Siirry sisältöön

Vihreä Asuntolaina

Vihreä asuntolaina on ratkaisu ympäristöstä kiinnostuneelle ihmiselle, joka haluaa edistää kestävämpää yhteiskuntaa hankkimalla energiatehokkaan kodin.
Haluamme kannustaa asiakkaitamme tekemään ympäristöystävällisiä valintoja omaan talouteensa liittyvissä asioissa.

 • Kohteeseen, jonka energialuokitus on A tai B tai kohteella on pohjoismainen Joutsenmerkki 
 • Vihreä Asuntolaina voidaan liittää seuraaviin asuntolainatuotteisiin: Asuntolaina Perus, Asuntolaina Vakaa ja Asuntolaina Vakaa Plus

 • Myönnämme Vihreän Asuntolainan toimitusmaksusta ja järjestelypalkkiosta yhteensä 300€ kerta-alennuksen*

Normaali asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelypalkkio on 0,60 % lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa.

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Mikä on Vihreä Asuntolaina?
  Vihreällä Asuntolainalla tarkoitamme asuntolainaa, jolla asiakas rahoittaa määrätyt kriteerit täyttävän energiatehokkaan asunnon. Vihreää Asuntolaina voidaan myöntää nykyisiin asuntolainatuotteisiin Asuntolaina Perus, Asuntolaina Vakaa ja Asuntolaina Vakaa Plus. 
 • ​Miten pankki rahoittaa Vihreän Asuntolainani?

  Tavoitteemme on, että voisimme tulevaisuudessa rahoittaa Vihreät Asuntolainat vihreillä talletuksilla tai vihreillä joukkovelkakirjalainoilla.


 • Millä kriteereillä Vihreä Asuntolaina voidaan myöntää?

  Lainan vakuudeksi tulevan kohteen täytyy täyttää jompikumpi seuraavista energiatehokkuuden kriteereistä:

  Energialuokitus A tai B: Asunnon tai kiinteistön energiatehokkuusluokitus tulee olla A tai B. Asiakkaan tulee toimittaa energiatodistus kohteesta muun vaadittavan dokumentaation mukana. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta kerrallaan. Lue lisää: energiatodistus.info  

  Joutsenmerkki: Asunnolla tai kiinteistöllä on Joutsenmerkki. Asiakkaan tulee toimittaa todistus Joutsenmerkitystä kohteesta muun vaadittavan dokumentaation mukana. Lisätietoa Joutsenmerkistä: joutsenmerkki.fi

 • Voiko Vihreän Asuntolainan saada sekä kiinteistölle, vapaa-ajan asunnolle että asunto-osakkeelle? 
  Kyllä, Vihreää Asuntolainaa tarjotaan kiinteistön omistajalle, vapaa-ajanasunnon omistajalle sekä asunto-osakkeen omistajalle.
 • Millaisia etuja saan ottaessani Vihreän Asuntolainan?
  Mikäli asuntolaina täyttää Vihreän Asuntolainan kriteerit, asiakas saa toimitusmaksu- ja järjestelypalkkiosta yhteensä 300€ kerta-alennuksen. Normaali asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelypalkkio on 0,60 % lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa.
 • Voinko muuntaa olemassa olevan asuntolainani Vihreäksi Asuntolainaksi?

  Kyllä. Toimittamalla energiatehokkuuden kriteerit täyttävästä kohteesta jommankumman edellä mainituista dokumenteista laina voidaan merkitä Vihreäksi Asuntolainaksi. Toimenpide ei ole pankin puolesta maksullinen, mutta asiakkaalle saattaa muodostua kuluja energiatodistuksesta.

Lue myös


Esimerkki: Jos asiakas ottaa 175 000 euron asuntolainan, laina-aika olisi 20 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 0,85 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 0,95 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 192 287,77 euroa, sis. Järjestelypalkkion 1050 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 240 kpl. (Tiedot 9.9.2019 tilanteesta)


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.