Taloudellinen mielenrauha


Me Danske Bankissa uskomme, että kaikilla suomalaisilla on oikeus taloudelliseen mielenrauhaan. Sitä lisää tutkitusti raha-asioiden tunteminen, joka taas paranee avoimella keskustelulla. 

 

Mikä ihmeen Taloudellinen mielenrauha? 

Taloudellinen mielenrauha kuuluu kaikille on hanke, joka tarjoaa suomalaisille välineitä ja itsevarmuutta taloudellisen mielenrauhan löytämiseen. Se pyrkii herättelemään suomalaiset ottamaan oman taloutensa yhä aktiivisemmin omiin käsiinsä.

Hanke koostuu useammasta ulostulosta ja osakokonaisuudesta. Viitekehyksen luo Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -tutkimus, jonka ensimmäiset ulostulot on jo nähty vuonna 2018. Tutkimuksen löydökset ”joka kolmas suomalainen on viikoittain huolissaan rahojensa riittävyydestä” ja “lähes puolet suomalaisista ei usko mahdollisuuksiinsa vaurastua” ovat toimineet hankkeen lähtökohtina.


SUOMALAISTEN TALOUDELLINEN MIELENRAUHA KORKEAMPI KUIN KOSKAAN AIEMMIN

Taloudelliseen mielenrauhan osalta suomalaiset ovat perinteisesti tulleet muiden pohjoismaalaisten perässä, mutta Taloudellinen mielenrauha 2021 -raportin tutkimustulosten valossa olemme miltei saavuttaneet ruotsalaisten taloudellisen mielenrauhan tason. Tanskan ja Norjan kanssa samalle mielenrauhan tasolle on vielä hieman matkaa. Mikäli kehityskulku jatkuu samanlaisena, saavutamme pohjoismaisen mielenrauhan tulevina vuosina.

Lue lisää

LASIKATTO LOMPAKOSSA? SUOMALAISTEN NAISTEN TALOUDELLINEN MIELENRAUHA ON POHJOLAN ALHAISIN

Mikäli ero suomalaisten miesten ja naisten taloudellisen mielenrauhan välillä olisi samankokoinen kuin muissa Pohjoismaissa, olisimme jo saavuttaneet Ruotsin taloudellisen mielenrauhan tason. Sukupuolten välillä on pieni ero kaikissa Pohjoismaissa, mutta Suomessa kuilu on selvästi muita Pohjoismaita suurempi.

Lue lisää

SUOMALAISTEN ASUMISTARPEET TÄYTTYVÄT MUTTA TOIVEET EIVÄT

Suuri osa suomalaisista kokee, että heidän nykyinen asumismuotonsa vastaa heidän tarpeitaan, kertoo Taloudellinen mielenrauha 2021 asumisen raportti. Äkkiseltään tarkasteltuna tilanne vaikuttaa olevan varsin mallillaan. Kuitenkin aiemmin kävi ilmi, että suomalaisista miltei puolet kokee, ettei heillä ole mahdollisuutta ostaa tarpeitaan vastaavaa asuntoa ja vain 16 % kokee, että heillä on tähän mahdollisuus.

Onko todellinen tilanne se, että kriittisimmät asumistarpeet täyttyvät, mutta toiveet eivät täyty?

Lue lisää

TALOUDELLISEN MIELENRAUHAN RAPORTIT

Taloudellinen mielenrauha ja vauraus tarkoittavat eri ihmisille eri asioita. Olemme kysyneet suomalaisilta jo useana vuonna, millaisena heidän oma taloudellinen tilanteensa ja sen tulevaisuus heille näyttäytyy.

Tutustu kaikkiin raportteihin

TALOUDELLINEN MIELENRAUHA -PODCAST

Mietityttävätkö raha-asiat? Jos näin on, niin et ole taatusti ainoa.

Tässä suositussa podcastissa tavoitellaan taloudellista mielenrauhaa sijoitusbloggari Jasmin Hamidin ja Danske Bankin sijoittamisen huippuasiantuntijan Kaisa Kivipellon johdolla.

Podcastin tuoreimmalla kaudella pureudutaan sijoittamiseen, asunnon ostamiseen ja rahahävikin pienentämiseen.

Kuuntele Suplassa

LAHJANLUPAUS TULEVAISUUDEN PUOLESTA

Jopa yksi seitsemästä suomalaislapsesta elää köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla. Teemme äitienpäivän alla sijoituslahjanlupauksen kymmenelle SOS-Lapsikylän kanssa yhteistyössä valitulle lapselle, jotta heillä olisi aikuistuessaan tasapuolisemmat eväät itsenäiseen elämään ja unelmiensa tavoitteluun.

Koska meistä taloudellinen mielenrauha kuuluu kaikille.

Lue lisää

OMA TALOUS HALTUUN

Me Danske Bankissa uskomme, että jokaisella nuorella on oikeus hyvään rahasuhteeseen ja taloudelliseen mielenrauhaan, ja haluamme tukea nuorten tasavertaista talousosaamista. Siksi käynnistImme yhteistyössä kumppaniemme Lasten ja nuorten säätiön sekä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa nuorten taloustaitoja kasvattavan Oma talous haltuun -hankkeen, ja veimme sen toisen asteen oppilaitoksiin.

Lue lisää

Katso myös nämä


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.