Tässäpä kaksikko, joka on ehtinyt iästään huolimatta nähdä jo ison osan maailmaa - niin Indonesian parhaimmat surffaus- ja sukelluspaikat kuin Meksikon ja Turkin suurkaupunkien vilinän.

– Seuraavaksi lähdemme Pohjois-Norjaan. Tekisi mieli hirveästi myös Etelä-Amerikkaan, Islantiin ja Japaniin, Tiia, 23, ja Robert, 27, sanovat.

Toista vuotta yhdessä asuvaa helsinkiläispariskuntaa yhdistää samanlainen, aktiivinen elämäntapa: Tiia harrastaa joogaa ja ratsastusta, kun Robert taas juoksee, käy salilla ja kiipeilee. Yhdessä mennään longboardeilla, ja talvisin käydään lumilautailemassa.

He nauttivat myös matkoillaan aktiivilomista luonnon helmassa.

– Matkailemme lähinnä rinkka selässä, emmekä tykkää pysyä hotellissa. Viime talven sukellusreissusta Indonesiassa mieleen jäi upea vedenalainen maailma.

Elämykset ovat tavaroita tärkeämpiä

Aivan yksinkertaista ei ole saada kasaan varoja maailmanmatkailuun. Robert on opiskelija ja yrittäjä ja Tiia päätoiminen opiskelija. Vaikka kummatkin käyvät töissä, ylimääräistä rahaa ei yleensä paljoa ole.

He saavat budjetin venymään reissaamiseen muun muassa priorisoimalla matkat muiden menojen edelle. Esimerkiksi puolet asunnon sisustuksesta on hankittu käytettyinä.

– Meille tavarat eivät ole niin tärkeitä, vaan haluamme käyttää rahaa ennen kaikkea kokemuksiin, Tiia ja Robert kertovat.

He myös pitävät huolellista kirjaa menoistaan ja jahtaavat erilaisia matkatarjouksia.

– Saamme jopa kiksejä siitä, kun löydämme halvalla matkoja. Olemalla tarkka raha-asioista pidämme huolen siitä, että saamme toteutettua omia seikkailujamme.

Keskinäiset velat hoidetaan MobilePayssä

Tarkan taloudenpidon lisäksi Tiialle ja Robertille on tärkeää, että keskinäiset velat voi hoitaa mahdollisimman kivuttomasti. Niinpä he hyödyntävätkin yhteisen talouden järjestelyssä MobilePaytä. Sovelluksen avulla rahaa voi siirtää rahaa käyttäjältä toiselle pelkällä puhelinnumerolla.

– Se on helpottanut asioita tosi paljon, ei tarvitse enää laittaa tilinumeroita nettipankissa. Mä vielä olen niin sählä, että hukkaan aina avainluvut ja unohdan tunnusluvut, joten mulle MobilePay on ollut ihan pelastus, Tiia naurahtaa.

– Kauppareissuilla on kätevää, kun ei tarvitse säätää asiaa kaupassa, vaan voi jälkeenpäin kätevästi siirtää rahat MobilePayssä.

Nykyään pariskunta käyttää sovellusta suurimmassa osassa yhteisen talouden rahaliikennettä. Robert maksaa kaikki laskut, ja Tiia sitten tasaa tilit MobilePayssä.

– Olemme huomanneet, että on helpompaa, kun yksi ihminen hoitaa yhteiset menot.