Siirry sisältöön

Danske Kultapossutili

Lapsen ensimmäinen oma tili, joka opettaa säästämistä

 • Säästä ja kerrytä pesämunaa lapselle
 • Vanhemmat ja läheiset voivat tehdä tilille lahjoituksia
 • Säännöllisestä säästämisestä palkitaan bonuskorolla
Danske Kultapossutili

Tietoa tilistä

 • Lapsen oma tili

  Lapsen oma tili

  Lapsesi voi itse käyttää tiliä ja voitte yhdessä opetella rahan käyttämistä ja seurata säästöjen kehittymistä verkkopankista.

 • Rahalaakso

  Rahalaakso

  Lapsi voi myös opetella rahan käyttöä Rahalaakso-pelisivustolla:
  Tutustu: Rahalaakso
 • Täysi-ikäisyyttä odotellessa

  Täysi-ikäisyyttä odotellessa

  Varat on mahdollista sitoa odottamaan lapsen kasvamista täysi-ikäiseksi. Näin pesämuna säästyy opiskeluun tai muuhun isompaan hankintaan. Myös isovanhemmat, kummit ja muut läheiset voivat tallettaa varoja lapsen tilille säännöllisesti tai kertamaksuina.

 • Näin avaat tilin

  Näin avaat tilin

  Jos sinulla on käytössäsi pankkitunnukset - tee tilinavauspyyntö verkkopankissa. Valitse päävalikossa Tilit - Avaa tili - Tili Lapselle.
  Avaa tili: Kirjaudu verkkopankkiin

  Jos sinulla ei vielä ole pankkitunnuksia, ota yhteyttä numeroon 0100 4000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18 tai jätä yhteydenottopyyntö.
  Jätä yhteydenottopyyntö: Yhteydenottopyyntölomake

 • Korko

  Korko

  Säästöille maksetaan 0 % peruskoron lisäksi 0,1 % bonuskorkoa, jos säännöllinen kuukausisäästö on vähintään 30 euroa.

TILI

Käyttövinkkejä

 • Lapsilisät talteen

  Jos haluat lahjoittaa lapsilisät lapselle, sopii tämä tili siihen mainiosti. Yhden lapsen lapsilisän voi lahjoittaa lapselle verovapaasti. Lapsilisistä voi kertyä mukava summa, jonka voi joko käyttää esimerkiksi lapsen ajokortin hankintaan tai antaa lapselle käyttöön hänen täytettyään 18 vuotta.

  Valittava säästökohde riippuu aina huoltajien riskinottohalukkuudesta, tappionkantokyvystä, tuottotavoitteesta ja sijoitusajan pituudesta. Pitkä sijoitusaika auttaa tasaamaan sijoituksen arvonvaihtelua. Pitkällä aikavälillä osakkeet ovat yleensä parhaiten eri omaisuusluokista.

  Pitkällä aikavälillä korko- ja osakesijoitusten välisen painotuksen merkitys korostuu. Jos säästää esimerkiksi lapsilisän noin 95 euroa kuukaudessa osakesijoituksiin ja tuotto-oletus olisi 8 %, on kasassa 18 vuoden jälkeen noin 23 400 euroa. Kahdeksan prosentin tuotto-oletus vastaa pitkän aikavälin osakemarkkinoiden keskimääräistä tuottoa.

  Jos taas säästää saman 95 euroa kuukaudessa, mutta pienemmällä riskillä korkosijoituksiin ja tuotto-oletus olisi 4 %, on kasassa 18 vuoden jälkeen noin 15 700 euroa. Tuotto-oletusten toteutuessa ero olisi siis varsin suuri.

  Tuotto-oletusten osalta pitää kuitenkin muistaa, että ne ovat suuntaa-antavia eikä sijoitusten toteutuvasta tuotosta tai siitä että valittujen sijoitusten arvonkehitys olisi esitettyjen tuotto-oletusten mukainen tai aina positiivinen, ei ole takeita. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta, vaan sijoitusten pääoman voi menettää joko osittain tai kokonaan.

  Jos haluat laittaa säästöt töihin, voit harkita myös säästämistä rahastoihin esimerkiksi Danske Kultapossurahastoon.

  Laske miten säästösi voisivat kasvaa: Säästölaskuri

  Lisätietoa lapselle säästämisestä: Lapselle säästäminen

 • Käyttöoikeudet

  Lapsen tiliä avattaessa, käyttöoikeus tulee oletuksena molemmille vanhemmille ja tililtä nostaminen onnistuu vain konttorissa molempien vanhempien allekirjoituksella. Jos tätä halutaan muuttaa, onnistuu muutos verkkopankissa tai asiakaspalvelussa molempien vanhempien suostumuksella.

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.