Akava logo

Akava­laisena opiskeli­jana saat talou­dellisen mielen­rauhan eli Fyggen rakennus­palikat käyttöösi edulli­semmin

Raha tai vauraus ei automaattisesti tuo onnea, mutta se tarjoaa taloudellista mielenrauhaa ja taloudellista itsenäisyyttä. Siksi on tärkeää, että tunnet oman taloutesi, ennakoit tulevaa ja säästät ja tarvittaessa hyödynnät myös valtion opintotuen.

Tarkista, kuuluvatko edut sinulle

Ota mobiilipankki käyttöön ja voita iPhone 15 Pro

Kun otat mobiilipankin käyttöön 12.6.–31.8.2024 välisenä aikana, voit osallistua arvontaan. Osallistujien kesken arvotaan kaksi iPhone 15 Pro 128 Gt -puhelinta.

Tutustu arvonnan ehtoiin

Hyödynnä etusi

Danske Silver -paketti ilman kuukausimaksua

Akavalaisena opiskelijana saat Danske Silver -päivittäispalvelupakettiin kuuluvat Danske-tilin, Mastercard Debit -kortin ja pankkitunnukset ilman kuukausimaksua.

Omaa talouttasi seuraat helposti mobiilipankissa Tulot ja menot -työkalulla.

Mastercard Gold -yhdistelmäkortti ilman vuosimaksua

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakea Mastercard Gold Credit/Debit -yhdistelmäkorttia ilman vuosimaksua.

Luottokortti on matkailijalle tarpeellinen maksuväline ja talouden hätävara – käytä sitä harkiten niin, että tulot ja menot pysyvät tasapainossa.

Tutustu Mastercard Goldiin ja hae korttia

Mastercard Gold Credit / Debit luoton korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 11 prosenttiyksiköllä. Luottokortin todellinen vuosikorko on 20,1% laskettuna 2 000 euron luotolle (03.06.2024). Arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 2 202,33 euroa laskettuna 2 000 euron luotolle (03.06.2024). Arvioitu maksettavaksi tulevan luoton kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on yksi vuosi ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko on 14,8 % sekä vuosittainen korttimaksu 38 euroa pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Korko muuttuu kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun ensimmäisen pankkipäivän viitekoron mukaisesti. Kortin myöntäminen edellyttää, että luoton myöntämisen ehdot ovat täyttyneet. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä ja positiivisesta luottotietorekisteristä. Luoton myöntää Danske Bank A/S, Suomen sivuliike.

Opintolaina ilman toimituskuluja ja 0 % marginaalilla

Voit saada uuden opintolainan ilman avaus-, korotus- ja nostopalkkioita. Akavalaisille opiskelijoille opintolainan marginaali on 0 %, kun lainaa on haettu 3.6.2024 jälkeen. Marginaalietu on voimassa 5 vuotta siitä, kun sopimus marginaaliedusta on allekirjoitettu. Etua ei myönnetä muista pankeista siirrettäviin lainoihin.

Voit nostaa opintolainaa tilillesi vaikka kuukausittain tarpeen mukaan. Samalla nostamaton laina voi toimia puskurirahana yllättävien menojen varalle.

Lue lisää ja hae opintolainaa

Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä ja positiivisesta luottotietorekisteristä.

Esimerkki opintolainasta: Jos asiakas ottaa 8 000 euron opintolainan, laina-aika olisi 15 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 4,222 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 4,989 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 11 337,08 euroa, sis. toimitusmaksun 30 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,50 euroa/maksuerä. Maksuerien lukumäärä on 180 kpl. (Tiedot 03.06.2024 tilanteesta)

Uuteen Säännöllisen Säästämisen sopimukseen 30 € arvoinen etu

Avaa Säännöllisen Säästämisen sopimus mobiilipankissa ja tee ensimmäinen rahastomerkintä, niin siirrämme seuraavassa kuussa 30 € tilillesi.

Tee säästämisestä tapa. Kuukausisäästäminen rahastoihin on helppo tapa aloittaa tutustuminen sijoittamiseen ja hajauttaa sijoitukset vaikka kympillä kuussa.

Lue lisää ja aloita säästäminen

Tämä ei ole täydellinen selvitys rahastoista tai niihin liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua rahastojen avaintietoasiakirjoihin ja muihin rahastomateriaaleihin.

Suomeen rekisteröityjä rahastoja hallinnoi Danske Invest Rahastoyhtiö Oy. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike toimii Danske Invest Rahastoyhtiön asiamiehenä tarjotessaan rahastoyhtiön hallinnoimia sijoitusrahastoja. Tanskaan sekä Luxemburgiin rekisteröityjä rahastoja hallinnoi Danske Invest Management A/S. Danske Invest Management A/S:n hallinnoimien rahastojen jakelusta vastaa asiamiehenä Danske Bank A/S. Danske Bank A/S on nimittänyt Suomen sivuliikkeen toimimaan asiamiehenä tarjottaessa rahastoyhtiöiden hallinnoimia sijoitusrahastoja Suomessa. Rahastojen avaintietoasiakirjat, muut rahastomateriaalit sekä lisätietoa rahastoista on saatavissa osoitteessa danskeinvest.fi.

Osakesäästötilin 5 ensimmäistä osakekauppaa ilman välityspalkkiota

Uuden osakesäästötilin avaajana saat 5 ensimmäistä ostoa tai myyntiä ilman välityspalkkiota. Välityspalkkiot 5 ensimmäisen kaupan osalta palautetaan sinulle, kun kaikki 5 kauppaa ovat toteutuneet. Etu on voimassa 3 vuotta siitä, kun olet allekirjoittanut sopimuksen akavalaisten opiskelijoiden erityisehdoista.

Lisäksi saat kaupankäyntipalvelun ja osakkeiden säilytyksen ilman kuukausimaksua.

Tutustu osakesäästötiliin

Materiaali on yleistä tietoa eikä se ole täydellinen kuvaus sijoituskohteesta tai siihen liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua sijoituskohteen ominaisuuksiin, riskeihin ja verotukseen.

Sijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. On syytä muistaa, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Asiakkaan tulee perustaa sijoituspäätöksensä omaan arvioonsa rahoitusvälineestä ja siihen liittyvistä riskeistä, sillä asiakas vastaa itse sijoituspäätöstensä taloudellisista seuraamuksista.

Tämä materiaali ei ole yksilöllinen suositus eivätkä annetut tiedot liity yksittäisen asiakkaan sijoitustavoitteisiin, taloudelliseen tilanteeseen tai erityistarpeisiin. Vaikka pyrkimyksenä onkin antaa mahdollisimman tarkkoja ja oikeita tietoja, ei pankki takaa ulkopuolisista lähteistä saatujen tietojen täydellisyyttä tai virheettömyyttä. Esitetyt näkemykset edustavat pankin arvioita materiaalin laatimishetkellä ja niitä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Pankki ei vastaa mistään kuluista tai tappioista, joita materiaalin tietojen käyttö voi aiheuttaa.

Materiaali sisältää pankin omistamaa immateriaalioikeudellisesti suojattua aineistoa, johon pankki pidättää kaikki oikeudet.

Danske Sadonkorjuutili – tuottavaa ja joustavaa tilisäästämistä

Saat Danske Sadonkorjuutilillä oleville talletuksille kilpailukykyistä korkoa (3 kk euribor - 0,9 %) ensimmäisestä eurosta alkaen. Voit tehdä tililtä viisi maksutonta nostoa kuukauden aikana.

Lue lisää Sadonkorjuutilistä

Maksuton vuokravakuustilin panttaus

Sinulta ei veloiteta palvelumaksua, kun teet vuokravakuustilin panttauksen.

Ohjeet vuokravakuustilin avaamiseen

Näin saat edut käyttöön

Jos et ole vielä Danske Bankin asiakas

  1. Tule asiakkaaksemme verkossa.
  2. Kirjaudu nykyisillä pankkitunnuksillasi verkkopankkiin ja rekisteröidy opiskelijaksi kohdassa Danske Etuohjelma > Danske Opiskelija. Valitse samalla Danske Silver -päivittäispalvelupaketti.
  3. Lähetä meille viesti verkkopankista ja kerro siinä, että haluat akavalaisen opiskelijan edut käyttöösi.
  4. Avaa haluamasi palvelut verkossa. Muistathan ottaa käyttöön myös mobiilipankin ja Danske ID -tunnistussovelluksen.
  5. Jos tarvitset apua, soita meille numeroon 0200 25880 (ma–pe 9–16, pvm/mpm).

Jos olet jo Danske Bankin asiakas

  1. Jos et ole vielä rekisteröitynyt opiskelijaksi, tee se verkkopankissa kohdassa Danske Etuohjelma > Danske Opiskelija. Samalla voit tarvittaessa päivittää palvelupakettisi.
  2. Lähetä meille viesti mobiili- tai verkkopankista ja kerro siinä, että haluat akavalaisen opiskelijan edut käyttöösi.
  3. Avaa haluamasi palvelut verkossa.
  4. Jos tarvitset apua, soita meille numeroon 0200 25880 (ma–pe 9–16, pvm/mpm).

Tarkista, kuuluvatko edut sinulle

Yhteistyösopimuksen tehneet Akavan jäsenliitot: Agronomiliitto, Akavan Erityisalat, Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry, Akavan Yleinen Ryhmä ry, Asiantuntijat ja Esihenkilöt ASIA ry, Diakoniatyöntekijöiden Liitto DTL, DIFF - Ingenjörerna i Finland rf, Insinööriliitto IL, Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry, AKI-liitot ry, KTK Tekniikan Asiantuntijat, Loimu ry (ennen LAL, YKL ja Metsänhoitajaliitto), Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Professoriliitto, Päällystöliitto, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen Ekonomit, Suomen Eläinlääkäriliitto, Suomen Farmasialiitto, Suomen Fysioterapeutit Ry, Suomen Hammaslääkäriliitto, Juristiliitto, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry, Suomen Psykologiliitto, Suomen Puheterapeuttiliitto ry, Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL, Suomen Toimintaterapeutit Ry, Suomen Työterveyshoitajaliitto, Tekniikan akateemiset TEK, Tieteentekijöiden liitto, Tradenomiliitto TRAL, Tullivirkamiesliitto ry (Ammattiliitto AVA), Upseeriliitto, Verovirkailijain Liitto ry (Ammattiliitto AVA) sekä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Jos listasta herää kysymyksiä, ota suoraan yhteyttä omaan liittoosi.

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.