Vinkit asunnon hankintaan

Kilpailuta asuntolainasi helposti – olit sitten ostamassa uutta tai makselet vanhaa lainaa. Hoidamme myös pankin vaihdon puolestasi, ja Sinä voit keskittyä olennaiseen. Lue alta vaiheet ja tärkeimmät vinkit asunnon ostoon.

1. Uusi koti kiikarissa?

Oli mielessäsi ensimmäinen oma koti, kodinvaihto tai sijoitusasunnon osto, on kyse aina isosta päätöksestä. Silloin on hyvä, jos tietyt asiat ovat jo mietittynä valmiiksi. 

Millainen on sinun unelmiesi koti? Missä se sijaitsee, paljon tarvitset neliöitä? Tiedossa on hyvä olla, kuinka paljon lainaa on mahdollista saada ja millaisin ehdoin - se onnistuu, kun keskustelet kanssamme ja pohdimme yhdessä, millainen asuntolaina olisi juuri sinulle sopiva. Kun rahoitukseen liittyvät kuviot ovat selvillä, on helppo keskittyä löytämään unelmien koti tai sijoitusasunto. Jos uusi asunto on jo valmiiksi  bongattuna, keskustele kanssamme päästäksesi pikaisesti mukaan tarjouskilpaan. Nopeimmin ja helpoiten saat asiasi käsittelyyn, kun täytät meille lainahakemuksen sähköisesti!  
2. Täytä lainahakemus kätevästi verkossa

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Soitamme sinulle ja juttelemme tilanteestasi tarkemmin.


3. Keskustellaan yhdessä, millainen asuntolaina sopii juuri sinulle! 

Soitamme sinulle numerosta 0200 2580  ja sovimme sinulle sopivan ajan oman laina-asiantuntijasi kanssa. 

Keskustelemme kotisi tai sijoitusasuntosi rahoittamisesta, sovimme asuntolainan kuukausierien suuruudesta ja taloutesi turvaamisesta sekä mahdollisen lisävakuuden yksityiskohdista. Tämän lisäksi juttelemme arjen pankkiasioinnistasi Danske Bankissa. Jos olet uusi asiakas, sovimme myös Danske Bankille avattavista päivittäispalveluista ja saat käyttöösi kattavat ja digitaaliset palvelumme. Asuntolainatarjous on voimassa 2 kuukautta. Kaikissa mieleesi tulevissa kysymyksissä sinua auttaa oma henkilökohtainen laina-asiantuntijasi, jonka suoran matkapuhelinnumeron saat.


4. Tarjous uudesta kodista tai asunnosta

Kun olet löytänyt sopivan kodin tai sijoitusasunnon, on aika tehdä tarjous.

Toimitathan meille tiedot kohteesta ennen tarjouksen jättämistä, niin varmistamme, että asuntoa voidaan käyttää lainan vakuutena. Muista myös ottaa huomioon mahdollinen yhtiölaina ja tulevien remonttien rahoitustarve asuntoa ostaessasi.

Jos uuden kotisi energialuokitus on A tai B tai sillä on pohjoismainen Joutsenmerkki, voit saada Vihreän asuntolainan.

5. Kaupanteko

Asuntokauppatilaisuudessa kauppakirja allekirjoitetaan yhdessä myyjän kanssa.

Kauppahinta siirretään myyjän tilille. Pankin kautta voit hoitaa mahdollisen varainsiirtoveron, välityspalkkion ja muut maksut. Muistathan, että joissain tapauksissa asunnon osto voi onnistua digitaalisesti vaikka kotisohvalta käsin. Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta täältä.  Huolehdithan, että kotivakuutus on voimassa jo kaupantekopäivästä lähtien - näin olet varautunut, mikäli jotain yllättävää sattuisi tapahtumaan. Sähkösopimukset ja muuttoilmoitukset on myös hyvä tehdä ajoissa. Viimeistään kaupanteossa sovitaan virallinen päivä, milloin asunto vapautuu.


6. Onnea - seuraavaksi vuorossa on muutto!

Toivottavasti kaikki on sujunut hyvin matkallasi uuteen kotiin!

Jos olet uusi asiakkaamme, haluamme, että yhteinen matkamme alkaa mahdollisimman hyvin. Olemme sinuun vielä yhteydessä, ja varmistamme, että olet saanut kaikki palvelut käyttöösi. Pidämme myös huolta vanhan pankin palveluiden siirtämisestä Danske Bankille. Haluamme, että voit hoitaa pankkiasiasi sinun arkeesi sopivimmalla tavalla ja että asiointisi kanssamme on helppoa ja mutkatonta. 

Elämä ei ole asuntolainaa, sijoittamista tai maksamista – se on koteja, unelmiin ja tulevaisuuteen varautumista sekä sujuvaa arkea. Neuvomme sinua, jotta nämä asiat toteutuisivat ja sinä voit keskittyä olennaiseen – elämään sellaista elämää kuin haluat.
Lainalaskuri

Selvitä taloudelliset mahdollisuutesi lainalaskurin avulla

Lainalaskuri


Hae lainaa

Hae lainaa täyttämällä lainahakemus

Lainahakemus

Lainahakemus

Artikkelit

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.