä uskomme muita pohjoismaalaisia huomattavasti useammin, että taloudellinen tilanteemme on parempi viiden vuoden kuluttua.

Lataa Taloudellinen mielenrauha 2021 raportti

Lataa Taloudellinen mielenrauha 2021 asumisen raportti

Lasikatto lompakossa? Suomalaisten naisten taloudellinen mielenrauha on Pohjolan alhaisin

Mikäli ero suomalaisten miesten ja naisten taloudellisen mielenrauhan välillä olisi samankokoinen kuin muissa Pohjoismaissa, olisimme jo saavuttaneet Ruotsin taloudellisen mielenrauhan tason. Sukupuolten välillä on pieni ero kaikissa Pohjoismaissa, mutta Suomessa kuilu on selvästi muita Pohjoismaita suurempi.

Lue lisää sukupuolten välisestä erosta

Suomalaisten asumistarpeet täyttyvät mutta toiveet eivät

Suuri osa suomalaisista kokee, että heidän nykyinen asumismuotonsa vastaa heidän tarpeitaan, kertoo Taloudellinen mielenrauha 2021 asumisen raportti. Äkkiseltään tarkasteltuna tilanne vaikuttaa olevan varsin mallillaan. Kuitenkin aiemmin kävi ilmi, että suomalaisista miltei puolet kokee, ettei heillä ole mahdollisuutta ostaa tarpeitaan vastaavaa asuntoa ja vain 16 % kokee, että heillä on tähän mahdollisuus.

Onko todellinen tilanne se, että kriittisimmät asumistarpeet täyttyvät, mutta toiveet eivät täyty?

Lue asumisen taloudellisesta mielenrauhasta

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.