Säästä lainan lyhentämisen lomassa

Asuntolainaan sitoudutaan useiksi vuosiksi. Siksi kannattaa mitoittaa lyhennykset niin, että voit samalla myös säästää. Kuukausittainen rahastosäästäminen on helppo tapa sijoittaa pitkäjänteisesti. Kun aloitat säästämisen ajoissa, pystyt kerryttämään mukavan pesämunan.

Aloita rahastosäästäminen

Aika on vaurastujan kaveri

Esimerkiksi säästämällä 200 euroa kuukaudessa voit kerryttää 5 %:n tuotto-oletuksella 20 vuodessa jopa yli 80 000 euroa.*

 Asuntolaina

 

 Säästö

 
Lainan määrä:160 000 €Kuukausittainen säästö: 200 €
Kokonaiskorko:2 %Säästöaika:20 v
Maksuerä:809 € Tuotto-oletus:5 %
Laina-aika:20 v Säästöt säästöaikana:48 000 €
  Tuotot:33 492 €
  Yhteensä:81 492 €

Korolle koroa kuvaaja


Kokeile laskurilla miten erilaiset säästösummat, tuotto-oletukset ja aika vaikuttavat säästöjen kertymiseen samalla kun lyhennät asuntolainaa.

Korko: (0,01 - 8,00)
%
Laina-aika:
Laina-aika:
vuotta
Kuukausierä:

Tuotto-oletus:
%
v
  • 0%
  • 4%
  • 8%

Säästösumma 5 vuoden jälkeen

Lainamäärä
Säästetty pääoma
0
Tuotto-oletus
0
Säästöt ja oletetut tuotot yhteensä: 0
Aloita sijoittaminen

Laskurin tulokset ovat suuntaa-antavia, eikä veroja, inflaatiota tai tuotteisiin liittyviä kuluja ole otettu huomioon. Sijoittamiseen liittyy aina arvonvaihtelua - sijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan.

Aloita rahastosäästäminen

Danske Varainhoito Online sopii sinulle, kun haluat aloittaa rahastosäästämisen helposti ja nopeasti juuri siellä missä oletkin:

  • Kartoitamme ymmärrystäsi sijoittamisesta ja sijoittamiseen liittyvistä perusasioista
  • Saadaksesi juuri sinulle sopivan ratkaisun, kysymme sinulta tietoja taloudellisesta tilanteestasi
  • Suositellemme sinulle sopivaa sijoitusratkaisua mm. sijoitustavoitteesi, -aikasi, sekä riskinsieto- ja kantokykysi mukaan

Lue lisää Varainhoito Onlinesta

Miksi kannattaa säästää lainan takaisinmaksun ohella?

  • Varaudu yllättäviin menoihin
  • Kerrytä mukava pesämuna laina-ajan päätteeksi
f56783f0-dbeb-4a9c-818a-3154e12be012

Aika on vaurastujan kaveri

Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempää kuukausierää, joka mahdollistaa säästämisen. Sijoita samalla, kun lyhennät lainaasi – näin kasvatat myös muuta varallisuuttasi asunnon lisäksi.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa


*Tärkeää tietoa

Lainan tiedot on laskettu syötettyjen tietojen perusteella. Tämä ei ole pankin tarjous. Lainan ehdoista sovitaan henkilökohtaisesti.

Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä. Lainan korko ja muut ehdot tarkentuvat lainatarjouksessa. Pyydä oma tarjouksesi Danske Bankista.

Materiaali on yleistä tietoa eikä se ole täydellinen kuvaus sijoituskohteesta tai siihen liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua sijoituskohteen ominaisuuksiin, riskeihin ja verotukseen.

Sijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. On syytä muistaa, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Asiakkaan tulee perustaa sijoituspäätöksensä omaan arvioonsa sijoituspalvelusta, rahoitusvälineestä ja siihen liittyvistä riskeistä, sillä asiakas vastaa itse sijoituspäätöstensä taloudellisista seuraamuksista.

Tämä materiaali ei ole yksilöllinen suositus eivätkä annetut tiedot liity yksittäisen asiakkaan sijoitustavoitteisiin, taloudelliseen tilanteeseen tai erityistarpeisiin. Vaikka pyrkimyksenä onkin antaa mahdollisimman tarkkoja ja oikeita tietoja, pankki ei takaa ulkopuolisista lähteistä saatujen tietojen täydellisyyttä tai virheettömyyttä. Esitetyt näkemykset edustavat pankin arvioita materiaalin laatimishetkellä ja niitä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Pankki ei vastaa mistään kuluista tai tappioista, joita materiaalin tietojen käyttö voi aiheuttaa.

Materiaali sisältää pankin omistamaa Immateriaalioikeudellisesti suojattua aineistoa, johon pankki pidättää kaikki oikeudet.

Luxemburgiin rekisteröityjä Danske Invest Allocation SICAV -rahastoja hallinnoi Danske Invest Management Company S.A.. Danske Invest Management Company S.A.:n hallinnoimien rahastojen jakelusta vastaa asiamiehenä Danske Bank A/S. Danske Bank A/S on nimittänyt Danske Bank A/S Suomen sivuliikkeen toimimaan asiamiehenä tarjottaessa rahastoyhtiöiden hallinnoimia sijoitusrahastoja Suomessa. Rahastojen avaintietoesitteet, muut rahastomateriaalit sekä lisätietoa rahastoista on saatavissa osoitteessa www.danskeinvest.fi.

Esimerkki: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, laina-aika olisi 20 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 0,75 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 0,837 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 184 685,15 euroa, sis. Järjestelypalkkion 800 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 240 kpl. (Tiedot 8.4.2022 tilanteesta)