Pipsa, 30, oli jo aiemmin huomannut, että vanhaa helsinkiläistä poliisitaloa oltiin kunnostamassa asumiskäyttöön. Kun tilanne työrintamalla vakiintui, oli selvää, että juuri tästä talosta hän haluaisi ostaa ensiasuntonsa – oman yksiön. – Tykkään vanhojen talojen tunnelmasta, mutta on ihanaa, kun tässä siihen yhdistyy nykyaikaiset asumisstandardit, Pipsa sanoo.

Täydellinen sijainti harrastuksille

Vaikka uusi, ihana asunto on saanut viettämään aiempaa useampia iltoja kotona, sen ulkopuolella sijaitsevat asiat vievät Pipsan usein mukanaan. Tiedottajana työskentelevä nainen kun ei ole mikään kotihiiri, vaan kaipaa vapaahetkiinsäkin virikkeitä.

– Ihan joka ilta ei tule pyörittyä kotona, koska olen aktiivinen ja monessa mukana. Mun ei kannata edes lukea opistojen kurssitarjontaa, kun olisin pian jokaisella kurssilla, hän naurahtaa.

Erityisesti liikuntaharrastusten kannalta ensimmäisen oman asunnon sijainti on täydellinen. Urheilullinen Pipsa käy säännöllisesti ratsastustunneilla ja lenkkeilee kolmesti viikossa.

– Tästä on helppo kulkea ratsastustunneille ja lähellä oleva Keskuspuisto on oiva paikka polkujuoksulle, josta innostuin vähän aikaa sitten.

Kotoilu on alkanut kiinnostaa

Toisaalta aktiivisten päivien vastapainoksi kotiin on hyvä tulla hiljentymään. Pipsalle koti on paitsi tukikohta, myös vastapaino kiireiselle arjelle.

– Koti on mulle rauhoittumispaikka. Vaikka tykkään nähdä usein kavereita ja tehdä paljon asioita, välillä pitää saada olla rauhassa ja ladata akkuja, hän toteaa.

Erilaisissa ja erikokoisissa vuokra-asunnoissa asunut Pipsa ei ollut aiemmin innokas ruoanlaittaja. Nyt, tuliterän keittiön ansiosta, kokkailu on alkanut innostaa aivan uudella tavalla.

– Kotoilu ylipäätään on alkanut kiinnostaa enemmän, kun fasiliteetit ovat kunnossa.