Ostan asunnon

Oli kyseessä sitten ensimmäinen oma koti, asunnon vaihto tai sijoitusasunto, asunnon osto on yksi elämän suurista hankinnoista. Omistusasumista ja asuntolainaa kannattaa ajatella keinona vaurastua. Pitkä laina-aika mahdollistaa pienemmän kuukausierän, jolloin rahaa jää yli säästämiseen ja muuhun elämään.

Lainahakemus


Hae lainaa

Saat asiasi nopeiten käsittelyyn täyttämällä lainahakemuksen

Lainahakemus

f56783f0-dbeb-4a9c-818a-3154e12be012

 

Paljonko on paljon lainaa? 

Paljonko on paljon asuntolainaa ja kannattaako siihen sitoutua vuosikymmenien ajaksi? Kuka voi saada puoli miljoonaa asuntolainaa? Kenellä siihen on varaa?
Katso video, jossa Sami Kuronen haastattelee Danske Bankin henkilöliiketoiminnan johtaja Riikka Laine-Tolosta.

Omistusasumista ja asuntolainaa kannattaa ajatella keinona vaurastua. Pitkä laina-aika myös mahdollistaa pienemmän kuukausierän, jolloin rahaa jää yli säästämiseen ja muuhun elämään.

Jopa 30-35 vuoden laina-aika on mahdollinen - tilanteesta riippuen. Laina-ajan alkuun on mahdollista hyödyntää jopa 6 kuukauden lyhennysvapaa taloudellisen puskurin kerryttämiseen ja vaurastumisen aloittamiseen.


Testaa, minkä kokoinen laina sopisi talouteesi

Kokeile lainalaskuria

Tämä ei ole pankin lainatarjous. Lainan ehdoista sovitaan henkilökohtaisesti. Lainan ja lyhennysvapaan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Esimerkki asuntolainasta: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, jossa laina-aika olisi 25 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euribor-korkoa, lainan kokonaiskorko olisi 4,163 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 4,332 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä on 277 347,66 euroa, sis. järjestelypalkkion 1020 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Esimerkki laskettu 1.2.2023 korkotiedoilla. Uusi koti kiikarissa?


Millainen on sinun unelmiesi koti?
Missä se sijaitsee, paljon tarvitset neliöitä?

Täytä meille lainahakemus, niin saat asiasi nopeasti ja helposti käsittelyyn.

Hae lainaaKeskustellaan yhdessä, millainen asuntolaina sopii juuri sinulle


Soitamme sinulle numerosta 0200 2580 ja varaamme ajan verkkotapaamiseen.
Halutessasi myös puhelinneuvottelu tai tapaaminen on mahdollinen. Sinua neuvoo oma henkilökohtainen laina-asiantuntijasi, jonka suoran matkapuhelinnumeron saat.Tarjous ja asuntokaupat - onnea uuteen kotiin!


Löytäessäsi sopivan kodin tai sijoitusasunnon, on aika tehdä tarjous. Kun myyjä on hyväksynyt tarjouksen, on asuntokauppojen vuoro. Toivottavasti kaikki on sujunut hyvin matkallasi kohti uutta asuntoa! 

 2. Täytä lainahakemus kätevästi verkossa

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Soitamme sinulle numerosta 0200 2580 ja juttelemme tilanteestasi tarkemmin. Kaikissa mieleesi tulevissa kysymyksissä sinua auttaa oma henkilökohtainen laina-asiantuntijasi, jonka suoran matkapuhelinnumeron saat. 


Täytä lainahakemus

3. Keskustellaan yhdessä, millainen asuntolaina sopii juuri sinulle! 

Soitamme sinulle numerosta 0200 2580  ja sovimme sinulle sopivan ajan oman laina-asiantuntijasi kanssa. 

Keskustelemme kotisi tai sijoitusasuntosi rahoittamisesta, sovimme asuntolainan kuukausierien suuruudesta ja taloutesi turvaamisesta sekä mahdollisen lisävakuuden yksityiskohdista. Tämän lisäksi juttelemme arjen pankkiasioinnistasi Danske Bankissa. Jos olet uusi asiakas, sovimme myös Danske Bankille avattavista päivittäispalveluista ja saat käyttöösi kattavat ja digitaaliset palvelumme. Asuntolainatarjous on voimassa 2 kuukautta. Kaikissa mieleesi tulevissa kysymyksissä sinua auttaa oma henkilökohtainen laina-asiantuntijasi, jonka suoran matkapuhelinnumeron saat.


4. Tarjous uudesta kodista tai asunnosta

Kun olet löytänyt sopivan kodin tai sijoitusasunnon, on aika tehdä tarjous.

Toimitathan meille tiedot kohteesta ennen tarjouksen jättämistä, niin varmistamme, että asuntoa voidaan käyttää lainan vakuutena. Muista myös ottaa huomioon mahdollinen yhtiölaina ja tulevien remonttien rahoitustarve asuntoa ostaessasi.

Jos uuden kotisi energialuokitus on A tai B tai sillä on pohjoismainen Joutsenmerkki, voit saada Vihreän asuntolainan.

5. Kaupanteko

Asuntokauppatilaisuudessa kauppakirja allekirjoitetaan yhdessä myyjän kanssa.

Kauppahinta siirretään myyjän tilille. Pankin kautta voit hoitaa mahdollisen varainsiirtoveron, välityspalkkion ja muut maksut. Muistathan, että joissain tapauksissa asunnon osto voi onnistua digitaalisesti vaikka kotisohvalta käsin. Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta täältä.  Huolehdithan, että kotivakuutus on voimassa jo kaupantekopäivästä lähtien - näin olet varautunut, mikäli jotain yllättävää sattuisi tapahtumaan. Sähkösopimukset ja muuttoilmoitukset on myös hyvä tehdä ajoissa. Viimeistään kaupanteossa sovitaan virallinen päivä, milloin asunto vapautuu.


6. Onnea - seuraavaksi vuorossa on muutto!

Toivottavasti kaikki on sujunut hyvin matkallasi uuteen kotiin!

Jos olet uusi asiakkaamme, haluamme, että yhteinen matkamme alkaa mahdollisimman hyvin. Olemme sinuun vielä yhteydessä, ja varmistamme, että olet saanut kaikki palvelut käyttöösi. Pidämme myös huolta vanhan pankin palveluiden siirtämisestä Danske Bankille. Haluamme, että voit hoitaa pankkiasiasi sinun arkeesi sopivimmalla tavalla ja että asiointisi kanssamme on helppoa ja mutkatonta. 

Elämä ei ole asuntolainaa, sijoittamista tai maksamista – se on koteja, unelmiin ja tulevaisuuteen varautumista sekä sujuvaa arkea. Neuvomme sinua, jotta nämä asiat toteutuisivat ja sinä voit keskittyä olennaiseen – elämään sellaista elämää kuin haluat.
Lainalaskuri

Selvitä taloudelliset mahdollisuutesi lainalaskurin avulla

Lainalaskuri

Tutustu


Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading