Kiinteistösektori muodostaa suuren osan myös Danske Bank -konsernin kokonaislainasalkusta, ja toimialan energiatehokkuuden edistäminen on pankille tärkeää. Danske Bank on nyt solminut kaksi uutta kumppanisopimusta, jotka yhdessä pankin taloudellisten neuvontapalvelujen ja rahoitusratkaisujen kanssa auttavat asiakkaita vähentämään kiinteistöjensä hiilidioksidipäästöjä.

”Haluamme olla asiakkaillemme paras taloudellinen kumppani ja tukea heitä kestävässä muutoksessa. Olemme nyt solmineet kaksi uutta kumppanuussopimusta, jotka muodostavat asiakkaillemme selkeän polun kiinteistöomistusten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi EU:n energiatehokkuusdirektiivin mukaisesti. Kumppanuudet ilmastoteknologiayhtiö comundon ja suunnittelu- ja asiantuntijayritys Sweco Finlandin kanssa kattavat palvelut energiankulutustietojen keräämisestä toimintasuunnitelmien laatimiseen. Energiatehokkuuden parantamisessa helpot teot on monessa yrityksessä jo tehty, ja edessä olevat toimet vaativat tarkkaa tietoa ja vakaata harkintaa”, Danske Bank Suomen liikekiinteistöasiakkaista vastaava johtaja Riikka Mäkinen sanoo.

Energiankulutus reaaliajassa 

Ilmastoteknologiayritys comundon palvelu yksinkertaistaa kiinteistöjen energiankulutustietojen keräämistä digitaalisella ratkaisulla. Se kerää tiedot kiinteistön energiankulutuksesta ja laskee tietojen pohjalta kiinteistön hiilijalanjäljen. 

”Monille kiinteistönomistajille hiilidioksidipäästötietojen laskeminen on sekä hankalaa että aikaa vievää työtä, johon kuuluu energiayhtiöiden laskujen metsästämistä, datapisteiden tunnistamista ja manuaalisia laskelmia. Siksi olemme luoneet plug and play -ratkaisun, joka tarjoaa pääsyn reaaliaikaisiin tietoihin kiinteistöjen energiankulutuksesta ja päästöistä. Integroimme palveluun energialähteet ja toimittajat, jolloin kiinteistöjen omistajien ja yritysten on helppo päästä käsiksi rakennusten energiatietoihin”, comundon myynnistä ja asiakassuhteista vastaava johtaja Thomas Gaunø Ibsen sanoo.

Danske Bankin asiakkaat saavat comundon palvelun käyttöönsä ilman aloitusmaksua sekä alennuksen palvelun käytöstä.

Vastuullisuuden kehittämispolku ja kiinteistöjen energiaoptimointi  

Asiakaspolun palveluita täydentää Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys Sweco Finland, joka tarjoaa Danske Bankin asiakkaille laajan valikoiman energiatehokkuuden parantamiseen liittyviä palveluita ja erilaisia kiinteistöjen ESG-selvityksiä. Näiden palveluiden avulla tuotetaan asiakaskohtaisesti räätälöity toimintasuunnitelman, joka sisältää suositukset kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavista toimenpiteistä. ESG-selvityksissä valitaan kohteen lähtötilanteen ja tavoitteiden mukainen analyysitapa, jolla parannetaan ja raportoidaan kohteen vastuullisuuden tasoa.

"Me Swecolla muutamme yhteiskuntaa kestävämmäksi yhdessä asiakkaidemme kanssa päivittäin. Esimerkkeinä tästä ovat kiinteistöjen energiatehokkuuden kokonaisvaltainen parantaminen ja kiinteistöihin liittyvä vastuullisuuskonsultointi. Osana yhteistyötä analysoimme ja ehdotamme konkreettisia toimenpiteitä kiinteistöjen energiatehokkuuden ja vastuullisuuden parantamiseksi. Toteutetuilla toimenpiteillä ja niihin liittyvällä seurannalla vastaamme tämän päivän kestävän rakentamisen vaatimuksiin”, Sweco Finlandin kestävän kehityksen palveluiden liiketoimintajohtaja johtaja Riku Maidell sanoo.

Energiaremonttien rahoitus 

Asiakkaille tarjottavan kokonaisuuden täydentää Danske Bankin strateginen taloudellinen neuvonta ja rahoitus, jonka myötä asiakkaalle laaditut toimenpidesuunnitelmat konkretisoituvat todellisiksi energiaremonteiksi ja energiatehokkuuden parannushankkeiksi.  

Sweco

Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jossa yli 22 000 asiantuntijaa työskentelee yli 150 000 hankkeen parissa vuosittain. Swecolla on 154 toimipistettä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

https://www.sweco.fi/

Comundo

Tanskalainen ilmastoteknologiayhtiö comundo on kehittänyt plug and play -ohjelmistoratkaisun, joka mahdollistaa kiinteistöistä kerätyn energiankulutus- ja päästödatan automatisoidun käytön. Kulutustiedot voidaan kerätä mistä tahansa lähteistä ja kaikki tiedot voidaan siirtää suoraan selkeään koontinäyttöön, jonka tietoja rajaton määrä käyttäjiä voi hyödyntää, oli kyse sitten energiakulutuksen optimoinnista, raportoinnista tai sertifioinnin tarpeista. 

https://www.comundo.io/danske-bank

Danske Bankin ilmasto-ohjelma

Danske Bank on asettanut tavoitteen vähentää liikekiinteistöjen päästöjä 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Tämä on osa pankin laajempaa tavoitetta edistää kestävää kehitystä ja vastata globaaleihin ympäristöhaasteisiin.

Tämä aloite ei ainoastaan vahvista Danske Bankin asemaa kestävän kehityksen edelläkävijänä, vaan myös tarjoaa suomalaisille yrityksille välineet vastata tulevaisuuden ympäristöhaasteisiin. Danske Bank on sitoutunut olemaan luotettava kumppani matkalla kohti ympäristöystävällisempiä ratkaisuja ja kestävämpää taloutta.

Lue lisää Danske Bankin ilmasto-ohjelmasta